Неравномерна работа при студен двигател
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2009, 18:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 94
- Status: Извън линия
Неравномерна работа при студен двигател
Здравейте,собственик съм на Мондео 93г. Zetec,1,8литра, 115к.с.,16V,бензин
От известно време имам следния проблем - сутрин при студен двигател след 15-20 секунди работа оборотите рязко падат до и под 500 и ако не подам газ двигателя угасва.След 2-3 минути работа с моя помощ мотора се успокоява и заработва нормално на ниски обороти.Понякога времето до срива на оборотите е 30-45сек., а понякога е 3-4.Нямам никакви проблеми при ускоряване или средни и високи обороти.Смених свещите и датчика за температурата на охлаждащата течност който е над термостата , почистих МАФ датчика със спрей за карбуратори , но няма никакво подобрение.
Четох из форума ,че при подобни проблеми след изолиране на ЕГР има ефект, но не знам дали е правилно за работата на мотора при средни и високи обороти.Тествах с нормално работещи на друго Мондео кабели за свещите и нямаше промяна.На автомобила има монтирана и газов инжекцион Фобос и на газ работи перфектно във всички режими.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека да сподели своя опит при решаването му.
От известно време имам следния проблем - сутрин при студен двигател след 15-20 секунди работа оборотите рязко падат до и под 500 и ако не подам газ двигателя угасва.След 2-3 минути работа с моя помощ мотора се успокоява и заработва нормално на ниски обороти.Понякога времето до срива на оборотите е 30-45сек., а понякога е 3-4.Нямам никакви проблеми при ускоряване или средни и високи обороти.Смених свещите и датчика за температурата на охлаждащата течност който е над термостата , почистих МАФ датчика със спрей за карбуратори , но няма никакво подобрение.
Четох из форума ,че при подобни проблеми след изолиране на ЕГР има ефект, но не знам дали е правилно за работата на мотора при средни и високи обороти.Тествах с нормално работещи на друго Мондео кабели за свещите и нямаше промяна.На автомобила има монтирана и газов инжекцион Фобос и на газ работи перфектно във всички режими.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека да сподели своя опит при решаването му.
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Неравномерна работа при студен двигател
Много вероятно е да ти е от ЕГР-а.
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2009, 16:32
- Модел на автомобила: Ford fiesta 1.3 1995г.
Ами аз имам в момента същия проблем с моята фиеста, и това стана от един ден, като предния ден нямах никакви проблеми. Трябва да кажа, че като чета за твоя проблем все едно за мойта кола става въпрос и аз на газ като превключа няма никакви проблеми. Извинявам се за глупавия въпрос ама какво е "ЕГР"?
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2009, 18:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 94
Напиши в търсачката на раздел -( ел.инсталация и оборудване) -например " Проблем с EGR " и ще ти излязат много мнения на колеги с компетентна информация по този въпрос.mars13 написа:Ами аз имам в момента същия проблем с моята фиеста, и това стана от един ден, като предния ден нямах никакви проблеми. Трябва да кажа, че като чета за твоя проблем все едно за мойта кола става въпрос и аз на газ като превключа няма никакви проблеми. Извинявам се за глупавия въпрос ама какво е "ЕГР"?
-
- потребител
- Регистриран: 02 окт 2009, 21:47
- Модел на автомобила: Puma
Здравей колега ,
най-важна роля за оборотите на празен ход играят датчика за температурата на двигателя или стъпковия мотор.Щом си сменил датчика ,пробвай стъпковия мотор
най-важна роля за оборотите на празен ход играят датчика за температурата на двигателя или стъпковия мотор.Щом си сменил датчика ,пробвай стъпковия мотор
-
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2010, 14:03
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6 16V ZETEC S
стъпковия мотор е !вземи си контактен спрей и действай.
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2007, 23:34
- Модел на автомобила: FORD MONDEO MK3 2.0 TDCI 130HP
Не е лошо да смениш бензиновия филтър и да идеш някъде да ти премерят с манометър колко налягане вдига бензиновата помпа.
- led_zep
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.
Колеги, на моята фиеста също се появи този проблем днес. Колата е моноинжекция. Къде се намира този стъпков мотор и как се почиства.. напътствия, препоръки ? 

Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.
- Sa3ana3a
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2010, 20:32
- Модел на автомобила: '93 Fiesta 1.1i
Моята фиеста има същия проблем.
Открих начин за почистване на стъпковия мотор във форума на Опел, надявам се да помогне.
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=48319" onclick="window.open(this.href);return false;
@led_zep - Доколкото знам, се намира точно под въздушния филтър. Някой да ме поправи ако греша.
Ще видим, тези дни със бащата и ние да се пробваме да изчистим това моторче.
Открих начин за почистване на стъпковия мотор във форума на Опел, надявам се да помогне.
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=48319" onclick="window.open(this.href);return false;
@led_zep - Доколкото знам, се намира точно под въздушния филтър. Някой да ме поправи ако греша.
Ще видим, тези дни със бащата и ние да се пробваме да изчистим това моторче.

-
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2010, 21:13
- Модел на автомобила: ford mondeo 2.0 16v.zetek.136hp.agu
ЗДРАСТИ КОЛЕГА,ИМАХ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА СМЕНИХ СВЕЩИТЕ И СЕ ОПРАВИ,ЗЕТЕК МОТОРА Е КАПРИЗЕН ОТКЪМ КОНСУМАТИВИ ОРИГИНАЛНИ СВЕЩИ МОТОРКРАФТ ОТ МП.20,40ЛВ.ЗА 1БР.КОЛАТА МИ Е СЪЩАТА С АГУ ,НО 136КС.
- led_zep
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.
колега как точно ще го чистите? дай някакъв съвет, да не прецакам нещоSa3ana3a написа:....Ще видим, тези дни със бащата и ние да се пробваме да изчистим това моторче.
Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
EGR го изолирай .. добре е да знаеш че на средни и високи обороти той затваря и не играе никаква роля