Мнение за Fiesta 1.8D ?
-
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2005, 23:03
- Status: Извън линия
Мнение за Fiesta 1.8D ?
Предлагат ми Фиеста Ghia 1998 с двигател 1.8 D. Има богато оборудване и е в много добро състояние.
Бих искал да ми кажете мнения за този автомобил с този двигател, ако някой има такъв.
Освен характерни слаби места, интересува ме дали с този двигател колата върви достатъчно добре. Гледам дават го 110 Nm и 16с от 0-100км/ч., което ми изглежда малко. От друга страна купето е леко. Как бихте оценили този автомобил като динамика и стабилност на пътя? Дали ще имам проблем с изпреварванията на камионите на дълъг път?
Понеже не съм имал толкова малко кола, всякакви мнения биха ми били от полза.
Благодаря предварително...
Бих искал да ми кажете мнения за този автомобил с този двигател, ако някой има такъв.
Освен характерни слаби места, интересува ме дали с този двигател колата върви достатъчно добре. Гледам дават го 110 Nm и 16с от 0-100км/ч., което ми изглежда малко. От друга страна купето е леко. Как бихте оценили този автомобил като динамика и стабилност на пътя? Дали ще имам проблем с изпреварванията на камионите на дълъг път?
Понеже не съм имал толкова малко кола, всякакви мнения биха ми били от полза.
Благодаря предварително...
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2005, 19:51
- Модел на автомобила: Sofia
Здр,
заедно0 с баща ми имаме фиести , неговата е 1.8 д 94' с еърбег, карал съм я доста
най вече извънградско .
Моето мнение е че двигателя е добър и икономичен , но тромав , не съм "дизелджия" но ако беше турбо нямаше да е зле.
Колата върви най добре с 140 но може да дигне макс 180 , с 120 извън града харчи 6 л.
Още нещо, сервото също е необходима екстра за тая кола според мен
Тази от 100-160 ги вдига за 8 сек , т.е с дизелова кола от "старата генерация" човек става доста пресметлив относно дистанциите .
Не съм голям фен , но лоша дума мога да кажа само за тенекиите и возията
заедно0 с баща ми имаме фиести , неговата е 1.8 д 94' с еърбег, карал съм я доста
най вече извънградско .
Моето мнение е че двигателя е добър и икономичен , но тромав , не съм "дизелджия" но ако беше турбо нямаше да е зле.
Колата върви най добре с 140 но може да дигне макс 180 , с 120 извън града харчи 6 л.
Още нещо, сервото също е необходима екстра за тая кола според мен

Тази от 100-160 ги вдига за 8 сек , т.е с дизелова кола от "старата генерация" човек става доста пресметлив относно дистанциите .
Не съм голям фен , но лоша дума мога да кажа само за тенекиите и возията

-
- потребител
-
- потребител
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Имам познати с 1,8Д от 1992 доволниса много.Живеят на Лакатник там е скали и горно надолнище Фиестата се катери доста добре.Бих казал по добре от моята която е 1,3м.И. а моята е 44КВили почти 60 коня.
Разхода им е около 5 литра.
Тази кадето искаш ти да взимаш има хиляди подобрения на двигател и купе.По това време Форд и Пежо се съгласуваха за дизела ,та дизелати може да е ХДИ като на Пежо
Виж данните за мощност ускорение,разход.Мисля в техническитехарактеристики ги има .Ето ти линк .
http://212.36.24.100/portal/index.php?o ... A%E5%F2%E8" onclick="window.open(this.href);return false;.
Разхода им е около 5 литра.
Тази кадето искаш ти да взимаш има хиляди подобрения на двигател и купе.По това време Форд и Пежо се съгласуваха за дизела ,та дизелати може да е ХДИ като на Пежо
Виж данните за мощност ускорение,разход.Мисля в техническитехарактеристики ги има .Ето ти линк .
http://212.36.24.100/portal/index.php?o ... A%E5%F2%E8" onclick="window.open(this.href);return false;.
