Проблем със съединител
-
- потребител
- Регистриран: 07 дек 2011, 22:02
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 1.4 16v 80hp
- Status: Извън линия
Проблем със съединител
Карам ford ka, съединитела ми е за смяна. Колата върви но е малко по мудна и на високи обороти няма мощност. Колата върви до към 110-120 нагоре умира.
Също забелязах че градско ми даде много висок разход - 10/100 за 1.3 мотор мисля че е много. Възможно ли е от съединитела да ми вдига разхода?
Също забелязах че градско ми даде много висок разход - 10/100 за 1.3 мотор мисля че е много. Възможно ли е от съединитела да ми вдига разхода?
- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Re: Проблем със съединител
Колега, проблемът може да е в неработещ цилиндър според симптомите, които описваш. Провери свещите, кабелите и бубината най-напред.
Новини за коли под наем
-
- потребител
Мм аз ходих на майстор и ми каза че е съединител, бащо ми като кара колата и той така каза.
Пак и отделно има едно стържене от към двигателя точно когато колата "умира", звукът наподобява на стържене и късане на ламарина - нещо подобно
D:D Мисля че е от съединитела, доколконо разбрах е от там защото в него имало някакви метални неща или нещо подобно
D:D
Пак и отделно има едно стържене от към двигателя точно когато колата "умира", звукът наподобява на стържене и късане на ламарина - нещо подобно

- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Възможно е и да е съединител. Там симптомите са трудно натискане на педала и зацепване в почти най-горна точка. Ако ги имаш и тези симптоми, не се чуди и го сменяй 

Новини за коли под наем
- Garret
- потребител
- Регистриран: 13 окт 2011, 22:37
- Модел на автомобила: Fiesta MK3 1.1 Mi
Аз също имах подобен проблем със съединителя. Когато ускорявах колата не набираше, а само вдигаше обороти. Трябваше след натискане на педала да го вдигам с крак, до следващото му натискане иначе тресчотката щраква и педалът не може да се натисне повторно. Разбира се реших, че е жилото, но не беше то. Баш съединителя си беше заминал. Реших проблема по доста примитивен начин. Пробих кожуха и смазах лагера, който беше изсъхнал. Вече 3-ти месец я карам така и няма никакъв проблем 

-
- потребител
Точно както каза, отделя (зацепва) много отгоре ;d