трудно включват 1ва 2ра и задна
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2013, 17:24
- Модел на автомобила: mondeo mk3 2.0 tddi
- Status: Извън линия
трудно включват 1ва 2ра и задна
здравейте колеги
от около месец насам 1ва 2ра и задна скорост изискват малко повече усилие от другите скорости и това ме притеснява искам да предприема мерки но какви съединителя отделя по ниско от половината си ход смазах ябълката на лоста и малките ябълки за жилата смених и маслото на кутията по номенклатура/75в90/ ефект мисля че имаше краткотраен но може и да е било внушение няма шумове от кутията маховикът е започнал да хлопа но е в начален стадий и мисля че ще изкара поне 15000км след което ще го сменя
та питането ми е в кутията ли да търсим проблема в жилата или друго ще да е
възможно ли е да от маховика
мисля си и за добавка в кутията но колата искам да я карам още 2 години или 150000км
благодаря предварително
от около месец насам 1ва 2ра и задна скорост изискват малко повече усилие от другите скорости и това ме притеснява искам да предприема мерки но какви съединителя отделя по ниско от половината си ход смазах ябълката на лоста и малките ябълки за жилата смених и маслото на кутията по номенклатура/75в90/ ефект мисля че имаше краткотраен но може и да е било внушение няма шумове от кутията маховикът е започнал да хлопа но е в начален стадий и мисля че ще изкара поне 15000км след което ще го сменя
та питането ми е в кутията ли да търсим проблема в жилата или друго ще да е
възможно ли е да от маховика
мисля си и за добавка в кутията но колата искам да я карам още 2 години или 150000км
благодаря предварително
мондео 2003
2.0 ТДДИ
2.0 ТДДИ
-
- потребител
- Регистриран: 13 фев 2014, 12:33
- Модел на автомобила: Focus
Re: трудно включват 1ва 2ра и задна
На мен пък трета нещо ми хъркаше леко при включване. В моя случай с добавка Металтек се оправи и вече близо 20 хиляди км се държи без повторна поява на проблема... Но не знам дали ще помогне и в твоя случай. По принцип мисля, че е по-добре да се ползват добавки превантивно, а не с цел ремонт, но по някой път помагат и когато има проблем.
Иначе не ми се вярва да е от маховика, но не съм специалист. Просто на фиат-овете ми (вярно, че не са фордове, ама не вярвам да е особено различно) два пъти вече имам проблем с демпферен маховик, но единственото което се проявяваше като ефект бяха гадните вибрации при потегляне - не съм имал проблем с включването на скорости.
Иначе не ми се вярва да е от маховика, но не съм специалист. Просто на фиат-овете ми (вярно, че не са фордове, ама не вярвам да е особено различно) два пъти вече имам проблем с демпферен маховик, но единственото което се проявяваше като ефект бяха гадните вибрации при потегляне - не съм имал проблем с включването на скорости.
Последна промяна от gnedelchev на 13 фев 2014, 18:23, променено общо 1 път.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Като смениш притискателя, който също е тръгнал да си ходи, ще се оправи.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
Първа и задна винаги влизат малко по-трудно, за да не може да ги вкараш случайно. Карайте си колите и не се занимавайте с глупости 

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Dimitar Mihov написа:Първа и задна винаги влизат малко по-трудно, за да не може да ги вкараш случайно. ...

Значи до сега съм се качвал да карам, само коли с прецакани 1-ва и задна.
Иначе в движение, трудно се включва задна, в смисъл не познавам някой да е успял.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- Dimitar Mihov
- потребител
- Регистриран: 23 апр 2013, 14:24
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.4 TDCi
Ford Fiesta 1.0 EcoBoost - Местоположение: Пловдив
Зависи какво разбираш под "трудно" ... Аз познавам една девойка, която успя да вкара задна без съединител, но това е една друга тема 

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2008, 09:35
- Модел на автомобила: Mondeo '93 1.8TD
Здравей колега,
някъде по темите бях срещал хора с подобен проблем и го бяха решили с подмяна на втулката [мисля че е полиамид] , която центрова оста влизаща в кутията. Пътя е жило->рамо->ос ->кутия . Поздрави и успех
някъде по темите бях срещал хора с подобен проблем и го бяха решили с подмяна на втулката [мисля че е полиамид] , която центрова оста влизаща в кутията. Пътя е жило->рамо->ос ->кутия . Поздрави и успех
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2008, 09:35
- Модел на автомобила: Mondeo '93 1.8TD
От бързане да пиша съм допуснал грешка. От горният пост да се има предвид не КУТИЯ, а СЪЕДИНИТЕЛkambekambe написа:Здравей колега,
-
- потребител
- Регистриран: 02 мар 2011, 12:47
- Модел на автомобила: Focus c-max 2,0 TDCI
аз имам подобен проблем. След често изтакане и после обратно сипване на маслото от скоростната кутия сигурно е паднало под минимума и сутрин докато не покарам няколко километра да развърти маслото трудно влиза 1 и 2. Смени си маслото и всичко ще е наред.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не е от ниско ниво, просто маслото ти най-вероятно минерално и като е студено е много гъсто.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!