Прогресиращ проблем Focus MK1 - пушене, прегряване

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
temples
потребител
потребител
Регистриран: 14 мар 2012, 09:10
Модел на автомобила: uninst Focus MK1 2.0 benz
inst Focus MK2.5 2.0 benz
Status: Извън линия

Прогресиращ проблем Focus MK1 - пушене, прегряване

Мнение от temples » 19 юни 2013, 11:13

От няколко месеца като запаля сутрин колата от ауспуха излиза огромен бял пушек. Разхода на масло ми се струва, че не е огромен, за 3к км долях малко над половин деление. Маслото все още си е бистро. Доливам много вода обаче. Не всеки път изпушва, обикновено като престои 7-9 часа, но понякога не го прави(тази сутрин например). Вчера за пръв път ми се случи да прегрее, дори датчика не показа да е прегряла колата или поне не съм забелязал. Като паркирах и изключих двигателя видя, че излиза пара от капака, като го отворих в казанчето на антифриза вреше! След 2-3 часа протест пред парламента :D си тръгнах, като не вдигах над 2.5к оборота и бях пуснал парното, а течността беше 2 пръста под минимума и не показа наченки на прегряване. От известно време забелязвам, че колата не върви както преди, а и разхода се покачи като към сегашните цени на газта с 20лв. минавам 123-126км градско. Консултирах се днес с познат майстор и той е убеден, че гарнитурата на главата е за смяна(както мисля и аз), но каза, че също трябва да се шлайфа главата, което ще излезе доста скъп ремонт. Мисля си, че има проблем и с ламбда сондата поради покачения разход и известната загуба на мощност, също така ми се струва, че двигателя на по високи скорости бучи повече от нормалното. След 120км/ч колата ускорява доста по зле от преди, не че ме влече да вдигам такива скорости, но просто за 131к на 1146кг купе не ми се вижда нормално. Дайте съвети от къде да почна за да отстраня проблемите един по един!

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:
Status: Извън линия

Re: Прогресиращ проблем Focus MK1 - пушене, прегряване

Мнение от ЯЛТА » 19 юни 2013, 11:59

Дааа, класически пример. Давам ти координатите на форумния ни майстор:
http://www.clubford.org/forum/memberlis ... le&u=11994
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”