мембрана на сервото
- mi6el
- потребител
- Регистриран: 20 авг 2005, 00:17
- Модел на автомобила: Ford Orion 1.4
- Status: Извън линия
мембрана на сервото
Пиша от името на баща ми, горд собственик на Орион 1,4i 90 и някоя, не е с онези котешките очи.
От доста време има нестабилност при малките обороти / празен ход/. Стига се буквално до заглъхване.
Много неприятно на кръстовища. Потърсих написано и намерих само предположението на колега, че е възможно въпросната мембрана да е пробита. Има логика, но как да я проверя, защото не виждам как ще разглобя сервото.
Някой ако е правил подобна проверка, или е разглобявал, моля да пусне информация.
Предварително благодаря!

От доста време има нестабилност при малките обороти / празен ход/. Стига се буквално до заглъхване.

Някой ако е правил подобна проверка, или е разглобявал, моля да пусне информация.
Предварително благодаря!

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Има една тръбичка от всмукателните колектори до сервото, просто я откачи от сервото и я запуши с пръст и виж какво ще стане с оборотите.
Обаче внимавай защото накрайника май беше пластмасов и има вероятност да го счупиш.
Може и да не е спукана мембраната ами :
Другия вариант е да лапа въздух от уплътнението м/у спирачната помпа и сервото. Преди да напъваш да откачваш тръбичката и да счупите накрайника, бръкни в долната част на помпата към сервото ... оф как да го опиша
... на елипсата дето са болтовете за закрепване на помпата към сервото, ще усетиш една вдлъбнатина, запуши първо нея и виж какво става.
Проверете и самата тръбичка да няма засмукване на въздух преди сервото.
Може и проблема да ти е от друго място но ти пита за сервото.
Звуци някакви като съскане има ли?
Педала на спирачката твърд ли е при запален двигател. Теста с пропадането при запалване минаваше при мен но педала беше твърд и засмукваше въздух но нямах проблем с оборотите но на ГАЗ, за бензин незнам. На бензин съм карал чак сега тази зима след 4 години как съм собственик.
Обаче внимавай защото накрайника май беше пластмасов и има вероятност да го счупиш.
Може и да не е спукана мембраната ами :
Другия вариант е да лапа въздух от уплътнението м/у спирачната помпа и сервото. Преди да напъваш да откачваш тръбичката и да счупите накрайника, бръкни в долната част на помпата към сервото ... оф как да го опиша

Проверете и самата тръбичка да няма засмукване на въздух преди сервото.
Може и проблема да ти е от друго място но ти пита за сервото.
Звуци някакви като съскане има ли?
Педала на спирачката твърд ли е при запален двигател. Теста с пропадането при запалване минаваше при мен но педала беше твърд и засмукваше въздух но нямах проблем с оборотите но на ГАЗ, за бензин незнам. На бензин съм карал чак сега тази зима след 4 години как съм собственик.