Смяна на съклото на страничните огледала на Ескорт 96?
-
- потребител
- Регистриран: 04 дек 2007, 13:31
- Модел на автомобила: Kuga 2011 TDCi
- Status: Извън линия
Смяна на съклото на страничните огледала на Ескорт 96?
Здравейте,
И двете ми странични огледала имат по една почти права пукната линия в средата. Не мога да виждам добре, иначе външно са здрави. Искам да сменя само стъкълцата. Пробвах да ги напъна и да ги извадя ама май си има чалъм. Моля някой ако го е правил да помогне. Огледалата са механични, не автоматични.
Благодаря предварително.
И двете ми странични огледала имат по една почти права пукната линия в средата. Не мога да виждам добре, иначе външно са здрави. Искам да сменя само стъкълцата. Пробвах да ги напъна и да ги извадя ама май си има чалъм. Моля някой ако го е правил да помогне. Огледалата са механични, не автоматични.
Благодаря предварително.
Последна промяна от Mindjigger на 18 яну 2008, 17:35, променено общо 1 път.
Поздрави.
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
1 вариант от морга
2вариант лепиш ново върху старото ако не можеш да го свалиш ,но то няма да е изпъкнало и ще виждаш реален образ т.е. губи ти се виждането от по голям градус,но поне ще виждаш нещо
ПП:огледалото е залепено за една тънка пластмаса с някаква двойно-лепяща лепенка наподобяваща на тиксо която е много здрава и за да махнеш огледалото трябва да го разглобиш
2вариант лепиш ново върху старото ако не можеш да го свалиш ,но то няма да е изпъкнало и ще виждаш реален образ т.е. губи ти се виждането от по голям градус,но поне ще виждаш нещо
ПП:огледалото е залепено за една тънка пластмаса с някаква двойно-лепяща лепенка наподобяваща на тиксо която е много здрава и за да махнеш огледалото трябва да го разглобиш
времето е като парите-никога не стига
-
- потребител
Как се разгобява?
Може ли малко повече подробности за разглобяването. Не искам да ги сменям целите огледала. Искам да ремонтирам, качествено тези.
Благодаря.
Благодаря.
Поздрави.
-
- потребител
Не са електрически.
Механични са ми огледалата. От страни им се вижда профила, но изглеждат като монолитни. Незнам дали могат да се разлепят.
Поздрави.
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
за огледалата
Явно съм го изхвърлил.Ако си намериш оргинално огледало тогава си играй да го сменяш иначе се продават които се лепят върху старите спукани.Около 8 лева май бяха.
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Mindjigger ,
Ето малко снимки на огледалото.
Доколкото си спомням Стъклото се натиска от към външния край така че откъм прозореца да искочи и с приплъзване към прозореца се откача от щипките.Откачат се и клемитте за затопляне на огледалото.
Поставянето става само със щракване,като преди товва си закачил кабелите за отопление.
Ето малко снимки на огледалото.
Доколкото си спомням Стъклото се натиска от към външния край така че откъм прозореца да искочи и с приплъзване към прозореца се откача от щипките.Откачат се и клемитте за затопляне на огледалото.
Поставянето става само със щракване,като преди товва си закачил кабелите за отопление.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Това е електрическо, механичните са по-различни. Много са кекави, лостовете са от Цам и се чупят много лесно, не използвай груба сила. Или търси втора употреба цели или направо лепи върху счупеното ( аз съм за смяна със втора употреба ).
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Мерси колега за подробните снимки.
Моето огледало е маханично. Днес си купих стъкълце за 8 лв. от български производител. При ескорт 96 ляво и дясно са едни и същи. Избих старото пукнато стъкълце с обратното на отверка и започнах да го монтирам. Подпъхва се първо от едната широка страна и постепенно се вкарва сравнително лесно цялото стъкълце. Обаче се оказа след монтажа кожуха го изкривява и се огледалцето се превърна в криво огледало. Със сигурност е по-добре от пукнато ама е малко гадно. Понеже лявото също ми е пукнато купих второ стъкълце, обаче с него опита беше неуспешен. Счупи се при монтажа. Утре ще пробвам отново ако намеря откъде да купя.
Ако на някой му трябват повече детайли по този малък ремонт, нека пише.
Благодаря.
Ако на някой му трябват повече детайли по този малък ремонт, нека пише.
Благодаря.
Поздрави.
-
- потребител
Снимки на смянатата.
На едната снимка е показано как е подпъхнато от горния край първо, след което постепенно се прибутва и се вкарва цялото стъкълце. Другата е опаковката на това, което стана добре. Лелката в магазина ми даде и едно, което го върнах. На него пишеше 95 и стрелка и беше малко по-голямо. На това което стана пише 96-98 (надписа е под-жълтото етикетче дет е сложено допълнително).
Самото стъкълце не е изпъкнало като форма. Иначе като огледало е изпъкнало май, защото разпъва малко обектите.
Като цяло са малко гадни и по-добре е да се види откъде да се вземе оригинално.
Самото стъкълце не е изпъкнало като форма. Иначе като огледало е изпъкнало май, защото разпъва малко обектите.
Като цяло са малко гадни и по-добре е да се види откъде да се вземе оригинално.
Поздрави.