Въпрос за покупка на МОНДЕО!?
- s_iliev21
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2007, 11:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v WOLF !
- Status: Извън линия
Въпрос за покупка на МОНДЕО!?
Привет колеги!Аз сам потрбител и в форумите на РЕНО!Карам Лагуна 95 г. модификация RXE (за по не разбира6тите с вси4ки екстри).Та вапроса ми е следния искам да я продавам и голям мерак ми е МОНДЕО-то!Колебая се между 97-98 година седан и се 4удя дали 1,6 16v или 1,8 16v мотора(като конски сили не ги знам колко са)?!Та искам да питам колегите дали имат някакви определени болки тез коли!Как са с возията спрямо Лагуната (ако имате наблудения де?)?И най-ве4е как са поддражката?6тото на тая ЛАгуна не може да и се смогне все има какво да и се прави,а 4астите хи4 не са евтини!Какви пари да приготвя за обслужване!Не искам климатроник може и само климатик! И горе долу до какви пари струва едно такова Мондео?Колеги благодаря предварително за саветите ви!?!
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Според мен 1.8i16v е по-добре - купето все пак е тежичко, а и ако имаш климатик/климатроник е по-добре с по-големия двигател - мисля че като разход няма да усетиш голяма разлика м/у двата двигателя.
Аз от возията на моето не се оплаквам, колата вози добре и е стабилна на шосето. Хечбег-а има и предимството че ако имаш нужда става с много пространство за товарене.
А и това за готиния задник на мондеото също има значение
Колкото до поддръжката - много е важно в какво състояние е колата когато я вземеш - ако е издухана , ще те заболи главата. Иначе си е здрав автомобил.
Аз от возията на моето не се оплаквам, колата вози добре и е стабилна на шосето. Хечбег-а има и предимството че ако имаш нужда става с много пространство за товарене.
А и това за готиния задник на мондеото също има значение

Колкото до поддръжката - много е важно в какво състояние е колата когато я вземеш - ако е издухана , ще те заболи главата. Иначе си е здрав автомобил.
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Карал съм Лагуна,Мондеото вози по-твърдо от нея,но е с по-добро управление,като усещане за пътя и управляемост.Ако ще вземаш бензин,въобще не се колебай,изборът е между 1,8 и 2,0 литровият мотор.Като по-удачен и дълговечен е двата литра.А и при горенето между трите модификации,не е голяма разликата,все около 8-8,5/100 извънградско и без ограничение в натискането.Гледай да вземеш модел с логото на Италианската къща Гия!Получаваш велур,тракшън контрол,ABS,клима,регулируем и в дълбочина волан,ел.шофьорска седалка,два еърбега,подгряване на задното/а при някои и на предното/ стъкло,подгряване на страничните огледала,фарове за мъгла и т.н. и т.н.
Имай предвид,че поради алуминиевият си двигател Мондео 2.0 тежи едва около 1350 килограма и е с най-добро ускорение от 0-100 в горният сегмент на клас Д/отнася Пежо 406,като бръмбър сламка/.Поради спецификата на 16 клапановите двувалови двигатели,за да усетиш възможностите му,трябва да си над 3500 RPM.Средният ресурс на двигателите на Мондео е над 500 000км. при двата литра.Моделите след ноември 1996,не обичат газта/подробности търси във форума/.
Успех!

Успех!

- zaxyg
- потребител
- Регистриран: 15 май 2007, 19:29
- Модел на автомобила: Ситроен Ксантия 1,6i '95 и Пежо 106 '96
Определено за прилична цена можеш да вземеш по-ново Мондео с много екстри. Това е много голямо предимство според мен. Когато трябваше да избирам голяма кола, се колебаех между Мондео и Ксантия, защото отговаряха на изискванията ми, но просто попаднах на хубав Ситроен и взех него. Имаше и Лагуна, но майсторът ми каза, че "хич не обича тия Рена да ги прави". Иначе, когато оглеждах, Мондеото ми хареса като външен вид, интериор, таблото и уредите много ми допадат, вътре е широко. Тези, които карат такива коли, вече са ги описали като характеристики, но според мен също много важно е да внимаваш при покупката да не попаднеш на някоя барака.
- red
- потребител
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
Карах една лагуна 1.6 и не ми допадна (имам предвид няколко хил км). За мен ако взимаш бензин мондео 2.0 разходът е като по-малкито , а върви..... Вземи си комби - така и така ще таркаляш голяма кола - да знаеш защо. има една особеност - някой от мондитата са с 14" гуми - не стават. Вземи си с 15". Возията в сравнение с лагуната ще ти си стори по-стегната, което води до чувствително - по добро поведение на пътя. И гледай за екстри. "Чисто" мони почти няма.