фиеста съединител, скоростна кутия проблем?
-
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2009, 13:46
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tdci 2003
- Status: Извън линия
фиеста съединител, скоростна кутия проблем?
Здравейте, смятам, че съединителя/скоростната кутия си отиват. Кое ме кара да мисля така?
Понякога първа ми влиза трудно и усещам скоростите като цяло, че не влизат плавно. Чува се тракане, когато колата е запалена и е изключена от скорост, щом натисна съединителя обаче, тракането изчезва и ако го върна, пак се появява. Също така чувам виене, ако карам с 40-50км и съм на 5 скорост. И последно съединителя ми отделя малко високо.
Преди време четох за един тест на съединителя, който може да пробвам. Включвам на трета, дърпам ръчната и отпускам съединителя плавно без газ, колата гасне съвсем накрая.
Предложения от къде може да е проблема?
Понякога първа ми влиза трудно и усещам скоростите като цяло, че не влизат плавно. Чува се тракане, когато колата е запалена и е изключена от скорост, щом натисна съединителя обаче, тракането изчезва и ако го върна, пак се появява. Също така чувам виене, ако карам с 40-50км и съм на 5 скорост. И последно съединителя ми отделя малко високо.
Преди време четох за един тест на съединителя, който може да пробвам. Включвам на трета, дърпам ръчната и отпускам съединителя плавно без газ, колата гасне съвсем накрая.
Предложения от къде може да е проблема?
-
- потребител
- Регистриран: 04 мар 2010, 10:30
- Модел на автомобила: форд ескорт
- Status: Извън линия
Re: фиеста съединител, скоростна кутия проблем?
Аксиалния лагер ти е заминал...сменяй го докато не е потънал в притискателя....ако не е вече късно и не го е издълбал