Въпроси за Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 05 окт 2007, 16:39
- Модел на автомобила: Мондео 1,8 GHIA,BMW-M3,BMW-E39
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпроси за Мондео
Здравейте колеги,
Отскоро ми се налага да карам (ремонтирам) вашата любима марка.
Колата е Мондео комби '95 115к.с.
Тъй като започвам лека-полека да я привеждам в нормално състояние, бих помолил компетентните между вас за мнение :
- шум в главата около клапаните- знам,че по принцип Форд са шумни, но тракането изчезва при загряване. Какво показва практиката? Валове ли са,кобилици или хидр. повдигачи? (Или и двете )
-много ме дразни това, дето на всички Форд-ове фаровете пожълтяват
възможно ли е оправяне без смяна на целия фар? Знаете, става въпрос за пластмасовата плочка вътре. Ако се разлепи стъклото има ли само нея като резервна част?
- има ли за Форд само вежди за задните калници, така, както съм виждал, че сменят на Опел?
- и последно - тъй като имам много неща да сменям, а колата не заслужава нови части, бихте ли ме насочили към автоморга с по-голям асортимент от марката. В София или друг град.
Аз в замяна бих помогнал на колеги с другата немска марка - с трите букви
Отскоро ми се налага да карам (ремонтирам) вашата любима марка.
Колата е Мондео комби '95 115к.с.
Тъй като започвам лека-полека да я привеждам в нормално състояние, бих помолил компетентните между вас за мнение :
- шум в главата около клапаните- знам,че по принцип Форд са шумни, но тракането изчезва при загряване. Какво показва практиката? Валове ли са,кобилици или хидр. повдигачи? (Или и двете )
-много ме дразни това, дето на всички Форд-ове фаровете пожълтяват
възможно ли е оправяне без смяна на целия фар? Знаете, става въпрос за пластмасовата плочка вътре. Ако се разлепи стъклото има ли само нея като резервна част?
- има ли за Форд само вежди за задните калници, така, както съм виждал, че сменят на Опел?
- и последно - тъй като имам много неща да сменям, а колата не заслужава нови части, бихте ли ме насочили към автоморга с по-голям асортимент от марката. В София или друг град.
Аз в замяна бих помогнал на колеги с другата немска марка - с трите букви
- dimitardima
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2007, 18:52
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1,8 I Zetec 16V Ghia 1996г.комби 112к.с. тел.0896138531
- Контакти:
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
За шума в главата - според мен маслото му е гъсто. Този двигател работи със синтетично масло 5W30 или 5W40. Има колеги, които карат и 10W40, но аз смятам, че с пълната синтетика е по-добре.
Жълтите фарове - всъщност жълти са т.нар. бленди. Могат да се сменят само те, но трябва да махнеш скобите, които държат стъклото на фара. Лошото е, че нови бленди изглежда има само в Мото Пфое.
Вежди за седан и хечбек мисля, че има, но за комби със сигурност не съм виждал (което незначи, че няма).
Съвет - сложи си нови части на колата, дори ако искаш не ги взимай от Мото Пфое. Разликити в цената на неоригиналните части и на частите по моргите не са големи.
П.П.
Жълтите фарове - всъщност жълти са т.нар. бленди. Могат да се сменят само те, но трябва да махнеш скобите, които държат стъклото на фара. Лошото е, че нови бленди изглежда има само в Мото Пфое.
Вежди за седан и хечбек мисля, че има, но за комби със сигурност не съм виждал (което незначи, че няма).
Съвет - сложи си нови части на колата, дори ако искаш не ги взимай от Мото Пфое. Разликити в цената на неоригиналните части и на частите по моргите не са големи.
П.П.
Колега, защо с лошо? Човека има въпрос и пита - нормално. Ти защо попържваш така? Поне да беше казал и нещо по темата...dimitardima написа:Що не идеш да се взривиш някаде покрай СИНИТЕ КАМЪНИ,бе,да те *ЦЕНЗУРИРАНО* у звездата......
-
- потребител
- Регистриран: 05 окт 2007, 16:39
- Модел на автомобила: Мондео 1,8 GHIA,BMW-M3,BMW-E39
- Контакти:
10X
Благодаря на колегата Любо. Утре ще сменям консумативи и ще сложа подходящо масло. Надявам се да се пооправи малко този шум, че днес двама ми се радваха какво хубаво дизелче съм си купил. Ама аз си трая
Съмнявам се маслото да е неподходящо, защото колата идва от Германия и не е пипана от нашите "специалисти".

Съмнявам се маслото да е неподходящо, защото колата идва от Германия и не е пипана от нашите "специалисти".