Каква е цената в Мото Пфое в София за това...?

Отзиви, оценки, препоръки
Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017
Status: Извън линия

Мнение от XN3K » 16 авг 2007, 18:14

Аз също мисля като paci.

Няма да ходя по разните там сервизи, дето са ЕТ "Бай Х**" и са в някакви гаражчета. Аз също не възнамерявам някой да се учи на колата ми! :evil: Ще си посещавам Мото-Пфое, докато не стане някой голям... ама много голям резил. Както вече съм писал в друга тема, служебните ни коли са Фордове и аз се грижа за тях. Работя с Мото-Пфое вече 7 години и съм доволен от тях... не знам, може би, защото съм голям клиент или просто вече си знаем и кътните зъби с тях! :lol:

Ремъците и ролките препоръчвам да си ги сменяте в МП, защото наистина дават гаранция от 90 000км. Ако през това време скъсате ремък, ремонта на двигателя е за сметка на МП. Не знам някой друг да го прави! :lol: Разликата в цената (в сравнение с някой друг сервиз) е не повече от 40 лв., но помислете си дали си струва да ги спестите, особено ако след 10 000км. скъсате ремък и ви избият буталата! :P

Що се отнася до отстъпките, аз също ползвам такива от 10%. Някои фирми (особено по-големите клиенти) ползват различни търговски отстъпки. Фирмата в която аз работя е с 10%. Просто, когато си закарам личната кола пускам поръчка на името на фирмата и така ползвам отстъпката. След това изхвърлям фактурата, защото така или иначе не мога да я осребря :lol:

cenzor, просто намери някой приятел или познат във фирма, която ползва отстъпки и си минавай колата през тях! :lol:

Потребителски аватар
amdinside
потребител
потребител
Регистриран: 13 юли 2007, 22:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1999, 1.6 16V, 74kW, 101 k.c., Zetec-S, хечбек,Trend, бензин
Контакти:

Мнение от amdinside » 16 авг 2007, 22:09

При твоят случай нещата са ясни - ти си голям клиент, отдавна и минаваш покрай служебните коли с отстъпка.
Ясно е че към теб ще има друго отношение.
Но към някой случаен клиент, нещата може да са много различни.
Наистина както казах, може да си струва единствено за ремък и ролки заради гаранцията. Макар, че пак не е сигурно дали тази гаранция (в този пълен размер) важи за всички или само ако си редовен клиент.
Don't worry, be happy!

pepy2

Мнение от pepy2 » 16 авг 2007, 22:15

гаранцията на ремъци и ролки важи само ако ти ги сменят те :wink: (МП)

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 16 авг 2007, 23:08

kEFi написа:5w30, синтетика, 5л туба, от МП - 50 и нещо си. Предния път го купувах за 38-40...
На няколко места вече виждам тая цена 50 и няколо... аз вече 2 пъти купувам и все плащам 63.37 лв, само мен ли прекарват?
Изображение

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017

Мнение от XN3K » 17 авг 2007, 12:03

Като стана дума за отстъпки, вижте какво взех днес от Мото-Пфое. Забравих да питам дали важи за всички коли и модели или само за определени. :roll:

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 17 авг 2007, 12:33

Сутринта пак бях там.
Видях ги и аз тези неща обаче те не са от вчера.
Чудих се Цензора грамотен човек не ги ли е видяял.
А и във форума имаше инфо за тези неща.

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 17 авг 2007, 12:42

paci написа:Сутринта пак бях там.
Видях ги и аз тези неща обаче те не са от вчера.
Чудих се Цензора грамотен човек не ги ли е видяял.
А и във форума имаше инфо за тези неща.
На живо съм ходил преди доста време в МП. Последно бях само до сервиза и не ми дадоха подобни брошури.

Между другото - една претендираща за нещо фирма ще се стреми да поддържа добър и актуален сайт!
Да, ама не и Мото Пфое . Пример - ето страницата със сервизните промоции : http://www.ford.bg/page.php?p=18&m=227" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз там виждам следното ( в прикачения файл) .

