как се сваля водна помпа на Пума 1.7
-
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2010, 01:29
- Модел на автомобила: ford puma
- Status: Извън линия
как се сваля водна помпа на Пума 1.7
Колата ми е във София, а информацията е от "карач" и понеже говорим на различни езици не стигам до причината. Касае се за Форд Пума 1.7i. ZETEK 16V Докато беше при мене се наложи да сменя датчика за температува на водата. Карача не му харасало "тропането" по време на пътя и почнал да я води на различни "майстори". Твърдеше, че смененият от мене датчик (доставен ми от Драйв.бг) не работи и го сменил! После я водил по разни майстори, щото се хранила добре, докато го запитах за въздушният филтър;до него момент му проверявали инжекцията, управлението на вентила за засмукване или не знам как се нарича: та след като му казах да изпере в банята спортния филтър, изчезна и този проблем. Последните обяснения са за "изчезване" на "водата" някой му казал за гарнитура на главата (все за пари работа) другият го накарал да налее вода. Накрая карача ми се обажда и след дълги обяснения се разбираме да провери работата с термостата. С колеги го е свалил и твърди, че работи нормално с гореща вода от банята. Следва помпата. Сега проблемът е "дали двигателят се повдига", "как да свали капака на ангренажа, щото разстоянието е малко" за да развие 6 те болта на водната помпа. Това без да видя колата за мен е работа за екстрасенс. Дайте информация последователност на работата за демонтаж за да не пипе ангренажният ремък. С уважение "собственик" на котенце Пума 1.7
- mi6o
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
- Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )
- Status: Извън линия
Re: как се сваля водна помпа на Пума 1.7
Здравей колега. Аутодата дава,че водната помпа се задвижва от външния ремък,без значение дали е с климатик и/или с хидравлика на волана или не. Мога да снимам с телефона картинката и да я кача,че не знам как да кача това което ми е на екрана (за срамотийте
). Ангренажния ремък върти само разпределителните валове така,че няма да се налага да махат капака на ангренажа може би. Гледам за двигател на Пума 1,7 1997-2002 г. с код на мотора MHA,92 kW (125 к.с.)-тая информация я имам само от Аутодата.
Поздрави

Поздрави