Проблем с форд Ка

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
n_nova
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2008, 13:59
Модел на автомобила: ka
Status: Извън линия

Проблем с форд Ка

Мнение от n_nova » 24 фев 2010, 10:38

Здравейте >:D<: !
Първо да уточня, че съм жена, не блондинка :mrgreen:, но на тема автомобили съм много зле. Имам проблем с моето фордче. Моделът е форд Ка, 1.3EFI, 1998 г, бензин. Преди около месец започна да гасне и да забива предница при намаляване на скоростта и/или при превключване от една предавка на друга. В студените дни (при под -10 градуса) въобще не искаше да запали - нямаше грам ток, дори фаровете светеха като свещи. Смених акумулатора. Казаха ми, че и стъпковият мотор е смяна, тъй като е бил повреден и старите собственици за да я продадат са го закрепили с някаква пластина. Смених и него - колата се закрепи до преди няколко дни. От почти седмица имам нов проблем и вече незнам къде да я карам и кой да я гледа. Проблемът е следния - в момента, в който натисна съединителя да превключа на друга предавка, или да спра (намаля) и се чува силен шум (бучене) от мотора (като форсиране), толкова силно, чак чак педалите ми треперят под краката. Този шум в началото е силен и постепенно заглъхва. Появява се при всяко натискане на съединителя и изчезва за секунди при вече сменена предавка и натиснат педал за газта. Моля за севет - каква може да бъде повредата и къде мога да я закарам *(на свестен майстор) за преглед. Благодаря предварително на всички отзовали се. Да спомена, че съм от София.

Потребителски аватар
foxy
потребител
потребител
Регистриран: 25 юни 2008, 21:17
Модел на автомобила: Ford Ka'97, ENDURA EFI 1.3i

Re: Проблем с форд Ка

Мнение от foxy » 24 фев 2010, 22:24

Щом си сменила стъпковото моторче търси теми за VSS датчик и TPS - според мен е там проблема, тия дни и аз ще ходя да погледна моите, че и аз съм така.....
Компютърна поддръжка, VOIP и сервиз за компютри и друга техника

Потребителски аватар
to6kooo
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME

Re: Проблем с форд Ка

Мнение от to6kooo » 24 фев 2010, 22:33

Шума при натискането на съединителя(бучене),много прилича на аксиален лагер,ама трябва да се види и чуе от човек който е наясно.За София незнам :-?: ,трябва да каже някой от колегите,но според това което описваш следва сваляне на скоростна кутия и смяна на съединител.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”