автопилот
-
- потребител
- Регистриран: 04 юни 2005, 14:14
- Модел на автомобила: Sofia
- Status: Извън линия
автопилот
Имам автопилот на Мондеото (94г.), обаче или не знам как точно се работи с него или той просто не работи. Моля някой светнат по темата да ми даде разяснения! 

-
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Мммм да - това си е направо темпомат /автопилот е при самолетите/
Сигурно си докопал някое от експирименталните Мондеа - чат пат се пускат такива коли с цел да се тестват някои нововъведения. А кой бутон за какво е незнам - ама може да пробваш. Обикновено има бутон, който натискаш след като си достигнал желаната от тебе скорост и темпомата започва да я поддържа, но в момента, в който пипнеш газта или спирачката се изключва. Другите бутони са за намаляване или увеличаване на скоростта.
А ти сигурен ли си, че бутоните на волана не са за управление на касетофона

Сигурно си докопал някое от експирименталните Мондеа - чат пат се пускат такива коли с цел да се тестват някои нововъведения. А кой бутон за какво е незнам - ама може да пробваш. Обикновено има бутон, който натискаш след като си достигнал желаната от тебе скорост и темпомата започва да я поддържа, но в момента, в който пипнеш газта или спирачката се изключва. Другите бутони са за намаляване или увеличаване на скоростта.

-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Не съм сигурен но мисля, че има и ролята да следи предната кола / тя също трябва да има автопилот/ и да подържа постояна дистанция между двете!Brock написа:Мммм да - това си е направо темпомат /автопилот е при самолетите/
А ти сигурен ли си, че бутоните на волана не са за управление на касетофона
![]()
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2005, 20:50
- Модел на автомобила: Mondeo TD
виж тук има инфо на руски > http://pawlik.fatal.ru/Ford_Mondeo.part1.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pawlik.fatal.ru/Ford_Mondeo.part2.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pawlik.fatal.ru/Ford_Mondeo.part3.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pawlik.fatal.ru/Ford_Mondeo.part2.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pawlik.fatal.ru/Ford_Mondeo.part3.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Много ви благодаря за отговорите, но исках по-подробни обяснения от някой, който има същата система. Абсолютно съм сигурна, че не е за управление на касетофона
, все пак имам ръководство и попрочетох кое за какво е
.Пише, че това е "система за автоматичен контрол на скоростта", но не знаех как е популярното име и за това написах "автопилот" (благодаря на Brock за уточнението, че е "темпомат"). Знам и за какво се използват бутоните, но не разбрах добре последователността на два от тях. Е, сега пак ги пробвах в различна последователност и пак не става. Явно системата не работи.
Момчета пак благодаря за отговорите!

Момчета пак благодаря за отговорите!
-
- потребител
Благодаря за упътването, но вече си го имам същото. Най-интересното е, че не се включва от бутона "ON" както пише в упътването, а незнайно защо от натискането на бутоните "+" и "-" едноврененно.
. Това го открих съвсем случайно и системата проработи перфектно. Нямам обяснение защо от там се включи. Може да е така само на моето Мондео.

-
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: Мондео 98 Zettec 2.0 16V Автоматик
Мондео 1998 136 коня, автоматик, автопилот.
Колежке, моят автопилот се включва като натисна от ляво горното копче ON и след това от дясно плюс. После ако натискам плюс и минус намалявам и увеличавам скоростта, ако натисна равното над плюс и минус от дясно изключвам автопилота, същото става и с копчето от ляво OFF.
-
- потребител
Е, колега ти трябваше пръв да ми отговориш на темата. Само дето при мен след "ON" натискам не само "+", а "+" и "-" едновременно за да се включи - не знам защо, може би + не прави добър контакт и не мога само с него да го включа. А другите подробности, както писах вече, са ми пределно ясни.
Хайде със здраве и безаварийно
Хайде със здраве и безаварийно