Лампа на таблото

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12'
Контакти:
Status: Извън линия

Лампа на таблото

Мнение от toto » 29 авг 2005, 02:43

Може ли да ми кажете каква е тази лампичка на картинката по-долу? Другите по таблото са ми ясни, но за тази никой нищо не казва.

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 29 авг 2005, 10:28

Това е така наречения ТракшънКонтрол. Не позволява превъртането/буксуването на гумите. Полезно е зимата и на кофти терен - кал, пясък, сняг. Ако е включен, не ти позволява да тръгваш с "пилене" на гуми :o

:twisted:

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от toto » 29 авг 2005, 11:07

И на мен така ми каза някой, ама нещо не действа ако е така. Пробвал съм в пясък и си превърта доста яко. И на асфалт пробвах с по-малко газ, че ми беше жал за гумите, ама пак се чу свирене.
Какво ще рече това ако е включен? От някъде може ли да се включва и изключва?

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 29 авг 2005, 12:08

По принцип тракшънконтрола има бутон за включване и изклячване. Със сигурност обаче незнам как е при форд.
Що имаш тракшънконтрол, трябва да имаш и АБС - лампата на АБС-а светка ли ти като дадеш на контакт?
Мисля си, някой да не е пипал по таблото и да е включил тази лампа, вместо АБС-а? :oops:

:twisted:

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 29 авг 2005, 12:20

Aз нямам такава лампа на таблото, но каквото каза Брок съм съгласен с него :) Просто при препилване ти светва лампичката, сега дали имаш тракшън или не е включен.... не мога да кажа *00129*

Потребителски аватар
toto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от toto » 29 авг 2005, 16:08

За ABS има отделна лампа от другата страна на километража, ама тя не влезна в снимката. Иначе и тя свети като дам контакт. Явно за сега нищо няма да разбера, ами да чакам да падне снега и то ще си проличи :)
Междудругото вчера открих още една екстра в колата. Докато пипах нещо по седалката някъде на 5 сантиметра от лостчето за преместване на седалката назад и напред в посока скоростния лост попаднах на някакво копче. Натинах го и хоп - седалката тръгна нагоре. Натиснах го в долния край и седалката - надолу. Чувствах се като при заболекар :)

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 29 авг 2005, 17:37

Лампата за АБС свети когато имаш проблем със ситемата или просто колелата са ти блокирали... дръпни веднъж ръчната и ще видиш, че ще светне, ама няма да загасне докат не изключиш двигателя ;)

Tonny
потребител
потребител
Регистриран: 07 ное 2006, 11:00
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 zetec
Контакти:

АБС

Мнение от Tonny » 11 ное 2006, 00:54

Както виждате моята фиеста е зетек 1.25! Имам абс ,но нямам лампа само за АБСа мисля ,че е на ръчната,но не съм сигурен. Също смятам че има нещо подобно на тракшънконтрол защтото живея в Боровец и вече има сняг тук! Направих ии тест и се оказа ,че не позволява превъртането на гумите ,знаете че при боксуване върти само едното колело на което му е по-леко. А сега се оказва че ту върти едното ту другото а и това че се сменят не помогне тогава завртят се и двете едновременно, аз карам форда от скоро ,но смятам че има нещо което е свързано с АБСа мисля ,че точно компютъра на АБСа управлява тази система .

dreidrei
потребител
потребител
Регистриран: 26 юли 2006, 15:11
Модел на автомобила: притежавал Ескорт 1.8TD ENDURA-DE, 66kW, '98г, хечбек, Ghia

Мнение от dreidrei » 11 ное 2006, 11:06

Ето какво пише в моята книшка за тази лампичка. На френски е, а аз нищо не отбирам от този език (предполагам все някой от форума ще може да го преведе)

Témoin de dispositif anti-patinage
Lorsque le commutateur de démarrage est amené de la position verrouillage en position II et au-delà, ce témoin clignote un bref instant pour confirmer le bon fonctionnement du dispositif.
Si ce témoin reste allumé en permanence, c'est que le dispositif est défectueux, le faire contrôler par un concessionnaire Ford.
Pour plus amples détails de fonctionnement, se reporter à la section intitulée "Dispositif anti-patinage".

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
Контакти:

Мнение от evg2 » 11 ное 2006, 17:15

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... highlight=" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е то........

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”