Скърцане в багажника на Мондео.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 12:52
- Модел на автомобила: Мондео '95, Zetec 1.8, 16V
- Status: Извън линия
Скърцане в багажника на Мондео.
Колеги, при тропането из дупките на родните пътища се чува много неприятно скърцане. Идва или от кората на багажника (колата е с 5 врати) или някъде от задния капак. Приятел, който има същата ми сподели, че има същия проблем, но не е сметнал за нужно да го отстрани. Само че мен ме дразни. Ако имате идея как може да се страни, моля споделете!
- Антон Маринов
- потребител
- Регистриран: 15 яну 2007, 08:42
- Модел на автомобила: преди- FORD ESKORT 1997/ 1.8 TD/90ph
сега - VOLVO V70 2001/2,5 TD/140ph - Местоположение: В.Търново
Re: Скърцане в багажника на Мондео.
Същия проблем имах утре ако не забравя ще снимам как го оправих!Dimas написа:Колеги, при тропането из дупките на родните пътища се чува много неприятно скърцане. Идва или от кората на багажника (колата е с 5 врати) или някъде от задния капак. Приятел, който има същата ми сподели, че има същия проблем, но не е сметнал за нужно да го отстрани. Само че мен ме дразни. Ако имате идея как може да се страни, моля споделете!
- oligofrennn
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2007, 20:51
- Модел на автомобила: Форд Мондео '96 1.8i zetec 16v
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 12:52
- Модел на автомобила: Мондео '95, Zetec 1.8, 16V
А можеш ли да пратиш снимка за да видя, къде точно си лепнал?oligofrennn написа:ХА!!Само аз успях да реша този проблем!!Увий скобата, която влиза в амия механизъм за заключване ЯКО с изолирбанд!ОПРАВЯ СЕ!!Половин година ми отне и най-накрая накарах 1 приятел да кара и се качих да се возя в багажника.Така разбрах откъде е!
- oligofrennn
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
И аз имах много изнервящо скърцане откъм отзад.И с един приятел - той шофираше,а аз се наврях в багажника да се ослушвам...при мен скърцането идваше от механизма дето захваща задните седалки.Откопчах седалките и увих скобата с едно парцалче да уплътни(както каза колегата,може и с тиксо) и скърцането спря
- oligofrennn
- потребител
- _Elf_
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2007, 10:02
- Модел на автомобила: Мондео'96 MK1 1.8
- Контакти:
Здравейте!
И при мен проблемът беше там, но го реших малко по-различно:
Свалих кората над заключващия механизъм; той се държи на 2 винта, които са захванати в 'релси', и позволява да се регулира нагоре-надолу... в най-долна позиция механизмът явно придърпва капака по-добре към себе си и не трака...
Поздрави!
И при мен проблемът беше там, но го реших малко по-различно:
Свалих кората над заключващия механизъм; той се държи на 2 винта, които са захванати в 'релси', и позволява да се регулира нагоре-надолу... в най-долна позиция механизмът явно придърпва капака по-добре към себе си и не трака...
Поздрави!

- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
офф и моята кола цялата скърца. скърцат ми седалките защото е комби и от многото вдигане и сваляне механизма се е разхлабил
някой може ли подробно да обясни как се оправя защото не разбрах
също така съм махнал кората на багажника и щората защото и те скърцаха. страничните кори пък ги затегнах с доста винтчета и сега не мърдат
ако може обяснете и за багажника как се прави номера с изолирбанда

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Куките /тези на седалките и на петата врата/ нали се хлопват /захващат/ в едни метални "пишки" - та точно тези пишки ги омотаваш с лейкопласт /правиш няколко намотки, правиш едно кръгче и ако пак скърца правиш още намотки докато се уплътни луфта/!
пп: внимавай да не прекалиш, че почва да не се затваря плътно механизма и ще се наложи да размотаваш!
пп: внимавай да не прекалиш, че почва да не се затваря плътно механизма и ще се наложи да размотаваш!
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
аха, мерсиchains написа:Куките /тези на седалките и на петата врата/ нали се хлопват /захващат/ в едни метални "пишки" - та точно тези пишки ги омотаваш с лейкопласт /правиш няколко намотки, правиш едно кръгче и ако пак скърца правиш още намотки докато се уплътни луфта/!

edit: а и седалките ми не скърцат, а направо си хлопат. двойната седалка толкова е разхлабена че си прави доста луфт и тропа силно