Нови амортесьори?
-
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2005, 13:50
- Модел на автомобила: Mondo '93 1,8 16V 115PS
- Status: Извън линия
Нови амортесьори?
Случи се един мой познат да кара моето Мондео \ъ93 комби, че аз бях пил малко и на София - Пловидив взе да твърди, че някои от амортисьорите ми не бил в ред, защото се усещали вибрации над 150 км/h. Колата беше ходила на сервиз преди няколко седмици за реглъж и преглед по окачването и в сервиза нищо не установиха. Моя въпрос е какви са признаците, че амортисьорите са за смяна. И какви е най-добре да взема (тип, марка?) като се има предвид, че колата я карам на разстояния от по 1500-2000 км пълна с багаж, сиреч важно е мекото возене при висока скорост.
Благодаря на всички!
Благодаря на всички!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Преди да се хвърлиш да купуваш нови....
....отиди в някой специализиран сервиз със стенд и си ги провери - на повечето места е безплатно...работата на стенда е да ти пораздруса\малко колата по мостове и вектори и да ти изкара разпечатка, от която дори и аз разбирам
А пък после, ако искаш можем да обсъдим и марката
П.П. При мене работи (кирилицата)...

А пък после, ако искаш можем да обсъдим и марката

П.П. При мене работи (кирилицата)...
- l_m_b
- потребител
- Регистриран: 27 яну 2005, 12:56
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.3mi '94
- Контакти:
Дълбоко ме съмнява, че причините за вибрациите може да са в износените амортесьори. Сперед мен някои от признаците са следните:
- след минаване през дупка колата друсва малко по-твърдо е след това почва да се люлее като параходче, лесно се усеща.
- при резки завои се чува нещо като хлопане.
Тестовете са безплатни на повечето места, а най-добрия баланс качество цена (за моя джоб) е MONROE. Но още веднъж казвам - не вярвам проблема ти да е там.
Успех!
- след минаване през дупка колата друсва малко по-твърдо е след това почва да се люлее като параходче, лесно се усеща.
- при резки завои се чува нещо като хлопане.
Тестовете са безплатни на повечето места, а най-добрия баланс качество цена (за моя джоб) е MONROE. Но още веднъж казвам - не вярвам проблема ти да е там.
Успех!
Форд Фиеста
1.3mi
09.1994
1.3mi
09.1994