Ако си оставя колата...за доста време...

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
fiestazetec
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
Status: Извън линия

Ако си оставя колата...за доста време...

Мнение от fiestazetec » 22 окт 2007, 11:45

Не съм сигурен за заглавието на темата, но почти съм сигурен, че темата е за тук, защото едновременно става дума за грижа, поддръжка и експлоатация.
Въпросът ми е следния: Прибирам се в България за месец, по-точно 35 дни. Колата я оставям на паркинга пред блока, няма кой да я кара. Освен да махна акумулатора, какво още да направя?
Моля, всички, които отговарят, да имат впредвид, че не съм в БГ, тук температурите падат до най-много 5 градуса над нулата, няма никога сняг, само яко вали. Кажете какво да направя, за да може като се върна да няма проблеми...На гараж не мога да я оставя, 200 евро струва и според мене няма смисъл, макар че гаража е топъл и сигурен.

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 22 окт 2007, 12:18

за 1 месец нищо няма да му стане на акумулатора.няма смисъл да го махаш.По добре,го провери да електролит и гъстота,зареди го добре с 3-4ч. работа на колата и си готов.

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 22 окт 2007, 12:36

Гледай през тоя листопаден сезон да не е под дърво. Ще се задръсти с листа. Изчисти си хубаво около лостовете на чистачките...там из кюшетата (към калниците) се задържа много мизерия и пречи на водата да се оттича. Затвори кубаво стъклата, че от вибрациите падат макар и малко. Гледай да не паркираш до някоя локва, та кой откъде мине да мята кал по тебе. Пусни климатика да порабори 10-ина минути. Като се върнеш пак го пусни. Само за тез глупости се сещам :)
P.S. За 200 евра на месец аз ще ти я пазя денонощно...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 22 окт 2007, 13:01

Освен това което колегите са изброили си провери антифриза, защото тук при нас след месец може би ще е бая студено.
Ако си много голям мераклия можеш да я повдигнеш на трупчета, като я оставиш на паркинга и да покриеш гумите с картон или нещо подобно. Ако я оставяш за по-дълго време - зазимяване - намажи всимки пластавси и уплътнения с технически вазелин или нещо подобно, както и никелираните повърхности.
За сега несе сещам за друго.
Между другото в София (незнам дали щи пристигаш в София) на някои паркинзи предлагат и закрито място. В повечето случай е обикновин навес, но все пак не е под открито небе и няма да падат кой знае колко много листа върху нея или евентуално сняг.

fiestazetec
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България

Мнение от fiestazetec » 22 окт 2007, 14:10

Благодаря за съветите, няма да идвам с колата в София...ще се търкалям по софийските улици с Ладюхата, дето баща ми я е боядисал и пуснал на газ...
Ще си я прибера както трябва в двора пред блока и ще я затворя добре.

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”