ВНИМАНИЕ ФАЛШИВ АНТИФРИЗ !!!
-
- потребител
- Регистриран: 16 сеп 2005, 11:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 combi 96.; MK1
- Status: Извън линия
ВНИМАНИЕ ФАЛШИВ АНТИФРИЗ !!!
Здрвейте колеги,
Вчера моята жена купи доста антифриз от МЕТРО за служебните камиони. И>> понеже беше доста евтин веднага подложих на съмнение стоката. Пише,че е концентрат -60. разреден 1/1 - 20. Разредих го аз както пише и хоп във фризера. След няма и 3 часа не само ,че беше замръзнал ами беше и спукал съда в който беше.Температурата беше -18.2. След това сложих и концентрат(-60).В момента пак е замръзнал.Направо е ужасно .Докога ще се продават боклуци, а май сме в Европата.
Не знам дали точно тук е мястото на темата, но бих се радвал ако предпазя дори и един колега от гадното менте.
Странния флуид е в бяла туба (ВЕКО) някаква си русенска фирма и в момента май е в прИмоция. Бягайте далече !
[/u]
Вчера моята жена купи доста антифриз от МЕТРО за служебните камиони. И>> понеже беше доста евтин веднага подложих на съмнение стоката. Пише,че е концентрат -60. разреден 1/1 - 20. Разредих го аз както пише и хоп във фризера. След няма и 3 часа не само ,че беше замръзнал ами беше и спукал съда в който беше.Температурата беше -18.2. След това сложих и концентрат(-60).В момента пак е замръзнал.Направо е ужасно .Докога ще се продават боклуци, а май сме в Европата.
Не знам дали точно тук е мястото на темата, но бих се радвал ако предпазя дори и един колега от гадното менте.
Странния флуид е в бяла туба (ВЕКО) някаква си русенска фирма и в момента май е в прИмоция. Бягайте далече !

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Тва е летен антифриз 
Сериозно по темата - бих им направил скандал, ако не връщат парите - Господари на ефира, Агенция за защита на потребителя и прочие. Очевидно стоката не отговаря на етикета си - лъжат купувачите. Освен това в тридневен срок имаш право да върнеш стоката ако е запазена целостта на опаковката, без други обяснения.

Сериозно по темата - бих им направил скандал, ако не връщат парите - Господари на ефира, Агенция за защита на потребителя и прочие. Очевидно стоката не отговаря на етикета си - лъжат купувачите. Освен това в тридневен срок имаш право да върнеш стоката ако е запазена целостта на опаковката, без други обяснения.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Това ли е мошеника?
Офис
Русе, ул. Райко Даскалов 29А
тел./факс: 082/823 976, 082/823 974
e-mail:
офис: office@veko-products.com
пласмент: sale@veko-products.com
Офис
Русе, ул. Райко Даскалов 29А
тел./факс: 082/823 976, 082/823 974
e-mail:
офис: office@veko-products.com
пласмент: sale@veko-products.com
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Ми значи от вчера няколко чашки стоят със фризерите в мазето с по 1 пръст в тях:
1-та е 1:1 със антифриза от 16лв. от Метро (за -16)
2-та е 1:1 със антифриза от 13лв от Метро (този за които се води темата) (за -20)
3-та е коцентрат от този за 13лв. (за -60)
4-та е 1:1 течност за чистачки (за -20)
Разбира се в тези количества пропорциите не са много точни, ама горе доло стават, та значи опитите са следните
Първо стояха във фризер при -16 и само течността за чистачки беше замръзнала, ама все едно е киша не лед. А другите чаш са си о.к.
После ги сложих във друг фризер на -25 и там вече чаша 1 и чаша 2 бха еднакво замръзнали и то пак не на лед ами на каша а концентрата от ефтиния антифриз му няма нищо... сега ги оставих цяла нощ в третия фризер който пък е на -26 да видим какво ще стане
.
И според мен колегата е попаднал на кофти антифриз, или както каза debug "Тва е летен антифриз"
или просто аз съм попаднал случайно на истински зимен антифриз
П.П. темптературите ги мерих с 2 живачни термометъра за по няколко часа стоене, така че да няма лабаво

Утре ще постна снимки ако искате да видите за кои интифризища говоря
1-та е 1:1 със антифриза от 16лв. от Метро (за -16)
2-та е 1:1 със антифриза от 13лв от Метро (този за които се води темата) (за -20)
3-та е коцентрат от този за 13лв. (за -60)
4-та е 1:1 течност за чистачки (за -20)
Разбира се в тези количества пропорциите не са много точни, ама горе доло стават, та значи опитите са следните
Първо стояха във фризер при -16 и само течността за чистачки беше замръзнала, ама все едно е киша не лед. А другите чаш са си о.к.
После ги сложих във друг фризер на -25 и там вече чаша 1 и чаша 2 бха еднакво замръзнали и то пак не на лед ами на каша а концентрата от ефтиния антифриз му няма нищо... сега ги оставих цяла нощ в третия фризер който пък е на -26 да видим какво ще стане

