Двигател след чип тунинг?
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2007, 22:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i 99та
- Контакти:
- Status: Извън линия
Двигател след чип тунинг?
Здравейте,
вече от 2г имам Форд Мондео 99та 1,8i Zatec. Баща ми също има такова, което е със същият двигател.
Забелязъл съм сериозна разлика във "вървежа" на двете коли. Неговата е много по-пъргава и т.н.
Какво ли не съм правил на моята. Сменял съм бобини, свещи, кабели, шлайфайх дори клапаните на двигателя. Всичко, което са ми казвали майторите на които съм я водил, но разлика във вървежа няма.
Тези дни отново се замислих и се сетих, че колата на времето е имала чип тунинг, който е свален като я купих аз. Въпроса ми е възможно ли да е от някаква настройка на компютъра това? При чип тунинга не се ли бара и компютъра на колата? Това е последното нещо за което се сещам.
П.п. Двигателя е абсолютно здрав след всичките пари, които съм налял в него, дори преди 2 дена си сложих нови свещи отново. Ефект няма.
вече от 2г имам Форд Мондео 99та 1,8i Zatec. Баща ми също има такова, което е със същият двигател.
Забелязъл съм сериозна разлика във "вървежа" на двете коли. Неговата е много по-пъргава и т.н.
Какво ли не съм правил на моята. Сменял съм бобини, свещи, кабели, шлайфайх дори клапаните на двигателя. Всичко, което са ми казвали майторите на които съм я водил, но разлика във вървежа няма.

Тези дни отново се замислих и се сетих, че колата на времето е имала чип тунинг, който е свален като я купих аз. Въпроса ми е възможно ли да е от някаква настройка на компютъра това? При чип тунинга не се ли бара и компютъра на колата? Това е последното нещо за което се сещам.
П.п. Двигателя е абсолютно здрав след всичките пари, които съм налял в него, дори преди 2 дена си сложих нови свещи отново. Ефект няма.

- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
Re: Двигател след чип тунинг?
Разлика във вървежа може да има и от различни скоростни кутии или махнат катализатор.С чип тунинг на бензинова кола не се вдигат много конете и е скъпо.По добре не се занимавай с това.Иначе да пипат се настроиките на компютъра.
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2007, 22:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i 99та
- Контакти:
Re: Двигател след чип тунинг?
Аз не искам да си слагам, но знам че е имала и точно това питам, а именно дали се бара компютъра и как да го рестартирам, ако се бара. Не искам да си слагам такъв.