Шум в купето на Фокус МК1- РЕШЕН /маслен тампон двигател/
-
- потребител
- Регистриран: 04 яну 2015, 21:45
- Модел на автомобила: Форд
- Status: Извън линия
Шум в купето на Фокус МК1- РЕШЕН /маслен тампон двигател/
здравеите колеги скоро станах собственик на форт фокус 1999г. 1.8тдди, 90кс.Но имам проблем с него когато го запаля на студено вътре в купето се чува силно бучене като подам леко газ тоест при около 1200 1300 оборота над тях го няма.И следователно като тръгна на първа това бучене пак го има и на другите скорости ако сам с тези обороти пак.И след като загрее колата всичко е ок изчезва това бучене.Катализатора сам го махнал маисторъ ми каза че всички тампони са ми добре но аз на маистори много не вярвам.моля за съвети ако някои има представа какво е да сподели че много ме дразни това бучене
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Re: шум в купето на фокус
И все пак на тампон мяза....
-
- потребител
да но кои тампон може да защтото до колкото знам ако е на двигател те са 2 или 3
- synthez 3D
- Потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
- Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008, - Местоположение: Г.Оряховица
Обикновено за такъв шум и вибрации е виновен хидравличният тампон, който се намира от дясната страна на двигателя (погледнато от мястото на шофьора). Но все пак никой от нас не е чул как точно бучи и затова ми се струва, че трябва да пробваш и при друг майстор.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
То "бучи" е едно, а "вибрации" са друго, изясни се кое от двете, защото ако е бучене може да е и от ролки, но вибрации,- положително от хидравличния тампон, който не е хич евтин.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
бученето прилича на на онова бучене когато примерно караш на по голяма скорост и натиснеш педала до краи и преди да се вклиучи турбото има подобно бучене с леки вибрации.а колкото до вибрациите има ги и тях.а ролките са ми сменени.сега като излизах забелязах че като работи на место двигатела не мърда но като натисна педала до 1300 оборота и задържа на тях има съвсем леко тресене на дв.само да кажа че и като вдигна над 90км има някакво тресене и като махна крака от педала това тресене го няма незнам дали двете са свързани за това го споменавам и него.благодаря на всички за отговорите тоия форум е голяма работа бил
-
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2013, 09:29
- Модел на автомобила: Фокус mk1 1.8tddi 90hp ''00
Замери как зарежда алтернатора може да е цъфнал статора ! така изглежда статор http://store.alternatorparts.com/images ... /04422.jpg
Моя фокус така една сутрин паля и бучи като трансформатор замерих алтернатора даваше 13в волтажа се колебаеше нагоре надолу, но лампата не беше светнала на таблото .
Майстора го разглоби предложи ми рециклиране за 170лв но се отказах и си купих друг алтернатор за 100лв от местната морга и засега всичко е ОК.
Замери и твоя ако е там проблема от някой частник може да намериш и на по-добра цена, някой който си продава на части колата, по моргите е по-скъпо, но се уговори ако е дефектен да го върнеш.
Моя бучеше най-силно при 1100-1200rpm след това изчезваше шума в по-високите обороти.
А относно вибрации в тези теми пише за тампона който е при ремъците...
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=68348
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=68324
Моя фокус така една сутрин паля и бучи като трансформатор замерих алтернатора даваше 13в волтажа се колебаеше нагоре надолу, но лампата не беше светнала на таблото .
Майстора го разглоби предложи ми рециклиране за 170лв но се отказах и си купих друг алтернатор за 100лв от местната морга и засега всичко е ОК.
Замери и твоя ако е там проблема от някой частник може да намериш и на по-добра цена, някой който си продава на части колата, по моргите е по-скъпо, но се уговори ако е дефектен да го върнеш.
Моя бучеше най-силно при 1100-1200rpm след това изчезваше шума в по-високите обороти.
А относно вибрации в тези теми пише за тампона който е при ремъците...
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=68348
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=68324
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
От вибрациите се получава бая бучене. И аз съм за големия тампон.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
-
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2013, 09:29
- Модел на автомобила: Фокус mk1 1.8tddi 90hp ''00
Отиваш в евро07 и взимаш китайски около 60лв ITN е марката и филма приключва.
-
- потребител
ето и този пич има същтия проблем и при мен е така но в тази не е написан къв е проблема https://www.youtube.com/watch?v=0qugCUVlWuQ
-
- потребител
да споделя днес смених масления тампон и всичко се оправи няма бучене няма вибрации все едно е друга кола изчезна същто и играенето на предницата над 90 км където имах а за това играене какво ли не ми казваха тези маистори че е вътрешно каре че е некъв лагер а то се оказа че е просто един тампон дано с този отговор да помогна и на други колеги в този саит защото и на мен много ми помогнаха със съвети и мнения тук
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2015, 20:32
- Модел на автомобила: focus
Re: Шум в купето на Фокус МК1- РЕШЕН /маслен тампон двигател/
Така да се искажа и аз.имах много вибрации по таблото и въобще бучеше яко на ниски обороти.става вупрос за 1.8тдди.ако не бях прочел форума штех да се набутам яко слушаики секакви маистори.та така,какво направих.свалих капачката на тоя пуст маслен тампон и видях че беше хлътнал яко.веднага в магазина и там греда.дават ми некакъв с алуминиева конзола,бил да стане.та земах наи ефтиния 65 лена на итн защото незнаех дали ще стане.и накрая какво стана.колата заспа,се едно не е моята.та да кажа на всички дето се чудат същиянтампон ли е да зимат смело да фърлят старата планка и да си сфиркат,штото преди това не се чува свиркане в купето.добре че беше форума и дано помогна на някои.ГОЛЕМО МЕРСИ.само да кажа че наи трудно е свалянето долу на кората ама малко търкаляне и нема ядове.