-
- потребител
-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2005, 12:07
- Модел на автомобила: bs
братле аз сьм с 1.8 д доволна количка си е не се притесниваи за изпреварването ако компресията на двигателя и е наред 6е си добре малко по шумни са на иначе са добри само че внимаааи мноо с каква нафтица я караш штото аз иа карах до сиа с по тунко намерина и малко ми я спъва щтото не е маи мнооо сполочлива ако ти е тд моиш да и слоиш една преставка дето ти играе ролята на интерколер и си мноо на далавера качва 20 коня отгоре и в зависимос от това как иа караш ти харчи пример:120-5.5л - 170-6.0-6.5 ниакаде там беше тъи че огледаи иа добре и сам прецени ако съм ти помогнал радвам се и васело каране 

-
- потребител
- jordj
- потребител
- Контакти:
Тъкмо тия дни се готвех да те питам как е колата а виждам още се чудиш.
Бях ти пратил линк за плюсовете и минусите при нашия модел.Ако искаш да прочетеш още и то за дизела ще се постарая да ти пратя линкове но повечето са на руски и английски.
http://www.autobild.de/test/gebrauchtwa ... el_seite=3" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auto.apvs.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.azmotors.co.uk/carparts.php/ ... 4021_14193" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ford.ru/ie/service_repair/se ... ls/-/-/-/-#" onclick="window.open(this.href);return false;
http://faq.ford77.ru/engine/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Е засега стига
Бях ти пратил линк за плюсовете и минусите при нашия модел.Ако искаш да прочетеш още и то за дизела ще се постарая да ти пратя линкове но повечето са на руски и английски.
http://www.autobild.de/test/gebrauchtwa ... el_seite=3" onclick="window.open(this.href);return false;
http://auto.apvs.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.azmotors.co.uk/carparts.php/ ... 4021_14193" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ford.ru/ie/service_repair/se ... ls/-/-/-/-#" onclick="window.open(this.href);return false;
http://faq.ford77.ru/engine/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Е засега стига
-
- потребител
Аз се чудя, защото собственикът е в чужбина, но скоро ще се върне.
Обаче точно в Auto Bild пише, че 60 к.с. са малко, а за 1.3 бензина пише направо, че е стар и често се разваля. Не препоръчват даден двигател за Фиеста, както правят за други модели.
От една страна ми харесва, че е много икономичен. Обаче от друга ме е шубе, че ще е мъка на дълъг път. Не става въпрос за купето, то си е удбно. Обаче дали ще мога да делкам камионите?
Обаче точно в Auto Bild пише, че 60 к.с. са малко, а за 1.3 бензина пише направо, че е стар и често се разваля. Не препоръчват даден двигател за Фиеста, както правят за други модели.
От една страна ми харесва, че е много икономичен. Обаче от друга ме е шубе, че ще е мъка на дълъг път. Не става въпрос за купето, то си е удбно. Обаче дали ще мога да делкам камионите?
- jordj
- потребител
- Контакти:
Аз карам 1,3моноинжектор двигател J6B 44KW=60коня.
Градско ми харчи 7,5-8л бензин на дълго 6-6,6л.Ускорявасе добре и в града и на вън даже и с товар на задните седалки и в багажника.120 си ги поддържа инагоре но навигатора ми не разрешава повече.
Игрането с скоростите,да тие удобна,да ти харесва.
Ако имаш възможнос направии тест как върви,закарай я да видят налягане в цилиндрите,специалисти в сервиз да си кажат мнението..
Градско ми харчи 7,5-8л бензин на дълго 6-6,6л.Ускорявасе добре и в града и на вън даже и с товар на задните седалки и в багажника.120 си ги поддържа инагоре но навигатора ми не разрешава повече.
Игрането с скоростите,да тие удобна,да ти харесва.
Ако имаш възможнос направии тест как върви,закарай я да видят налягане в цилиндрите,специалисти в сервиз да си кажат мнението..
