проблем с педала на съединителя на Сиера

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
dellorto
потребител
потребител
Регистриран: 30 юни 2007, 08:24
Модел на автомобила: FORD SIERRA
Status: Извън линия

проблем с педала на съединителя на Сиера

Мнение от dellorto » 07 дек 2007, 21:44

Здравейте колеги,преди няколко дни скъсах жилото на съединителя и след смяната му се оказа 4е нямам съединител.Предполагам че трябва да се презацепи тресчотката, но така и немойах да се отворя как става тоя номер.Ще съм ви благодарен ако може някой да изкаже предложение .
Благодаря предварително
Човекът и машината ,едно цяло!

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 08 дек 2007, 13:33

Иска ми се да ти помогна, но нямам представа защо. Сложено ли е правилно жилото?
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 08 дек 2007, 15:01

Гъзиш се под волана и трябва да видиш гребена и зъба които фиксира.
Освобождаваш зъба и ...
Ще се ориентираш като го видиш.

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 09 дек 2007, 22:37

това е много гадна работа,ако имаш някой майстор го мъчи него,аз имах преди такъв проблем видях че е платмаса тресчотка,и съединителя е на една ос със спирачките,и не бях сигурен че аз ще го направя като хората,и на познат майстор и като му казах за какво става дума му се искаше да ме бие,защото тоя проблем е явно чест.
по принцип за да ти е по лесно свали си седалката и част от таблото,трява да се закачат двете оси(на газта и спирачката) в общия ''тунел'',а закачването май трябваше някак да прещрка като го закачиш.знам че съвета ми не от полза,но понеже и се мъчих сам и не ми хареса,та според мен е по добре на майстор,за да спестиш много нерви
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 09 дек 2007, 23:06

сигурен ли си ,че си го закачил правилно? на педала незнам как се закача ,но долу на скоростната кутия като наместиш кожука трябва да издърпаш жилото на ръка - педала ще се качи по наго от нормалното си положение и пъпката ще влезне във вилката на скоростите...

Потребителски аватар
tata1971
потребител
потребител
Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
Контакти:

с

Мнение от tata1971 » 10 дек 2007, 10:56

На скорпиото е така
Закачам на педала жилото
Издърпвам с КЛЕЩИ пъпката и я закачам на вилката като предварително съм опрял облицовката на жилото на определеното за това място
Наесен с песен в К1.

dellorto
потребител
потребител

Мнение от dellorto » 10 дек 2007, 11:36

от два дни се мачим под тоя педал и явно аз немога да се оправя с тоя проблем.Целия проблем маи идва от това че предишния собственик е правил некви мизерии,защото като отидох до магазина със старото жило ми казаха че тва не е оригиналното за Сиера-било
от Транзит и е преправяно.

Потребителски аватар
sangals
Потребител
Потребител
Регистриран: 25 ное 2007, 00:13
Модел на автомобила: KA 1 2006 1.3i 60 PS
Mondeo MK ІІІ 2.0 TDCI Ghia Clipper(комби) 2006

Мнение от sangals » 10 дек 2007, 21:15

Здравей!Имал съм този проблем и неволята ме научи!Скъсах немското жило!От Козлодуй съм,и обходих доста от магазините в София,много питане от моя страна и много уверения от търговците,че ТОВА ЕЖИЛОТО! Айде няма да псувам!!!Купих и такова,дето на найлона пише с маркер "двувалка",моята е такава!НО!
Зъбния гребен на педала регулира износването на съединителя,гребена мести с един зъб и педела винаги е един и същ на отделяне! Но и той си има капацитет!!!!
ВАЖНО УЛОВИЕ Е ПРИ ИЗТЕГЛЕНО ЖИЛО ДОКРАЙ ОТ ЕДИНИЯ КРАЙ---РАЗСТОЯНИЕТО ОТ ПЪПКАТА ДО ФИКСАТОРА НА КОЖУХА ДА Е ОПРЕДЕЛЕНО РАЗСТОЯНИЕ!!!!При Моята не помня точно,бешеоколо 29.7 см.Не съм сигурен,мерил съм,записал съм в тетрадката на колата,но колата е в Русе!Не купувай жила по 12-20 лева!!!
Купи от Мото Пфое,преди 2 године моето беше 62.0 лева!
За монтажа съм енциклопедия,защото счупех и короната тогава с фалшиво жило,опъвах през двигателния отсек кожуха и стана една...Няколко пъти съм свалял целия блок на педалие,САМ!!!
И съм ги монтирал!
ДАНО ЧАС ПО-СКОРО ПРОЧЕТЕШ ТОВА И МИ ЗВЪННЕШ!
Жилото първо се закача долу на вилката на съединителя,в купето ще ти се стори късо,даже и оригиналното!Спалеца на едната ръка повдигаш към таблото короната(противостои ти пружинка,която дърпа коронота към педала!) а сдругата вкарваш жилото в процепа на короната,разместваш да легне ипускаш всички палци!!!
Под колата с клещите ще си обелиш ръцете!!!---------------------------
Преди всички манипулации,с прожектор огледай короната на педала за пукнатини,виж тази пружинка дали е здрава и е на мястото си-има легло отстрани на педала!!!
При дължина на кожуха на жилото под 1.25 см ще ти е тежък педала после,дъгата е важна!Освен дължината на стърчащото жило от единия край!Двете неща са важни!А е много просто,честно!

тел. 0887 50 90 88 Ангел

Обади се!

dellorto
потребител
потребител

Мнение от dellorto » 16 дек 2007, 20:01

Благодаря за всички отговори,вече всичко е точно.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”