Премахване на ключалките - има ли смисъл?
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
- Status: Извън линия
Премахване на ключалките - има ли смисъл?
Замислил съм да премахна ключалките на вратите, като подменя пластамасата около тях с такава от задна врата. Цялата операция ще струва към 16-18 лева. Ключалките ще си останат, просто ще се скрият с пластмаси без дупки. Аварийното влизане при неработещо централно ще става през третата врата евентуално.
Целта е ясна - след като на Маздата ми отвориха врата по вандалски начин, разбивайки ключалката - да спрем пишман крадците-наркомани.
Как мислите - има ли някакъв смисъл, и дали после няма да се наложи да сменям счупено стъкло вместо разбита ключалка
Целта е ясна - след като на Маздата ми отвориха врата по вандалски начин, разбивайки ключалката - да спрем пишман крадците-наркомани.
Как мислите - има ли някакъв смисъл, и дали после няма да се наложи да сменям счупено стъкло вместо разбита ключалка

- debug
- потребител
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Не става въпрос за тапи, а за триъгълните пластмаси в задната част на дръжката. Еднакви са по форма на предните и задните врати, просто задните нямат дупка за ключа. Могат да ги счупят, но не и да ги изчегъртат, понеже се хващат с винт отвътре. Все пак и това е възможност...isoiso написа:А другото е да ти изчегъркат тапите с отвертка, за да могат да ти видят физиономията на другия ден . . Еми все пак да не забравяме къде сме на картата

Приемам мнения, че след седмица ще разглобявам вратите за друго, тогава мога да свърша и тази работа. За момента се колебая...
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
- debug
- потребител
В къщи стои в гаража и не се притеснявам, но ми се налага вечер да я оставам в центъра около къщата на жената. Там вършее една бандичка наркомани, които отварят, като изкъртват ключалката. Виждал съм поне три коли отворени по този начин на това място, и аз пострадах с Маздата. За това се бях замислил да ги махам, но май ще си останат...
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
имам колега с голф2 -тунингован т.е. тъмни стъкла ......,ТВ и разбира се няма нито една ключалка
само да споделя че веднъж като му отиде батерията за дистанционното нама отваряне -а ние сме до Билла ,но въпреки това нямаше такава батерия ,и като се почна едно разглобяване на дистанционни от 4-5 само от едно стана батерията та така
само да споделя че веднъж като му отиде батерията за дистанционното нама отваряне -а ние сме до Билла ,но въпреки това нямаше такава батерия ,и като се почна едно разглобяване на дистанционни от 4-5 само от едно стана батерията та така
времето е като парите-никога не стига
- Nuclear
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2009, 19:51
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 2000г, бензин
Re: Премахване на ключалките - има ли смисъл?
Като се замисля, дори и да има ключалки, без дистанционно няма как да се изключи алармата - поне при моя фокус, ако отворя вратата при включена аларма, веднага почва да пищи.
- jordj
- потребител
- Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
- Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
- Контакти:
Re: Премахване на ключалките - има ли смисъл?
А замислил ли се някой че акумулатора има срок на годност.
Ако няма резервен вариант за отваряне може колата да остане неизползваема.Неотвараема. >:D<:

Ако няма резервен вариант за отваряне може колата да остане неизползваема.Неотвараема. >:D<: