Ford Focus 1 - грешка P007f
- newworld
- потребител
- Регистриран: 26 юни 2011, 14:38
- Модел на автомобила: focus mk1.5 tddi
- Status: Извън линия
Ford Focus 1 - грешка P007f
Здравейте,
Рових се, но не намирам нещо полезно по темата.
В еку-то е записана перманентно грешка:
P007f - charge air cooler temperature sensor 1/2 correlation
Колата върви прилично до към 100-110, след което ми се струва мудна. Грешката знам за какво е, но датчикът е проверен и здрав, кабелите също. Някой може ли да даде насоки къде и какво да гледам вече, че вдигам ръце?
Фокус 1.5 1.8ТДДИ 90 коня
Рових се, но не намирам нещо полезно по темата.
В еку-то е записана перманентно грешка:
P007f - charge air cooler temperature sensor 1/2 correlation
Колата върви прилично до към 100-110, след което ми се струва мудна. Грешката знам за какво е, но датчикът е проверен и здрав, кабелите също. Някой може ли да даде насоки къде и какво да гледам вече, че вдигам ръце?
Фокус 1.5 1.8ТДДИ 90 коня
- ivchotr
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: Ford Focus 1 - грешка P007f
Оглеждал ли си тръбите за входящия въздух за разни спуквания по тях? Ако влиза въздух не от където трябва, ще се получават извънредни данни за въздуха и ще бъркат работата на компа, респективно на двигателя. Ако въздушният филтър е много мръсен, пак може да набие подобна грешка.
Иначе, на мен ми се е случвало да се откачи маркучето от МАП сензора и колата става мудна както я описваш ти. При нашата сензорът е вързан на стената в коша под предното стъкло и ако не огледаш внимателно къде какво не си е на мястото, може и да не го видиш от първия път. След две откачания го стегнах яко със "свинска опашка" и вече няколко години не е правило проблеми.
Иначе, на мен ми се е случвало да се откачи маркучето от МАП сензора и колата става мудна както я описваш ти. При нашата сензорът е вързан на стената в коша под предното стъкло и ако не огледаш внимателно къде какво не си е на мястото, може и да не го видиш от първия път. След две откачания го стегнах яко със "свинска опашка" и вече няколко години не е правило проблеми.
Знам всички вицове за Форд 

- newworld
- потребител
Това с маркучето от мап-а го изпитах преди време. Изплюваше го и едва вдигаше 60. В момента и при мен е със свинска опашка от 10к километра
Като цяло има тяга колата, до към 100-110, не е както когато се извади маркуча на мап-а. Но тази грешка за датчика на кулера си седи перманентно и неминуемо има роля. Относно въздушния филтър - вчера го смених, но не съм я карал и гледал повече.

Като цяло има тяга колата, до към 100-110, не е както когато се извади маркуча на мап-а. Но тази грешка за датчика на кулера си седи перманентно и неминуемо има роля. Относно въздушния филтър - вчера го смених, но не съм я карал и гледал повече.
- ivchotr
- потребител
Виж дали не гълта въздух от някъде другаде.

- newworld
- потребител
Ако дърпа въздух не би ли следвало поне да може да се изчисти грешката?
Преглеждах тръбите, но видимо няма нещо нередно. Има напукване маркуча от филтъра към турбото, но чак сцепено не е.
Преглеждах тръбите, но видимо няма нещо нередно. Има напукване маркуча от филтъра към турбото, но чак сцепено не е.
- ivchotr
- потребител
Защо не се изтрива грешката нямам никаква идея. Освен, ако в дъното на този проблем не е самият комп - да се е скапал нещо. Хардуерът или софтуерът.