Някой ползва ли Ламбда контрол на АГУ
-
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2007, 16:24
- Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 16V, 98g.
- Status: Извън линия
Някой ползва ли Ламбда контрол на АГУ
Колеги събирам мнение за ламбда контрол системите, че мисля да слагам на Мундюто. Благодаря предварително на всички 

-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
Re: Някой ползва ли Ламбда контрол на АГУ
Да.
Може би най-доброто от инвестицията в АГУ според мен.
При все че взех ламбда контрол система с най ниската цена (Заволи-италианска), ми осигури липса на каквито и да е проблеми с моята АГУ (Ловато) за повече от 100 000 км. дотук, никакви настройки и газаджии, липса на субективна разлика бензин-газ в мощността и перфектен разход и в града и извън.
А дори газаджията едно време се опитваше да ми разправя че нямало нужда, никой не бил слагал, не се изплащало.
Ха! Че може би и тя значително помогна да си изплатя не само АГУ а кажи речи колата от икономията!
Така че в резюме, моето мнение е твърдо ЗА!
Може би най-доброто от инвестицията в АГУ според мен.
При все че взех ламбда контрол система с най ниската цена (Заволи-италианска), ми осигури липса на каквито и да е проблеми с моята АГУ (Ловато) за повече от 100 000 км. дотук, никакви настройки и газаджии, липса на субективна разлика бензин-газ в мощността и перфектен разход и в града и извън.
А дори газаджията едно време се опитваше да ми разправя че нямало нужда, никой не бил слагал, не се изплащало.
Ха! Че може би и тя значително помогна да си изплатя не само АГУ а кажи речи колата от икономията!
Така че в резюме, моето мнение е твърдо ЗА!
-
- потребител
Тханкс
Благодаря за мнението , ориентирал сам се към българска на Ронел, дано да е добра-110лв. без монтаж. Сте споделя впечатления за ефекта от ламбда-контрола.
-
- потребител
- Регистриран: 20 ное 2006, 00:31
- Модел на автомобила: omega
Не български, недей да се лъжеш има доста да се учат от по голямите фирми. Аз ги поставям от доста време и да си призная чесно сменил съм доста който не работят добре. Даже в събота смених една която не работеше до като колата не стигне 3000об. и е доста бавна *много бавно движи степ. мотора*. Има още нещо степ. моторите са втора рака и дават дефекти *един степ мотор нов е 40евр.* та си правете сметка какво купувате. Аз бих ти препоръчал да вземеш една *ВОЙЛА на АЕБ* за малко повече пари от българската но на качество е доста по добра.
-
- потребител
За съвета относно Ламбда- контрола
Благодаря за съвета, а колко струва и къде мога да я монтирам в Шумен. Даже съм съгласен да се разходя до теб за да я монтираш
-
- потребител
- Регистриран: 20 ное 2006, 00:31
- Модел на автомобила: omega
Няма нужда да се разкарваш системата е самообучаваща и няма нужда от компютарна настройка. Трябва само да вържеш и да и щракнеш кючетата в правилната посока. Ако ми кажеш за кой двигател става дума мога да ти го програмирам още преди да ти го пратя и трябва да ги свържеш правилно и си готов. После за минута да го обучиш и можеш да си патуваш колкото си искаш.
-
- потребител
Здравей колега, офертата ти е добра. В момента събирам пари за теб и когато съм готов ще ти пиша. не се съмнявам за качеството което предлагаш. Успех, а тел . ми е 0887697132 за всеки случай, ако искаш ми прати и твоя. До скоро.qnis3 написа:Няма нужда да се разкарваш системата е самообучаваща и няма нужда от компютарна настройка. Трябва само да вържеш и да и щракнеш кючетата в правилната посока. Ако ми кажеш за кой двигател става дума мога да ти го програмирам още преди да ти го пратя и трябва да ги свържеш правилно и си готов. После за минута да го обучиш и можеш да си патуваш колкото си искаш.
-
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2007, 13:00
- Модел на автомобила: MK2
На Янко са читави нещата взимайте смело
A A.E.B e начело в LPG/CNG електрониката
http://aeb.it/" onclick="window.open(this.href);return false;

