дали се регулира съединителя
- kserx76
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
- Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г
- Status: Извън линия
дали се регулира съединителя
колеги възможно ли е да се прави нещо по съединителя отвън като реглаж или някакво натягане? или направо се сменя феродовия диск? 2,0 зетек 136кс
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
Re: дали се регулира съединителя
Здр. колега,предполагам,че става въпрос за мондео мк1,щом е 136к.с.,значи при този модел има една особенност,а тя е,че ако мондеото ти е произведено 93-94г съединителя е със жило,което се регулира,но ако е след 95г.,както е моето вече е с лагер помпа като при мк2
- kserx76
- потребител
благодаря колега но не виждам жило а колата е 95г по тази логика трябва да има помпа някаде виждам само тънка трабичка която влиза в съединителя със винтилче за обезвъздушаване, а състоянието на съединителя е такова че на средата от хода на педала започва леко да потегля и малко преди края около 2см е пълно зацепване,не знам дали е нормално това и дали е възможно да има въздух в системата?
-
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2011, 01:02
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 16v zetec , 95г.
да,колега с помпа си ,която е от вътрешната страна на кожуха на скоростите и няма как да я видиш,а относно хода моят отделя по същият начин,но няма нито приплъзване,нито пребоксуване на малки обороти с голяма предавка,когато купувах моят мондю,точно това ми направи веднага впечатление,но след няколко теста се убедих,че всичко е на ред и вече повече от 2 години няма проблеми/да не чуе дявола/,така че карай смело и не се притеснявай
.Иначе като проба за успокоение направи това,което направих и аз преди да купя моята.Теста е следния ускоряваш до 30 км/ч и включваш на 4-та и подаваш газ,колата трябва да поеме веднага без да се замисля и да вдига обороти и скорост едновременно,ако вдига оборотите,а скоростта не се увеличава видимо съединителя тогава боксува,опитваш и на 50 км/ч само,че вече на 5-та скорост и ако пак няма проблем си свиркаш или пък ако има значи си за феродов диск минимум.Другият начин за проверка е с ръчната или на бордюр предполагам са ти известни и тези варианти за проверка на съединителя.Успех с пробите и дано всичко е наред

- kserx76
- потребител
благодаря за помоща но ръчната не ми работи още смених накладки и самонагаждащите механизми бяха силно клеасали и залепали,почистих ги с нафта а зъбчетата с финна триъгална пила и се раздвижиха,сега чакам да се напаснат,снощи ръчната държеше съвсем слабо,но другия вариан ще го пробвам. Преди седмица качвах баир със 5 човека един от които е моята 120кг тъща и нагоре ускорението не ми хареса а оборотмера се вдига все пак това е доста мощен двигател 180 нм възможно е да се заблуждавам и да се притеснявам напразно иначе на 1-ва скорост от светофара си къса гумите когато е изключен тракшана разбира се. 

- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Това е маломощен двигател, тия 180 Нм според мен са твърде малко за кола 1.45 тона. Най вероятно се вкарваш във филми някви, ако буксува диска ще разбереш няма да има съмнения а факти.все пак това е доста мощен двигател 180 нм
- kserx76
- потребител
маломощен ли?
явно не толкова защото лятото накъсах шортите на един голф 3 GTI 115кс от квартала един познат, три пъти

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Ако боксува съединителят, след 2 минути е замирисал на феродо,- и ще разбереш че е дал фира. Зет ми си кара така Фокуса- 1.8 tddi, вече 2 год.= 30 000 км.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО