ФОРД ФОКУС 1.6 99'. Проблем.
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2011, 20:00
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 1999
- Status: Извън линия
ФОРД ФОКУС 1.6 99'. Проблем.
От няколко дни, както си карам и колата все едно губи мощност от раз. Примерно си карам с 100 на 3та и изведнъж оборотите падат. Превключвам на по ниска предавка и веднага падат отново. Оставям колата за 30мин примерно и след това няма проблем с километри докато изведнъж не се получи горе описаното отново. Някой да се е имал подобен проблем!?
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: ФОРД ФОКУС 1.6 99'. Проблем.
Колега в предната ти тема става ясно че си имал проблем с бензиновата помпа.Тук проблема може пак да е
от нея.За да губи така мощност според мен има недостиг на гориво.Това на бензин или на газ ти го прави колата?
Когато мощността пада колата почва ли да прекъсва ако да тогава си провери кабелите и свещите.
Има вариант и да меша бензин и газ и да се дави колата.Тогава си провери клапаните за газ бензин както те
беше посъветвал колега в другата ти тема.Но като за начало направи тест на компа веднага след като се появи
проблема за да видиш дали дава някакви грешки.Теста се прави по следния начин.Натискаш копчето за нулиране
на километража и го задържаш докато запалиш колата и на дисплея не изпише TEST.След това натискаш копчето
докато не изпише DTC NONE или DTC и номера на грешката.Ако има някакво развитие пиши.
от нея.За да губи така мощност според мен има недостиг на гориво.Това на бензин или на газ ти го прави колата?
Когато мощността пада колата почва ли да прекъсва ако да тогава си провери кабелите и свещите.
Има вариант и да меша бензин и газ и да се дави колата.Тогава си провери клапаните за газ бензин както те
беше посъветвал колега в другата ти тема.Но като за начало направи тест на компа веднага след като се появи
проблема за да видиш дали дава някакви грешки.Теста се прави по следния начин.Натискаш копчето за нулиране
на километража и го задържаш докато запалиш колата и на дисплея не изпише TEST.След това натискаш копчето
докато не изпише DTC NONE или DTC и номера на грешката.Ако има някакво развитие пиши.
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2011, 20:00
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 1999
Re: ФОРД ФОКУС 1.6 99'. Проблем.
Колега, вчера ме посаветваха да сипя гориво поне до половината на резервоара. Странно но се оправи, поне за сега няма проблеми. Друго което забелязах е че номера с прекъсването започва да го прави след изкачване на улица или веднага след нея. След малко отивам да направя теста и ще ти пиша. Благодарен съм ти много за съветите.