A A.E.B e начело в LPG/CNG електрониката
http://aeb.it/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 22:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8/115 АГУ/хетчбек 1994
Колега виждам , че професионално се занимаваш с нещата и искам да те помоля за малко помощ.
На колата имам монтирана АГУ с ламбда контрол на Тартарини -Леонардо пише на самата кутийка Има и друга кутййка на която пише 4пи емулатор.Уредбата е слагана в Италия и не е пипана от наш майстор.
Проблема е следният - колата винаги пали на бензин като включва на газ при 1800 об. на двигателя .От време на време като вдигна над 1800 об. светодиодчето в купето показва , че е преминала на газ но всъщност продължава да работи на бензин(разбирам по това ,че не се чува щракването на клапана на газовата бутилка т.к. колата е хечбек и бутилката на практика е в купето).
Проблема е в това , че не го прави постоянно а от време на време - оправя се като я разходя през улица с повече дупки
.
Предполагам , че е лоша връзка някъде ?Можеш ли да ме насочиш кои връзки да проверя - за да не разколачвам цялата уредба.
P.S.Щях да я водя на майстор - но тя (колата) като чуе за майстор се оправя
И се чупи баш когато най- много ми трябва.
Благодаря предварително!!
На колата имам монтирана АГУ с ламбда контрол на Тартарини -Леонардо пише на самата кутийка Има и друга кутййка на която пише 4пи емулатор.Уредбата е слагана в Италия и не е пипана от наш майстор.
Проблема е следният - колата винаги пали на бензин като включва на газ при 1800 об. на двигателя .От време на време като вдигна над 1800 об. светодиодчето в купето показва , че е преминала на газ но всъщност продължава да работи на бензин(разбирам по това ,че не се чува щракването на клапана на газовата бутилка т.к. колата е хечбек и бутилката на практика е в купето).
Проблема е в това , че не го прави постоянно а от време на време - оправя се като я разходя през улица с повече дупки

Предполагам , че е лоша връзка някъде ?Можеш ли да ме насочиш кои връзки да проверя - за да не разколачвам цялата уредба.
P.S.Щях да я водя на майстор - но тя (колата) като чуе за майстор се оправя

Благодаря предварително!!
-
- потребител
-
- потребител
Утре ако ми остане време ще огледам по-добре.
Да питам и още нещо - В елктронният модул превключването с реле ли се командва или по електронен път с транзистори?И ако е с реле -превключването с едно реле ли е с един нормално отворен и един нормално затворен контакт или са две отделни релета?
И за какаво служи втората платка на кутията на която пише нещо от рода на 4пи емулатор ?
Може ли да ми пратиш линк с електрическата схема на цялата тази система ?
А и още нещо - днес си рестартирах компютъра на колата като разкачих на цяло акумулатора.След това я оставих да работи няколко минути на празен ход на бензин . Докато я разхождах из квартала по едно време успя да включи на газ и работи няколко минути - но със странен проблем нямаше никакви ниски обороти .Докато отпуснеш педала на газта и угасва.Вчера когато захапваше на газ си работеше безпроблемно.
На бензин работи идеално на ниски - 750 оборота дори имам чувството че след рестарта работи на бензин по-тихо(може и така да ми се струва).
При спиране на захранването трябвали този модул да се настройва нещо?
Да питам и още нещо - В елктронният модул превключването с реле ли се командва или по електронен път с транзистори?И ако е с реле -превключването с едно реле ли е с един нормално отворен и един нормално затворен контакт или са две отделни релета?
И за какаво служи втората платка на кутията на която пише нещо от рода на 4пи емулатор ?
Може ли да ми пратиш линк с електрическата схема на цялата тази система ?
А и още нещо - днес си рестартирах компютъра на колата като разкачих на цяло акумулатора.След това я оставих да работи няколко минути на празен ход на бензин . Докато я разхождах из квартала по едно време успя да включи на газ и работи няколко минути - но със странен проблем нямаше никакви ниски обороти .Докато отпуснеш педала на газта и угасва.Вчера когато захапваше на газ си работеше безпроблемно.
На бензин работи идеално на ниски - 750 оборота дори имам чувството че след рестарта работи на бензин по-тихо(може и така да ми се струва).
При спиране на захранването трябвали този модул да се настройва нещо?
-
- потребител
Проверявах всички връзки- видимо няма лош контакт или нагар .
Остава нещо в платката да прави проблем но това ще го гледам понататък.
Относно оборотите след като я карах около 20 минути на газ всичко се оправи - явно на компа му е нужно по-дълго време да се настрои и в двата режима .Вчера работеше на газ нормално.
Търсенето на проблема продължава при следващото чупене.
Остава нещо в платката да прави проблем но това ще го гледам понататък.
Относно оборотите след като я карах около 20 минути на газ всичко се оправи - явно на компа му е нужно по-дълго време да се настрои и в двата режима .Вчера работеше на газ нормално.
Търсенето на проблема продължава при следващото чупене.