Прахче за течове (ама и аз съм за бой)
- ewgeny
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
- Status: Извън линия
Ами имам парно, ама друго че пък преди няколко дена като се прибирах от Шумен, и парното спре да духа топло. Само студ или леко хладно. Мислих да не е от клапата, мърдах я - тц, не е от нея. Като влязох във Варна, спрях да махна едно парче картон от радиатора, че го сложих да може да държи по голяма темп., че си беше хладно във Варна -12
. И като спрях, после тръгвам и оп, топлото тръгна. Голяма загатка. А спрях да го махам, щото колата тръгваше да загрява повече от колкото трябва щот и парното не работеше.
Че затова се замислих, че се налага пак да промевам система.

Че затова се замислих, че се налага пак да промевам система.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!
-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2007, 23:42
- Модел на автомобила: siera 2.0i 4х4
- iashor
- потребител
- Регистриран: 25 апр 2006, 17:47
- Модел на автомобила: sierra
А може би радиаторът е консуматив?
Колеги,
И аз страдах от радиатор с теч. Слагах прахове, течности, но ситуацията се влоши. Решението беше нов радиатор. Сега карам и пея:)
От непривичната работа на висока температура, каквато неизбежно се получава в опитите да вържем положението със стария радиатор, се прецакват косвено много други работи. Убеден съм в това. Освен това "удоволствието" да караш със стария радиатор и поглед втурачен в уреда за температурата, създава опасности за сигурността на пътуването.
Може би е време да приемем мисълта, че при коли над 10 години, да не говорим за 12 - 15 и нагоре, при проблеми с радиатора просто е време за нов. Това е личното ми мнение.
Поздрави и безаварийно!
И аз страдах от радиатор с теч. Слагах прахове, течности, но ситуацията се влоши. Решението беше нов радиатор. Сега карам и пея:)
От непривичната работа на висока температура, каквато неизбежно се получава в опитите да вържем положението със стария радиатор, се прецакват косвено много други работи. Убеден съм в това. Освен това "удоволствието" да караш със стария радиатор и поглед втурачен в уреда за температурата, създава опасности за сигурността на пътуването.

Може би е време да приемем мисълта, че при коли над 10 години, да не говорим за 12 - 15 и нагоре, при проблеми с радиатора просто е време за нов. Това е личното ми мнение.
Поздрави и безаварийно!
- me4o_1
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2006, 01:40
- Модел на автомобила: Escotr '90
- Контакти:
Re: Прахче за течове (ама и аз съм за бой)
Както виждам 80% и повече даже са против тея както някои беше написал "магически" прахчета, не че аз несъм. Но и аз съм брал такива ядове от тях с предишната ми кола(след като го сипах 1 седмица се чудех от каде ми заграява колата), промиване на цялата система и смяна на радиатори и разправии.
Така че колеги не правете такива работи на Вашия автомобил
Така че колеги не правете такива работи на Вашия автомобил