Много слаби къси светлини
- vasko_bulgaria
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2006, 10:13
- Модел на автомобила: Dacia Logan 1.5 dCi
- Status: Извън линия
Много слаби къси светлини
Здравейте колеги,
Късите ми светят много слабичко и бих искал да сменя крушките с по-силни.Бих искал съвет какви крушки да взема и дали проблема може да не е в крушките.
Благодаря предварително
Късите ми светят много слабичко и бих искал да сменя крушките с по-силни.Бих искал съвет какви крушки да взема и дали проблема може да не е в крушките.
Благодаря предварително
- vasko_bulgaria
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2006, 10:13
- Модел на автомобила: Dacia Logan 1.5 dCi
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:

В Мото Пфое дали знаят какви по-силни крушки да се сложат или да разчитам на природния си талант и сам да ги налучкам.

- 100jan
- потребител
- Регистриран: 22 ное 2006, 19:52
- Модел на автомобила: продаден форд ескорт 1.6 16v EFI
лампи
първо рефлектора проверете/изгубил блясъка никел/ ,след това смяна на крушките /само марка -варта , филипс или др./ и само предписани от форд ватове/иначе проблем с кабели ,рефлефтори и тн./ и след това на реглаж на фаровете....
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Osram Silver Star е решението, разликата от обикновенните крушки се усеща. Светят бяло и нямат синкав отенък, със стандартна мощност са 60/55 W за H4 варианта.cenzor написа:Айде и аз със същия въпрос. Късите ми светлини светят досадно слабо. Как да разбра с какви да ги заменя? Не искам ксенони, но искам все пак да се вижда пътя малко повече... Така понякога, особено на слабо осветени места имам чувството, че съм без фарове!
В Мото Пфое дали знаят какви по-силни крушки да се сложат или да разчитам на природния си талант и сам да ги налучкам.
Има ги в практикер, около 13 лв. беше едната. Аз съм с такива вече повече от половин година и съм доволен.
Последна промяна от DTM на 14 дек 2007, 07:32, променено общо 1 път.
- cenzor
- потребител
- Контакти:
А след смяната - трябва ли реглаж на фаровете и как се прави?DTM написа: Osram Silver Star е решението, разликата от обикновенните крушки се усеща. Светят бяло и нямат синкав отенък, със стандартна мощност са 55/60 W за H4 варианта.
Има ги в практикер, около 13 лв. беше едната. Аз съм с такива вече повече от половин година и съм доволен.
Аз съм с ел. регулиращи фарове, има ли значение това?
- cenzor
- потребител
- Контакти:
АКо съвета е към мен( а не към автора на темата) - едва ли ще ми помогне, защото крушките ( а и колата) са на три години.desko написа:по добрия вариант е жичкаджия да провери кабелите на светлините защото и те стареят преди да отидеш на жичкаджия пусни един директен плюс към крушката както си е в фара и ще видиш дали има разлика плюс от акумулатора до крушката и после го мисли
Четох доста отзиви вчера из българските автофоруми- навсякъде силно препоръчват Osram Silverstar, така че ще си взема и ще споделя ( със снимки).

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
В тая връзка някой да е близо до този магазин: http://forums.hondabg.com/index.php?s=b ... ntry114068" onclick="window.open(this.href);return false; За да провери има ли го още евентуално.cenzor написа:...................
Четох доста отзиви вчера из българските автофоруми- навсякъде силно препоръчват Osram Silverstar, така че ще си взема и ще споделя ( със снимки).

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- cenzor
- потребител
- Контакти:
pepy1 написа:ако не ти е спешно ,тия дни ще проверя дали магазина е все още на този адрес

В допълнение - ето няколко теста :
http://www.vrs-bg.com/forum/viewtopic.p ... e6e158b268" onclick="window.open(this.href);return false;
А , и видях доста да препоръчват Osram Light@day , защото светели почти колкото Silvertstar % , но били с доста по-дълъг живот.

Ето и какво казва самия производител :
Is the luminous intensity of OSRAM LIGHT@DAY lamps as strong as that of standard lamps?
Answer: To tell you straight out: a longer lamp life will always be at the expense of the luminous intensity (for physical reasons). This fact applies to the LIGHT@DAY lamp range, too, of course. The required light values and the safety criteria are still always strictly adhered to!
There is a simple rule:
If you do a lot of daytime-driving, you will drive with your lights on during the day and use the LIGHT@DAY. If you do a lot of night-time driving, however, the perfect lamps for you to use are the high-performance lamps OSRAM SUPER 30% and SILVERSTAR 50%.
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Мммм не, ама почти всеки ден ходя в района. Мога да погледнаmadboy написа: В тая връзка някой да е близо до този магазин: http://forums.hondabg.com/index.php?s=b ... ntry114068" onclick="window.open(this.href);return false; За да провери има ли го още евентуално.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Ако светят слабо крушкити трябва да се провери:
1. Състоянието на рефлектора.
2. Напрежението на крушката при включени къси и дълги.
3. Работното напрежение на крушката (пише го на цокъла). С цел дълъг живот оригиналните крушки на Форда ми (става дума за тези по таблото) са на 14.4V. Няма да се очуда, ако и на фаровете е така.
Е и да си измият стъклата на фаровете. 
1. Състоянието на рефлектора.
2. Напрежението на крушката при включени къси и дълги.
3. Работното напрежение на крушката (пише го на цокъла). С цел дълъг живот оригиналните крушки на Форда ми (става дума за тези по таблото) са на 14.4V. Няма да се очуда, ако и на фаровете е така.