И според мен колегата е попаднал на кофти антифриз, или както каза debug "Тва е летен антифриз"

П.П. темптературите ги мерих с 2 живачни термометъра за по няколко часа стоене, така че да няма лабаво

Утре ще постна снимки ако искате да видите за кои интифризища говоря

-
- потребител
- Регистриран: 16 сеп 2005, 11:22
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 combi 96.; MK1
cocoff, ФИРМАТА Е СЪЩАТА ,НО ЕТИКЕТА Е ДРУГ И Е ЗА -60. ЗНАЧИ ПОНЕЖЕ ИМАМ ДОСТЪП ДА ЛАБОРАТОРН ФРИЗЕР ДЕТО СВАЛЯ МАЛКО ПОВЕЧЕ И НАПРАВИХ ВТОРИ ОПИТ С ДРУГА ТУБА-РЕЗУЛТАТА:
(-60)-ЗАМРЪЗНА НА -29,7
(-20) 1/1 ЗАМРЪЗНА НА - 12,3. яВНО ВСЯКА ТУБА СИ Е СЪС СОБСТВЕНО МНЕНИЕ
сПОРЕД МЕНЕ НЕ Е РЕДОВЕН ИЗОБЩО
А КАК ДА ИМ ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМА ПРОТИВОКОРОЗИОННИ И СМАЗВАЩИ СВОЙСТВА-БЛЯ,БЛЯ
АЗ ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, А ВСЕКИ ДА ПРАВИ КАКВОТО РЕШИ
(-60)-ЗАМРЪЗНА НА -29,7
(-20) 1/1 ЗАМРЪЗНА НА - 12,3. яВНО ВСЯКА ТУБА СИ Е СЪС СОБСТВЕНО МНЕНИЕ
сПОРЕД МЕНЕ НЕ Е РЕДОВЕН ИЗОБЩО
А КАК ДА ИМ ПОВЯРВАМ, ЧЕ ИМА ПРОТИВОКОРОЗИОННИ И СМАЗВАЩИ СВОЙСТВА-БЛЯ,БЛЯ

АЗ ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, А ВСЕКИ ДА ПРАВИ КАКВОТО РЕШИ

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Подобна ситуация имах и аз преди години с един МОТОХ.
Разредих го както пишеше на етиката и направих пробва във фризера.
Стана на камък.
Не помня колко отлях от цялото количество и добавих 1Л концентрат на Приста.
Пак проба във фризера и всичко беше ОК.
Обаче след зимата ли или след смяна на термостат ... ненам майстора ли нещо е омазал щото се оказа неграмотен ... или антифриза си беше скапан - изби ръжда в охладителната система.
Имаше и съмнения, че персонала може би имат участие защото ми дадоха една туба която стоеше като мостра. Продавачката може и да не е знаела да има врътка с тубата но уведоми другите там скадажий ли са кви са и те не казаха нищо.
Незнам каква запечатка е трябвало да има тубата но тази нямаше никаква.
Уж познати да ни сЪ лъжем ... куче влачи рейс ...
Щом видях ръждата последва нова смяна с концентрат от Приста и се стабилизираха нещата.
Разредих го както пишеше на етиката и направих пробва във фризера.
Стана на камък.
Не помня колко отлях от цялото количество и добавих 1Л концентрат на Приста.
Пак проба във фризера и всичко беше ОК.
Обаче след зимата ли или след смяна на термостат ... ненам майстора ли нещо е омазал щото се оказа неграмотен ... или антифриза си беше скапан - изби ръжда в охладителната система.
Имаше и съмнения, че персонала може би имат участие защото ми дадоха една туба която стоеше като мостра. Продавачката може и да не е знаела да има врътка с тубата но уведоми другите там скадажий ли са кви са и те не казаха нищо.
Незнам каква запечатка е трябвало да има тубата но тази нямаше никаква.
Уж познати да ни сЪ лъжем ... куче влачи рейс ...
Щом видях ръждата последва нова смяна с концентрат от Приста и се стабилизираха нещата.
- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Значи още вчера вечерта сложих пробите във фризера на -26, ама той се оказа, че е на -32 ама просто първия термометър с които мерихне можело да се събира повече живака (май замръзвал при такава температура)
. Та резултатите от преди 15-тина мин. (т.е. над 12-3часа престой имат в поелсения фризер) са почти като този на -24... няма голяма разлика, пак не виждам да има твърд лед всичко е почти на каша и се мачка. Та в общи линии си е добре антифриза, като се има в предвид че съм го омешал за на -20 а на -32 още не е на лед
. А на концентрата нищо му няма.