Проблем с мондео мк1 1.8 115кс

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
spider84
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2008, 21:07
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
Status: Извън линия

Проблем с мондео мк1 1.8 115кс

Мнение от spider84 » 05 яну 2013, 20:47

Здравейте колеги,преди известно време си закупих форд мондео 1.8 115 кс джия в доста доволно състояние,предишният му собственик е поддържал колата доста добре ,сменени са с нови и дебитомера и ламбдата,ремъци и ролки както и съединител комплект незнам каква марка,от известно време обаче мондю нещо не слуша при палене играят оборотите без значение топъл или студен е двигателя,при тръгване забива муцуна ако не натисна газта повече при отпускането на съединителя,същото забиване става при тръгване от светофара например все едно се опитвам да тръгна на 5-та от място ааа да загасне и се изстрелва като тапа изведнъж,
Направил съм следното без резултат:Изчистих дебитомера,смених свещи че бяха тръгнали,кабелите са наред ужким,смазах хубаво жилото на газта и го регулирах че имаше луфт в педала доста голям(натискаш до долу а дросела едва се открехва оказа се че жилото не е опънато грам) сега като го натиснеш до долу дросела си се отваря до край,почистих дросела,мапа,смених въздушен филтър и пак нищо кажете какво може да е че ще изперкам вече,всеки ден се ползва за работна,няма ли кола няма пара така да се каже,Фордаджия съм но никога не съм имал такъв проблем с другите ми коли 2-ескорта 105 и 130кс и сиера 2.0 джия само им сменях консумативите и те си ме слушаха а мондю ми такова онаковата :mrgreen: Има ли стъпково моторче и къде се намира да изчистя и него поне оборотите да се оправят(при ескорта винаги помага) има ли вероятност да е от съединителя? :mrgreen: поздрави на всички

men1977
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.

Re: Проблем с мондео мк1 1.8 115кс

Мнение от men1977 » 05 яну 2013, 22:17

Здр. колега има стъпково моторче,намира се от страни на дросела незнам как не си го видял при положение,че си чистил дросела,а какво прави с оборотите високи ли са или ниски,или гасне на празен ход,защото може да са много причините,като тръгнеш от вакумите,през тпс-а,та до датчика за температурата,който подава инфо на компа дали е студен или топъл двигателя.Казваш,че свещи си сменил,но ако кабелите са пътник също са възможна причина за проблема

spider84
потребител
потребител

Мнение от spider84 » 06 яну 2013, 18:52

men1977 написа:Здр. колега има стъпково моторче,намира се от страни на дросела незнам как не си го видял при положение,че си чистил дросела,а какво прави с оборотите високи ли са или ниски,или гасне на празен ход,защото може да са много причините,като тръгнеш от вакумите,през тпс-а,та до датчика за температурата,който подава инфо на компа дали е студен или топъл двигателя.Казваш,че свещи си сменил,но ако кабелите са пътник също са възможна причина за проблема
Не съм го видял щото съм свикнал с това на ескорта :mrgreen: дето е пред очите а оборотите просто играят нагоре надолу,някой път са си добре,забелязах че колата рядко достига до работна температура стрелката седи все в началото,много рядко се вдига нагоре примерно като съм в задръстване,а като вдигна капака от долу е бая топло,освен това забелязах че водната помпа е за смяна явно е разбила втулка щото тече и антифриза се стича по тръбите на климатика,а за кабелите на заплата ще ги сменя и тях но ме съмнява проблема да изчезне!

мод: Намали снимката в подписа си

spider84
потребител
потребител

Мнение от spider84 » 07 яну 2013, 19:35

относно забележката на мода за снимката в подписа ми,смалих я но когато отида да променя ми излизат някакви цветни квадратчета (предполагам за цвета на шрифта но каквото и да избера не ме връща в менюто за промяна на подписа-снимката) сори че пиша тук ,ако мода прецени да изтрие мнението >:D<:
за мен има само две коли ford и fordИзображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”