-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2005, 12:07
- Модел на автомобила: bs
Саветче
виш ко пич както вече споменах по горе да не се повтариам 1.8д си е мноо добро возило стига компресията на двигателя и воубщте ко е потдуржана и карана като хората и от хора си е напрао прикаска да я кара6 слагаи и само качествен дизел и си я подуржаи и ше ти се отплати мнооо добре аз точно се връштам от малка екскурзика с неиа в странжа планина и триаа да знаеш нито на магистралата към созопол се е остаила на ниакои сополани нито по по-бавните пътишта както на камиони и реисове така и на по злобни уж возила даам ти пример преди 2-е седмици ми се наложи да отида до созопол и после до приморско така които са от бс или са имали път към мичурин по краиморкия път знаиат за какъв път и скорости стаа дум така обаче триааше да караме под комвои с един познат тои сус ситроен ц3 и ми се опъна некво лекенце с едно ескортче барнатичко и нещтеше да ме пуска да минаам лепнало се лекето в лиаата лента и си мисли че е негова настиам го и му пресвиаткам да ми освободи лентата а тои боклука ми се опъва тъи че дадох до долу педачето на фиестата и до там му биаха мераците на ониа помиар с две думи колата си е мноо потходиащта братле и за возене и за бързо каране
само че е по тромава в наемането при испреварване но не се осешта мноо мноо иначе си е супер малка,лека,икономична,удобна(за мноо нешта ) 

-
- потребител
Абе хора, последно, щото го чакам човекът да се върне от чужбина и ще я вземам тази кола:
той ми казва, че двигателят 1.8D бил някакъв по-нов модел Enduro. Какво значи това? Гледам на някои места пише, че след 1996 правели 1.8Д с 70к.с., а тази е 1998. Видях само, че не е с турбо и е с обикновена помпа. Иначе навремето я карах към Банкя и изпреварих един автобус със 100 км/ч. ама знам ли.....
той ми казва, че двигателят 1.8D бил някакъв по-нов модел Enduro. Какво значи това? Гледам на някои места пише, че след 1996 правели 1.8Д с 70к.с., а тази е 1998. Видях само, че не е с турбо и е с обикновена помпа. Иначе навремето я карах към Банкя и изпреварих един автобус със 100 км/ч. ама знам ли.....
-
- потребител
Ама то това ми е основния стимул. Колата е готова за каране. Има си аларма, застраховка, сменени са всички ремъци, предни дискове и накладки, атнифриз, масло, фреон.....
Иначе е скъпа, ама на мен писна да си наливам парите в резервоара и после да пъпля по улиците и дупките. То и извънградското стана толкова задръстено, все едно си караш през един огромен град.
Двигателят е в добро състояние. Тоя човек ми е продавал 3 коли и на всичките двигателите са супер. Последно Пежото дето го карам вече отвън на нищо не прилича, обаче моторът е супер.
Обаче от Пежо 605 да се кача във Фиеста, ще има да свиквам. Навремето мислех, че малолитражките ги карат дамо жени и педерасти...
Иначе е скъпа, ама на мен писна да си наливам парите в резервоара и после да пъпля по улиците и дупките. То и извънградското стана толкова задръстено, все едно си караш през един огромен град.
Двигателят е в добро състояние. Тоя човек ми е продавал 3 коли и на всичките двигателите са супер. Последно Пежото дето го карам вече отвън на нищо не прилича, обаче моторът е супер.
Обаче от Пежо 605 да се кача във Фиеста, ще има да свиквам. Навремето мислех, че малолитражките ги карат дамо жени и педерасти...
-
- потребител
Ааа, за багажа няма проблем. Даже ще мога да си возя велосипеда, понеже сега не мога да бутам седалките.
Колкото и да е странно не ме притеснява обема, а това как ще изглеждам в очите на другите - особено на жените. Понеже човек като види малка кола и очаква вътре да я кара жена. Иначе е ясно - 605 мъжки автомобил.
Колкото и да е странно не ме притеснява обема, а това как ще изглеждам в очите на другите - особено на жените. Понеже човек като види малка кола и очаква вътре да я кара жена. Иначе е ясно - 605 мъжки автомобил.