Форд фокус особен звук
-
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2013, 12:04
- Модел на автомобила: Ford Fokus 1.8 tddi 90hp 2000g
- Status: Извън линия
Форд фокус особен звук
Здравейте,карам форд фокус 1.8 тдди 90коня и като я натисна над 3000об. и се чува някакъв особен звук леко като виене от турбото ли е незнам .Нормално ли е все пак на тези обороти турбото се върти по бързо?
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2010, 20:00
- Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDdi
Re: Форд фокус особен звук
Нормално е колега да чуваш лек звук.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2012, 14:53
- Модел на автомобила: Ford Fokus
Здравейте момчета,
Преди година си купих Фокус 2008г., 1.6, 16V седанче. Преди седмица чух един странен звук като леко кихане, когато се подаде леко газ. Чува се само вначалото за секунда и след това изчезва. Буквално се чува като кихане. Трябва ли да ме тревожи това?
Имам и още едно питане въпреки, че май не му е мястото тук. Смених предни амортисьори и си купих Monroe. Двата ми стъпиха на 240 лева. Как са като цена и качество?
Благодаря.
Преди година си купих Фокус 2008г., 1.6, 16V седанче. Преди седмица чух един странен звук като леко кихане, когато се подаде леко газ. Чува се само вначалото за секунда и след това изчезва. Буквално се чува като кихане. Трябва ли да ме тревожи това?
Имам и още едно питане въпреки, че май не му е мястото тук. Смених предни амортисьори и си купих Monroe. Двата ми стъпиха на 240 лева. Как са като цена и качество?
Благодаря.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Този звук преди го е нямало, или чак сега си го чул? Принципно има един звук при засмукване на въздух, при подаване на газ.ia60 написа:Здравейте момчета,
Благодаря.
За амортисьорите- мисля, че е късно да питаш, следа като вече си ги купил и монтирал.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
А какви са амортисьорите - маслени или газови?
Газовите возят по-меко и поемат по-добре неравностите, особено когато се качваш на по-високо ниво на пътя.
Газовите возят по-меко и поемат по-добре неравностите, особено когато се качваш на по-високо ниво на пътя.
-
- потребител
Ами честно казано сега го чух. Не съм се заслушвал досега, но звука е само при леко подаване на газ точно като засмукване на въздух. Нормално ли е и защо се получава?
А за амортисьорите си прав - вече е късничко, но искам да разбера дали са окей или съм се прецакал.
Благодаря предварително
А за амортисьорите си прав - вече е късничко, но искам да разбера дали са окей или съм се прецакал.
Благодаря предварително

-
- потребител
Маслени са амортисьорите, надявам се да са добри. Две години гаранция...
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Всмукателните клапани са отварят, получава се подналягане и се засмуква въздух. Шумът е от завихрянето на въздуха през въздухопровода към клапаните. Май най-общо е това.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
Благодаря за инфото. Значи всичко си е наред на ракетатаmadboy написа:Всмукателните клапани са отварят, получава се подналягане и се засмуква въздух. Шумът е от завихрянето на въздуха през въздухопровода към клапаните. Май най-общо е това.