Проблем с задна скорост

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
borko_12
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2013, 15:51
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

Проблем с задна скорост

Мнение от borko_12 » 23 окт 2013, 19:41

Здравейте колеги ! Тъй като от много скоро съм собственик на Фокус 1,6; 16 V; 1999 год. ; Бензин . Искам да Ви питам за съвет относно задна скорост. Забелязах, че не винаги се включва нормално, както другите скорости. При натиснат съединител и опит да се включи задна се чува ,, Хъркане '' или ако не е в този момент на включване, то пък в момент на отпускане на съединител и се налага да използвам малко сила за да включа задна , което изобщо не ми харесва. Този проблем много често се получава. Има ли начин за регулиране на съединителя ? Ще съм доволен от вашите мнения !

Благодаря Ви предварително !

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Проблем с задна скорост

Мнение от ЯЛТА » 23 окт 2013, 21:13

Виж жилата за включване на предавките,- там си има определена геометрия, когато се наруши..............
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

borko_12
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2013, 15:51
Модел на автомобила: Ford Focus

Мнение от borko_12 » 24 окт 2013, 09:21

още днес ще проверя жилата !

adrian_m
потребител
потребител
Регистриран: 27 окт 2012, 13:05
Модел на автомобила: Focus

Мнение от adrian_m » 25 окт 2013, 20:55

Здравей колега, това явно е някаква слабост при скоростната кутия на фордовете, става въпрос за бензиновите защото на дизела задна се включва по друг начин. Аз също карам Фокус бензинов но само, че 1.4 мотор и е 2000 година, имам и Фиеста бензинова 2006 година и на двете особено когато е по студено времето задна влиза малко по трудно но няма да "хърка" както ти казваш.
Когато не може да влезе нормално не я насилвай, а на първа и леко напред след което спираш и задна влиза перфектно.
Ако не е нещо фрапиращо по добре не пипай нищо, а си карай колата. Вземеш ли да пипаш, направиш едно и развалиш друго!!! Всеки майстор ще ти каже, че има нещо за регулиране за да ти вземе парите!!!

Forester
потребител
потребител
Регистриран: 09 авг 2012, 20:34
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 Zetec S 2000г. комби

Мнение от Forester » 25 окт 2013, 22:46

И на моя фокус задна скорост понякога се включва трудно. На едното жило в накрайника има една гума, която се е разпаднала и липсва.(посоченото с червената стрелка)

Изображение

При това положение жълтата част на накрайника не е фиксирана към лостчето, а има голям свободен ход. Не съм сигурен, но мисля, че това е причината задна да не влиза добре.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”