Дали е от изгоряла крушка.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!
Status: Извън линия

Дали е от изгоряла крушка.

Мнение от dydo » 23 окт 2007, 09:26

От вчера не ми светят късите на единия фар и се чудя дали е крушка или има там някаква клема, която е възможно да се е откачила. За сега карам на дълги /които са едни дълги........ :? /, но трябва да оправя нещата.
Някакъв съвет, т.е. каква крушка да взема ако е изгоряла. Също така си мисля ако ще сменям, добри ли са тези които светят в синьо. С две думи осветяват ли добре пътя или само придават "по-важен" вид на автомобила :P

Drake
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2006, 22:48
Модел на автомобила: Focus 1.6 2011

Мнение от Drake » 23 окт 2007, 09:56

При мен преди известно време спряха късите на левия фар и се оказа от изгоряла жичка на лявата крушка. Смених и двете лампи с Osram Silver Star и съм доволен - определено светят по-добре от предните обикновени Motorcraft :)

Потребителски аватар
BUG
потребител
потребител
Регистриран: 27 сеп 2007, 11:09
Модел на автомобила: Ford Sierra MK1 2.0 DOHC EFI 1984y RIP.
Ford Scorpio 1997 GHIA 2.0 16v.

Мнение от BUG » 23 окт 2007, 10:10

здр. За късите немога да ти кажа със сигурност какво им е. Земи си нова крушка пробваи да ли ще светне и ще разбереш дали е тя или проблема е друг. Но за сините светлини ще ти препоръчам да не ги слагаш . Аз си зех такива преди 2 готини. Първите 6месеца никакви проблеми ,но после се почна първо ключа за фаровете запчна да се базика ,после започнаха да горат бушоните,да се топят релета а след това видях че са изгоре ли и клемите към крушките . Иначе добре изглеждаха добре светеха но ми създадоха доста главоболие .

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 23 окт 2007, 11:51

Размера на крушката ти е H7, взми си Osram, наистина светят хубаво, а за сини зелени и всякакви там цветове съм много против, едно че дразнят като се разминаваш с тях друго е колко светят...
Изображение

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 23 окт 2007, 21:53

отиваш в първия шел или лукойл сваляш крушката и ако е изгоряла сменяш на Варта нормална крушка е 6 лв а синкава е 10 лв
даже момчетата срещу лев два ще ти свършат работата от начало докрай-изпитано е ,а ако не е от крушка ......
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!

Мнение от dydo » 24 окт 2007, 12:52

Днес жената отишла до Шела и установили, че бил изгорял габарита, а не късите. Явно имало нещо прекъснато, за да не е светел левия фар на къси светлини. Все пак сменила там някаква крушка и платила общо за услугата 1 лв. Всичко след това си светело нормално. Каква ще да е обаче тая крушка за левче само жена ми си знае. Ще видя като се прибера.
Между другото тези от Шела са се чудили на някакви висящи кабели с букси и от двата фара. Първо помислили, че на единия нещо се е разкачило, но после се оказало, че и на другия е така. Всичко си светело нормално, а буксите си висели. Много фарове били оправяли, но за първи път виждали такова нещо. НЯКОЙ ДА МЕ СВЕТНЕ ПО ВЪПРОСА :shock:

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 24 окт 2007, 13:00

Без снимка трудно, иначе крушка за габарит струва 0.60 лв., така че 1 лв за крушка и смяна е нормално
Изображение

Потребителски аватар
_Elf_
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
Контакти:

Мнение от _Elf_ » 24 окт 2007, 16:28

Здравейте!
Мисля, че късите на Мондеото са H1, а не е лошо да се погледне и за изгорял бушон, че са отделно... :)
Поздрави!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”