Е, нямам време да бъхтя 10км, за да си взема брошура, затова се опитвам онлайн да получа инфо...Само , че някъде другаде , не и там.
Между другото писал съм им мейл преди време за проверка на цени на боя. Отсвириха ме , с някакъв мейл написан на латиница( маймуница по-скоро ) , да съм се обърнел към сервиза в Люлин, те не се занимавали с това.
Е, не можахте ли вие да се обърнете и да ми свършите работата , какъв customer support сте, нямам думи.

Извинявам се за тирадата :lol: , но днес Цензора е на метлата. :P
Прикачени файлове
MotoPfohe site.jpg
Сервизни промоции ??!?!
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител
Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011

Мнение от ImpossibleMan » 18 авг 2007, 12:26

Миналия месец сменях на Фиестата масло и всички филтри. Излезе ми 231 лева с ДДС и труда. Най-скъп се оказа филтъра на климатика - 47 лева с ДДС. Значи без него, наистина щеше да ми излезе 180 лева. Става въпрос за Мото Пфое Русе. Така, че хората не са те излъгали реално за цената, щом и при мен е подобна :)

Забелязах, че цените ти са същите като моите. При мен липсва смяна на държач ( какво е това?) Значи без него пак ти излиза 180 лева. Защо се косиш толкова?

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 18 авг 2007, 18:52

ImpossibleMan написа:Миналия месец сменях на Фиестата масло и всички филтри. Излезе ми 231 лева с ДДС и труда. Най-скъп се оказа филтъра на климатика - 47 лева с ДДС. Значи без него, наистина щеше да ми излезе 180 лева. Става въпрос за Мото Пфое Русе. Така, че хората не са те излъгали реално за цената, щом и при мен е подобна :)

Забелязах, че цените ти са същите като моите. При мен липсва смяна на държач ( какво е това?) Значи без него пак ти излиза 180 лева. Защо се косиш толкова?
Имаш ли възможност да снимаш/сканираш фактурата?

Аз съм за същото обслужване като теб, ще ходя следващата седмица, но ми казаха обаче по телефона, че ще струва между 260 и 300лв. :roll:
Изображение

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 18 авг 2007, 20:49

Моето обслужване е първо и се сменят само масла и филтри, без други работи. При теб може би ще има и друго. Ето и фактурата:

Изображение

Доста я търсих и видях, че съм допуснал грешка в предния си пост . Цената на филтъра на климатика е 45 лева и няколко стотинки с ДДС, а аз бях писал 47 :)

Както и да я въртим, все около тая цена излиза. Все пак моята е Фиеста, а тук се пита за Фокус. Забелязвам, че и филтрите са различни. Доколкото знам при C-Max имаха проблем със смяната на филтри поради конструктивна грешка при проектирането, затова целия филтър се чупи, за да се смени. Не знам при Фокуса как е.

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 21 авг 2007, 14:28

Филтър за климатика за Фокус - 43,20лв. Щипки за пластмасата (ако се счупят) - по 5,80 лв бройката (две са). Болкит - от някоя железария, Бриколаж, Практикер, приятел и т.н. Щипките обаче са залепени с топло, и смяната им е малко терсене.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от cenzor » 23 авг 2007, 19:36

ImpossibleMan написа: paci: Ограничавайте с малко с тези цитати баси. :twisted: Научете се да ги редактирате! Не е сложно! Разтегляте темата и зор се обхваща да се чете и осмисля
Мда, при мен има и няколко други неща. Отделно възд. филтър при мен се води EFL 600 = 10.29лв, а маслото е 5W30 208л = 10.17 литър....
Странна работа.
:D
Изображение

Потребителски аватар
pantata
потребител
потребител
Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07

Мнение от pantata » 23 авг 2007, 21:11

XN3K написа: ... paci: Тук пак трих
май всеки го цакат различно, аз в понеделник си регулирах фаровете безплатно :roll:
Изображение

