Масло за двигателя
- gorskiq
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
- Status: Извън линия
След като изчетох темата няколко пъти отпред назад и отзад напред, реших и сложих Motul Specific Ford SAE 5W30. 5л. туба за 90 лв. Клапаните не се чуват и всичко си е ок. Определено 5W30 ще е маслото от тук нататък. Motul имат разработени масла специално за WV, MB, BMW и Ford.
Последна промяна от gorskiq на 12 ное 2007, 10:07, променено общо 2 пъти.
-
- потребител
- Регистриран: 11 ное 2007, 10:43
- Модел на автомобила: ФОРД КА
моторно масло
Здравейте, присъединих се към братството на Форд с форд ка -2000год и сега треска ма тресе ,какво масло да сложа и четох, четох и пак не ми е ясно ,моля помагайте , и друг проблем нещо при паленето има шум и ме лъжат ,че било от ролката и ремъка възможно ли е. Ще ви бъда много благодарна за отговора.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
5W30
Шумът кога точно се чува. Докато въртиш със стартера или след това? Какъв е...тракане, чегъртане, свирене? Ако е тракане зачестява ли с подаването на газ? Изчезва ли и колко време след като запалиш? Появява ли се след това и при загрял двигател? Смени ли филтри и ремъци?
Ха, добре дошла
Шумът кога точно се чува. Докато въртиш със стартера или след това? Какъв е...тракане, чегъртане, свирене? Ако е тракане зачестява ли с подаването на газ? Изчезва ли и колко време след като запалиш? Появява ли се след това и при загрял двигател? Смени ли филтри и ремъци?
Ха, добре дошла

Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
- Регистриран: 11 ное 2007, 10:43
- Модел на автомобила: ФОРД КА
ФОРТ КА
шУМА СЕ ЧУВА,КОГАТО МАЛКО ПОСТОИ ЗАПАЛЕНА ,АЗ САМО Я КАПАРИРАХ НО УТРЕ ОТИВАМ ДА Я ВЗЕМА ,ЗАСЕГА НИЩО НЕ СЪМ СМЕНИЛА ,ПЪРВАТА РАБОТА Е ДА СМЕНЯ МАСЛОТО И РЕМЪКА И ДАНО ДА СЪМ СЛУЧИЛА ЗАЩОТО КАКТО КАЗВАТ "БРЪКНАХ В ТОРБАТА И ВЗЕХ КОЛА"Не намерих и майстор да я погледне и дано не се удавих но това е положението.
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Отвори си книжката на колата и виж 10W40 в какъв температурен интервал се използва и ще видиш, че 5W30 е масло за Сибир, търговеца винаги ще ти продаде по-скъпото по разбираеми причини.
Отделно рядкото масло прави по-ниско налягане, абе да си чупи главата всеки както иска
с 5W30 мога да се съглася за първите 50хил.км. на нова кола, но да ми караш 10г кола с 5W30
Егати рядката чорба ще чакаш да ти защитава двг.

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ами мойта Фиеста сигурно е на 270 000км и пак си я карам с 5W30 и за година и половина и 8 000 км от смяна до смяна нивото мръдна с 1-2мм. Е какъв е смисъла да я карам с по гъсто масло? Освен това по миналата зима когато имаше големи студове палеше без проблеми. Тва лято в големите жеги на градско също си работеше перфектно мотора.
- niko_nenchev
- потребител
- Регистриран: 13 сеп 2006, 22:16
- Модел на автомобила: Ford Focus C-MAX 1.6 TDCI 109hp 2004г.
Моето масло откакто съм взел колата преди 6г. е 5w40.От Австрия си дойде с такова и досега-65 000 км не съм променял вида.Само марките съм сменял-Aral,Castrol а последните 2 смени направих с по-евтини марки-SCT Mannol,Vaico.Въпреки,че всички "майстори" се кълняха,че ще го гори,било рядко и т.н. досега не съм имал проблеми.
-
- потребител
Няма и да имаш. Това са родни измислици за старите коли и гъстите масла. Тя ако лапа масло, и грес да й сложиш и нея ще изгори. Вече 2000 км съм с 5W-40 и ако не си внушавам, разходът ми падна. На следващата смяна ще опитам с 0W-30(40).
- isoiso
- потребител
Ха то се вижда кой какво разбира от масла. 5W40 и 10W40 са с еднаква гъстота при високи температури, разликата е при ниски. Спора беше за прехваленото 5W30cocoff написа:Няма и да имаш. Това са родни измислици за старите коли и гъстите масла. Тя ако лапа масло, и грес да й сложиш и нея ще изгори. Вече 2000 км съм с 5W-40 и ако не си внушавам, разходът ми падна. На следващата смяна ще опитам с 0W-30(40).
-
- потребител
isoiso,
влез в час, бе, ман...
megyto,
по въпросите за маслата експерт е isoiso. Той е по-по-най-
Сериозно... моето лично мнение е: ако не си състезател, колкото по-тънко-толкова по-добре. Пробегът не е без значение, но по-важно е състоянието на колата. На 200к може да е муцка, както и на 100к да е пълен боклук.
влез в час, бе, ман...
megyto,
по въпросите за маслата експерт е isoiso. Той е по-по-най-

Сериозно... моето лично мнение е: ако не си състезател, колкото по-тънко-толкова по-добре. Пробегът не е без значение, но по-важно е състоянието на колата. На 200к може да е муцка, както и на 100к да е пълен боклук.
Последна промяна от cocoff на 12 ное 2007, 19:31, променено общо 1 път.
- isoiso
- потребител