Проблем със спирачките на Фиеста

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
paczo911
потребител
потребител
Регистриран: 23 юни 2007, 01:51
Модел на автомобила: Fiesta 1.1 CLX '89
Status: Извън линия

Проблем със спирачките на Фиеста

Мнение от paczo911 » 11 ное 2007, 12:04

Здравейте колеги! След като от няколко месеца имам моята Фиеста 1.1 CLX от 1989 год., едва наскоро излезнах с нея извън София.

След около час каране по магистралата към Пловдив, без някаква видима причина, забелязах че при първоначално, дори леко натискане на спирачките, колата първо съвсем леко дръпваше надясно, аз веднага коригирах с волана, като след това Фиестата продължаваше да си спира абсолютно нормално. Просто съвсем в началото на "процеса на спиране", колата леко дръпваше надясно, като след това нямаше проблеми със спирането.

Също така трябва да поясня, че описаният проблем се проявява само при скорости над 60 км/ч, при по-ниски скоростти спирачките са перфектни.

Ще бъда благодарен ако някой сподели за подобен проблем с неговия автомобил, както и за всяко мнение за възможна причина за такова явление. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 11 ное 2007, 13:17

Блокирало цилиндърче отзад .. Въздух в системата.. или язви на някой преден спирачен апарат.. това са причините

paczo911
потребител
потребител
Регистриран: 23 юни 2007, 01:51
Модел на автомобила: Fiesta 1.1 CLX '89

Мнение от paczo911 » 11 ное 2007, 17:53

Благодаря! Дано наистина не е нещо сериозно. Сега започваме работа по отстраняване на проблема. Благодаря още веднъж! :)

lexica
потребител
потребител
Регистриран: 12 ное 2007, 16:51
Модел на автомобила: ford fiesta 1.25 |96

Мнение от lexica » 15 яну 2008, 15:40

здравейте! Аз отскоро имам форд фиеста 1.25 zetec но такива проблеми им че направо незнам какво да правя.
Преди една седмица си карам аз в снега фиестата и ми направи впечатление че само като си дигна крака от газта и колата силно намалява и спира.След няколко километра колата спря, и отказа да тръгне . Предното ляво колело беше блокирало и загрято до безумие.Чудих се кво дая правя ни напред ни назад. След около час при поредния опит да я подкарам тръгна докато я докарам до вкъщи ми направи този номер още един път.малко преди нас взе да се движи много леко но като се наложи да спра се оказа че нямам спирачки, да е жива и здрава ръчната едва спрях. След някоко дена разглобиха спирачния апарат на колелото и се оказа че се движи нормално нямя проблем. Спирачната течност също не беше изтела. Някой може ли да даде акъл за какво става въпрос . Предварително ви благодаря

lexica
потребител
потребител

Мнение от lexica » 15 яну 2008, 15:43

А забравих да спомена че педала на спирачките потива като го натисна.

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 15 яну 2008, 16:34

Погледнахте ли спирачните маркучи? На една лада задните маркучета се бяха спекли и свили. Спирачната течност минава, но не се връща назад и блокира спирачните цилиндри.
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

lexica
потребител
потребител

Мнение от lexica » 15 яну 2008, 17:46

Спирачните маркучи са изглеждат добре.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”