Потребителски аватар
ImpossibleMan
потребител
потребител

Мнение от ImpossibleMan » 23 авг 2007, 22:29

Абе я кажете, какви са тия допълнителни материали? Може би стреч фолиото? Интересно, как го изчислиха при мен 1.86 броя по 1.10 лв, а при колегата 8.02 броя! Иначе, предполагам, че цените са различни, защото частите и доставчиците са различни. Нали всичко е централизирано и е в компютъра? Значи зависи каква част ще решат да ти сложат - дали по-скъпичка или по-евтина, дали по-маркова или не и разбира се препоръките за дадения модел. Дали е така, не знам, нека някой запознат каже.

DimKo
потребител
потребител
Регистриран: 11 юли 2007, 23:33
Модел на автомобила: Focus 1.8 16v, 1999, hatchback
Контакти:

Мнение от DimKo » 07 ное 2007, 10:00

debug написа:Ето какво ми струваше на мен за Фокус 2 литра. За 1,6 цените са сходни. Гаранцията е 5 години или 120000км. ако материалите са от МП. Не знам какво покрива и доколко я изпълняват. Дано и да не разбера. Ремъкът е с карбонови нишки, ролките също се водят с удължен ресурс.
Как и къде точно я оформят тази гаранция в Мото Пфое? Сутринта оставих моят Фокус за смяна на ремъка (закупен също от тях) и приемчикът каза "Гаранция? Ами стандартно като за всички части - 1 година"

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia

Мнение от libra » 07 ное 2007, 23:21

DimKo написа:Сутринта оставих моят Фокус за смяна на ремъка
Ха..... аз също оставих моята тази сутрин за ремъци, но ме отсвириха.... Приемчика каза, че имали много работа и ще я почват утре.... :?

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 07 ное 2007, 23:50

DimKo написа:Как и къде точно я оформят тази гаранция в Мото Пфое? Сутринта оставих моят Фокус за смяна на ремъка (закупен също от тях) и приемчикът каза "Гаранция? Ами стандартно като за всички части - 1 година"
Казаха ми, че гаранция се явява фактурата, на която има датата и километрите на колата. Сигурен съм, че ми споменаха за пет години, ама дали е така или нещо ме замотаха, не знам. Май за тая гаранция във всеки клон на МП говорят различни неща :-?: . Все пак се очаква оригинален ремък + ролки наистина да издържат поне тия километри и години. Според американските сервизни книжки се сменят на 100 000 МИЛИ, т.е. 160 000 км. На старият ми Фокусник ремъкът бе сменен за първи път на 130 000км / на 6 години. Беше без видими изменения.
Изображение

Изображение

DimKo
потребител
потребител
Регистриран: 11 юли 2007, 23:33
Модел на автомобила: Focus 1.8 16v, 1999, hatchback
Контакти:

Мнение от DimKo » 08 ное 2007, 23:17

В крайна сметка 385.70лв за смяната, една година гаранция. Друго... 5 литра моторно масло Formula 5W30 - 63.37лв
Прикачени файлове
Faktura_MP.jpg

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител

Мнение от libra » 09 ное 2007, 00:11

DimKo написа:В крайна сметка 385.70лв за смяната, една година гаранция. Друго... 5 литра моторно масло Formula 5W30 - 63.37лв
Струва ми се, че пропускаш една ролка, или тези авансово платени парички са за нея.
На мен вече втори ден ми се забавя колата... Днес като звъннах ми казаха, че единствената ролка, която имали се оказала дефектна и чакали доставка от Пловдив... Утре щяла да бъде готова.
Вече имам едно наум, и друг път като оставям за сервиз, авансово ще предплащам необходимите консумативи за да не се стига до забавяне :(

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител

Мнение от libra » 10 ное 2007, 20:47

Ето я и моята фактура :roll:
Прикачени файлове
P2120940.jpg

Отговори