Ако си оставя колата...за доста време...
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България
- Status: Извън линия
Ако си оставя колата...за доста време...
Не съм сигурен за заглавието на темата, но почти съм сигурен, че темата е за тук, защото едновременно става дума за грижа, поддръжка и експлоатация.
Въпросът ми е следния: Прибирам се в България за месец, по-точно 35 дни. Колата я оставям на паркинга пред блока, няма кой да я кара. Освен да махна акумулатора, какво още да направя?
Моля, всички, които отговарят, да имат впредвид, че не съм в БГ, тук температурите падат до най-много 5 градуса над нулата, няма никога сняг, само яко вали. Кажете какво да направя, за да може като се върна да няма проблеми...На гараж не мога да я оставя, 200 евро струва и според мене няма смисъл, макар че гаража е топъл и сигурен.
Въпросът ми е следния: Прибирам се в България за месец, по-точно 35 дни. Колата я оставям на паркинга пред блока, няма кой да я кара. Освен да махна акумулатора, какво още да направя?
Моля, всички, които отговарят, да имат впредвид, че не съм в БГ, тук температурите падат до най-много 5 градуса над нулата, няма никога сняг, само яко вали. Кажете какво да направя, за да може като се върна да няма проблеми...На гараж не мога да я оставя, 200 евро струва и според мене няма смисъл, макар че гаража е топъл и сигурен.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Гледай през тоя листопаден сезон да не е под дърво. Ще се задръсти с листа. Изчисти си хубаво около лостовете на чистачките...там из кюшетата (към калниците) се задържа много мизерия и пречи на водата да се оттича. Затвори кубаво стъклата, че от вибрациите падат макар и малко. Гледай да не паркираш до някоя локва, та кой откъде мине да мята кал по тебе. Пусни климатика да порабори 10-ина минути. Като се върнеш пак го пусни. Само за тез глупости се сещам 
P.S. За 200 евра на месец аз ще ти я пазя денонощно...

P.S. За 200 евра на месец аз ще ти я пазя денонощно...
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Освен това което колегите са изброили си провери антифриза, защото тук при нас след месец може би ще е бая студено.
Ако си много голям мераклия можеш да я повдигнеш на трупчета, като я оставиш на паркинга и да покриеш гумите с картон или нещо подобно. Ако я оставяш за по-дълго време - зазимяване - намажи всимки пластавси и уплътнения с технически вазелин или нещо подобно, както и никелираните повърхности.
За сега несе сещам за друго.
Между другото в София (незнам дали щи пристигаш в София) на някои паркинзи предлагат и закрито място. В повечето случай е обикновин навес, но все пак не е под открито небе и няма да падат кой знае колко много листа върху нея или евентуално сняг.
Ако си много голям мераклия можеш да я повдигнеш на трупчета, като я оставиш на паркинга и да покриеш гумите с картон или нещо подобно. Ако я оставяш за по-дълго време - зазимяване - намажи всимки пластавси и уплътнения с технически вазелин или нещо подобно, както и никелираните повърхности.
За сега несе сещам за друго.
Между другото в София (незнам дали щи пристигаш в София) на някои паркинзи предлагат и закрито място. В повечето случай е обикновин навес, но все пак не е под открито небе и няма да падат кой знае колко много листа върху нея или евентуално сняг.
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 10:52
- Модел на автомобила: Fiesta'96 1.25 16V Zetec, biala, a.k.a Mazda 121 QZ
- Местоположение: За 2 месеца (по коледа и през лятото) съм в България