Приплъзване 3 месеца след смяна на съединител
- milko1988
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2010, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Focus mk2 1.6 16v
- Status: Извън линия
Приплъзване 3 месеца след смяна на съединител
Здравейте колеги,колата,която карам е Фокус мк2 1.6 16в 2008 101к.с.
Проблемът е следния:
Закупих комплект на LUK от немския Амазон и го сменях в БГ Юли месец.
След смяната усетих осезаема разлика във вървенето ,но малко трудно влизаше 3та.
Сега след 3 месеца и около 8000км след смяната усещам,че нещата не са добре,докато мотора е студен влизат и 5те скорости трудно, като загрее се оправя,но проблема с 3та си го има пак,но му свикнах. Онзи ден се наложи да я изрежа на 1ва с пълна газ и рязко включих 2ра и хоп,избуксува като автоматик.
Сутрин като паля усещам разлика в педала ,ту твърд ,ту мек и бавно връща,после се оправя,но приплъзването с пълна газ си остава. Възможно ли е от помпата да приплъзва и същевременно да включва трудно предавките.
Сменени са:
Притискател
Феродо
Лагер-помпа,масло на скорости по спецификация и сложихме добавка,че лагер на първичен вал вие на студен мотор.
Съмнявам се в помпата, необезвъдушена система като хората или гадна спирачна течност.
Имал ли е някой такъв проблем.?
Проблемът е следния:
Закупих комплект на LUK от немския Амазон и го сменях в БГ Юли месец.
След смяната усетих осезаема разлика във вървенето ,но малко трудно влизаше 3та.
Сега след 3 месеца и около 8000км след смяната усещам,че нещата не са добре,докато мотора е студен влизат и 5те скорости трудно, като загрее се оправя,но проблема с 3та си го има пак,но му свикнах. Онзи ден се наложи да я изрежа на 1ва с пълна газ и рязко включих 2ра и хоп,избуксува като автоматик.
Сутрин като паля усещам разлика в педала ,ту твърд ,ту мек и бавно връща,после се оправя,но приплъзването с пълна газ си остава. Възможно ли е от помпата да приплъзва и същевременно да включва трудно предавките.
Сменени са:
Притискател
Феродо
Лагер-помпа,масло на скорости по спецификация и сложихме добавка,че лагер на първичен вал вие на студен мотор.
Съмнявам се в помпата, необезвъдушена система като хората или гадна спирачна течност.
Имал ли е някой такъв проблем.?
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Приплъзване 3 месеца след смяна на съединител
А горната помпа на съединителя смени ли я ?
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- milko1988
- потребител
А,ква горна помпа,не съм.къде се намира.Смених само лагера вътре където минава спирачната течност и оттам се обезвъздушава. Колата е на почти 192хил.км и сигурно не е сменяна,аз съм 2ри собственик.Мислих,че това е всичко,което е в един комплект.Притискател,лагер и феродо,маховика беше супер.Майстора изобщо не ми каза такова нещо,а и никъде не съм засичал из нета като купувах частите.Как изглежда и къде се намира?
Да подчертая,че четох за проблеми от нея,с потъване на педала.Аз нямам все още потъване,но имам промяна на твърдостта.
Да подчертая,че четох за проблеми от нея,с потъване на педала.Аз нямам все още потъване,но имам промяна на твърдостта.
- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Над педала на съединителя отгоре.
- milko1988
- потребител
Благодаря,сигурно ще е това птоблема,защото при смяната на съединителя и спирачната течност майстора каза,че бая чернилка е изтекла и сега ме съмнява,че вътре там тия гумички,буталца са били зле и с новата течност се е почистило още и сега не сработва както трябва. За смяната не сваля таблото нали
?

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Ето това трябва да е горната помпа на съединителя ти .
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Приплъзването мисля, че няма как да се дължи на горната помпа на съединителя.
Не знам какво го причинява. Може да е протекъл лагер /нищо, че е нов/, от там да се е омазнило феродото и да приплъзва. Само предполагам...
Не знам какво го причинява. Може да е протекъл лагер /нищо, че е нов/, от там да се е омазнило феродото и да приплъзва. Само предполагам...
- milko1988
- потребител
Приплъзването е само като сменя предавката и натисна рязко газ иначе, ако сменя и не натискам веднага докрай,например след 3 сек. някъде,няма приплъзване.Днес питах и в сервиз и ми казаха горна помпа,задържа след превключване и не натиска и докрай притискателя,нещо като полусъединител (няма достатъчен ход и в двете посоки).Течността не е мръднала и утре ще надяна на пропката долу един маркуч и горния край в казанчето и ще пробвам или на самотек или с помпене да видим няма ли въздух,защото съединителя е различен при всяко потегляне,един път долу,на следващия светофар горе.Ще пробвам,пък ако не се промени ,минавам на смяна. Помпата е 50€, тия изроди искат 280€. Ще я сменям сам.
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Трябва ти още един човек за да обезвъздушиш съединителя и спирачна течностmilko1988 написа: ↑21 ное 2019, 19:37Приплъзването е само като сменя предавката и натисна рязко газ иначе, ако сменя и не натискам веднага докрай,например след 3 сек. някъде,няма приплъзване.Днес питах и в сервиз и ми казаха горна помпа,задържа след превключване и не натиска и докрай притискателя,нещо като полусъединител (няма достатъчен ход и в двете посоки).Течността не е мръднала и утре ще надяна на пропката долу един маркуч и горния край в казанчето и ще пробвам или на самотек или с помпене да видим няма ли въздух,защото съединителя е различен при всяко потегляне,един път долу,на следващия светофар горе.Ще пробвам,пък ако не се промени ,минавам на смяна. Помпата е 50€, тия изроди искат 280€. Ще я сменям сам.
- milko1988
- потребител
Проблема с педала след обезвъздушаването изчезна частично,имаше такава мътилка,че не мога да кажа спирачна течност ли е или вода с кал.Сега си бистро както трябва и отделянето е с еднаква твърдост през целия ход на педала и върви колата мн.добре.Но проблема с включването на 2ра и 3та остана(само при студен мотор).Кой знае и кво масло на скорости са ми наляли, сигурно употребявано като течноста. Помпата така или иначе ще я купя и като намеря време някоя събота ще запрятам ръкави.
- milko1988
- потребител
Помпата е сменена (Sachs) и спирачната течност с Кастрол дот 4. Колата върви мн.добре и не дава да и се подаде газ,но първите 5 мин ситрин е някъв ад с превключването.Помня,че когато сменях съединителя майстора наля масло на Febi 75 w 80 и то беше пълна чорба. Сега гледам,че на тая кола и дават 75в90,а то е доста гъсто масло. Съмнявам се в маслото,защото колата е почти на 200хил и такова рядко масло не може да обере хлабините в кутията. Някой сменял ли е маслото на такава кутия. Пробката за наливане е под капака за жилата,а пробка за източване НЯМА. Някакви мнения?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ако сложиш по-гъсто масло, проблема ще стане още по-голям
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- milko1988
- потребител
Старото масло беше доста по-гъсто от това и съм нямал ядове зимата.Той човека сам си каза,че ми е сложил по-рядко.Още лятото влизаха трудно скоростите. Ще го сменя с такова каквото дават по каталог за колата на Кастрол. Своеволия няма да правя. А и поне съм сигурен за произхода на маслото. Въпроса е,че трябва да видя как да изкарам старото без да откачвам каре.Пробка няма. Ще мога ли да го изтегля с дебела спринцовка?