Ел инсталация и смяна на бушон на мондео
-
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2007, 12:54
- Модел на автомобила: Mondeo Mk1 1.6 16V
- Status: Извън линия
Ел инсталация и смяна на бушон на мондео
Колеги налага ми се да сменям бушон или предпазител ли му се казва незнам какво е
така значи кабелите които захранват цд-то единия се беше измъкнал и опрял в задната част на цд-то и дал на късо , цд-то е в ред ама няма ток по тия кабели , така че ако може да ми кажете каде се намира мястото където да сменя бушона и да ми кажете кои е бушона за тези кажели - с какво означение е ? моля които е на ясно да каже
Значи аз знам че има табло което е с много предпазители - то е под капака в черна кутия от долната страна на въздушния филтър там ли трябва да сменя бушона ?-
така значи кабелите които захранват цд-то единия се беше измъкнал и опрял в задната част на цд-то и дал на късо , цд-то е в ред ама няма ток по тия кабели , така че ако може да ми кажете каде се намира мястото където да сменя бушона и да ми кажете кои е бушона за тези кажели - с какво означение е ? моля които е на ясно да каже
Значи аз знам че има табло което е с много предпазители - то е под капака в черна кутия от долната страна на въздушния филтър там ли трябва да сменя бушона ?-
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Той бушона, че е там, там е, ама кой? No. 32 е за радио, кафяв, 7.5А, но дали е той??? С един мултицет за 10-ина минути ще го откриеш...не се сещам за друго 

Последна промяна от cocoff на 27 ное 2007, 18:45, променено общо 1 път.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
-
- потребител
Това за изпърцания е супер яко поне ще знам как да ги познавам НО
аз НЯМАМ 7.5 ампера ... някак си се различава схемата или аз не разбирам , прилагам материял

така , тези които не съм ги означил са повече от 20 ампера има и по 30 и по 60 ампера те неможе да са това което търся те са цели блокове да го ева
обяснявам си че вместо 7.5 е 10а защото на цд-то предпазителя е 10 и си мисля 4е и на колата трябва да е 10 ?
подскажете
а иначе там кадето са въпросителните от първо си помислих че има дупки и бушоните са махнати но маи просто има празни места а не са махани бушони защото няма самите поставки на които се слага бушона....
аиде помагаите да намерим това 7.5 ако го има
аз НЯМАМ 7.5 ампера ... някак си се различава схемата или аз не разбирам , прилагам материял

така , тези които не съм ги означил са повече от 20 ампера има и по 30 и по 60 ампера те неможе да са това което търся те са цели блокове да го ева
обяснявам си че вместо 7.5 е 10а защото на цд-то предпазителя е 10 и си мисля 4е и на колата трябва да е 10 ?
подскажете
а иначе там кадето са въпросителните от първо си помислих че има дупки и бушоните са махнати но маи просто има празни места а не са махани бушони защото няма самите поставки на които се слага бушона....
аиде помагаите да намерим това 7.5 ако го има

-
- потребител
Това е допълнителната кутия с яките бушони и релетата за запалване, ЕКУ, вентилатор, ABS, бенз. помпа и пр.
Ти търсиш главната...
Ти търсиш главната...

Последна промяна от cocoff на 27 ное 2007, 20:00, променено общо 1 път.
-
- потребител
Аз нямамм такива екстри за това не ми трябват такива 
значи ако има някои с мондео да каже как се демонтира жабката че до сега я гледах като германец в окоп и незнам как се демонтира , бърках от долу ама то си не е работа... виждам уж къде е кутията ама.... чакам съвет как се демонтира , мерси предварително

значи ако има някои с мондео да каже как се демонтира жабката че до сега я гледах като германец в окоп и незнам как се демонтира , бърках от долу ама то си не е работа... виждам уж къде е кутията ама.... чакам съвет как се демонтира , мерси предварително
-
- потребител
Отваряш жабката и с отвертка натискаш близо до пантата. Държи се на пластмасова щипка. Най-много да я счупиш... Разкачи осветлението.
П.П. Ох даге...не съм се качвал на мондео, ама раздавам съвети...
П.П. Ох даге...не съм се качвал на мондео, ама раздавам съвети...
Последна промяна от cocoff на 27 ное 2007, 20:28, променено общо 1 път.
- svir4o
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2006, 23:35
- Модел на автомобила: MONDEO mk3 2,5 v6 със сърце от София
за жабата
много е просто ..отваряш я и отляво и отдясно се виждат опорите с някакви зъбци....просто с някоя широка отверка ги прибираш един към друг последователно като същевременно леко дърпаш жабката надолу.....мисля че твоят предпазител е в кутията вляво на волана под малкото джобче има един бутон на таблото с бушоните;;;като го натиснеш и таблото увисва.....при мене на този предпазител е и часовника
-
- потребител
Аз не давам никои да ми монтира нищо сичко си монтирам аз то за тва и изгоря ама....cocoff написа:Проверявай наред. Де да знаеш този, дето е монтирал музиката откъде я е захранил.
утре ще сменя чудото и ако пак не работи ще взема от приятели друго цд да видим дали проблема не е в моето цд.... живи и здрави утре ще пиша кво става
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
сваляш пластмасовия капак над краката на шофьора с 3 болта се държи.Ще видиш един блок на който има лепенка с номерата на предпазителите.Предпазители не се виждат за сега.menov написа:Здравейте колеги! Да попитам на Мондео "98 г. има ли в купето табло с бушони и къде се намира, че не успях да намеря нищо във форума.
От дясната страна на този блок има едно бутонче,натискаш го и блока пада и се отварят предпазителите на показ.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Не е само един предпазител за Радиото.
Към Aicken ,аз карам мондео '93-та и доколкото съм гледал схемите има 2-ва предпазителя за радио/касетофон/CD.
Единият е за самото него - мисля че беше "No 32" 7.5 Ампера в кутийката под волана - това е когато работи радиото/касетофона.
И другият "No 11" 3 Ампера в кутийката при двигателя - той е за захранване на паметта на ECU-то и паметта на радиото, ТАЗИ ЗАХРАНВАЩА ЛИНИЯ не се прекъсва от контактния ключ т.е там постоянно има напрежение.
Така че внимавай на кое захранване си връзваш CD-то.
Единият е за самото него - мисля че беше "No 32" 7.5 Ампера в кутийката под волана - това е когато работи радиото/касетофона.
И другият "No 11" 3 Ампера в кутийката при двигателя - той е за захранване на паметта на ECU-то и паметта на радиото, ТАЗИ ЗАХРАНВАЩА ЛИНИЯ не се прекъсва от контактния ключ т.е там постоянно има напрежение.
Така че внимавай на кое захранване си връзваш CD-то.