Мнение за Fiesta 1.8D ?

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от pepy1 » 11 сеп 2005, 18:35

jordj написа: :idea: :!: Сега нормалните хора гледат Кола на глава а не на семейство.
*00118* не че имам против малките коли даже и аз искам такава ама не ме устройва за семейството представете си как ще се транспортираме 500км до морето 3 деца и 2 възрастни с малка кола

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 11 сеп 2005, 18:43

Pepy1, колата ти е малък клас, нищо, че е комни ;) Не е като мондеото или скорпиото...

п.п. Комни = комби :oops:
Последна промяна от cossy на 11 сеп 2005, 19:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 11 сеп 2005, 18:48

*00118* спор няма ама е семеен автомобил и има място за цялото семейство +багаж :wink:

falkon4o
потребител
потребител
Регистриран: 26 авг 2005, 12:07
Модел на автомобила: bs

Мнение от falkon4o » 12 сеп 2005, 13:16

братле ниаа никои да ти се смее че си с малка кола ако си иа караш добре и си има иака музика и изглежда добре и наи вече ти пасва като ракавица сички мнооо ше и се кефиат и на неиа и на тебе и наи вече мадамите :wink: :evil: :D

kamazadjiq
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2007, 23:44
Модел на автомобила: .....

Мнение от kamazadjiq » 02 мар 2007, 09:00

Я да ппосъживим темата:) Значи предлагат ми форд фиеста 44кв дизел. Та интересуваме какви са слабите места на модела и как се движат експлотационните разходи. Има ли нещо специално на което да обърна внимание? До тук прочетох доста добри неща и съм навит да я взема а и според мен е на сметка самоче е на 200 000 нов внос :( Това ми е ясно че е много но има ли още коне и ресурс или всички са станали на магарета и са избягали?

Потребителски аватар
chains
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier

Мнение от chains » 03 мар 2007, 01:36

Значи на моето Монди /то двг е почти същия/ според километража е на 197 000км., но имайки в предви, че само аз съм му навъртял на ~ 72 000км. за по-малко от 4г. то кой знае на колко е в реалност, но двг. си е много бодър и дърпа здраво /въобще не се затруднява с огромното купе/ и изпреварванията са като по учебник!

Най-слабото звено при дизела е турбината, но ти нямаш такава /а не ти е и нужна двг е много мощен спрямо кулето и няма нужда от допълнителни стероиди/ и стига да е карано с добро масло и ти да продължиш да се грижиш добре за него, то двг ще изкара много - препоръчвам "Тотал" 10В40 за турбодизели - това ми е втората кола с 1.8тд. и смея да заявя, че с това масло двг. се чувство отлично!

По принцип е с почти отсътваща подръжка - консумативите са евтини и много разпространени - масло полу синтетика 10В40 за турбодизели ~ 4.5л. побира! Филтрите са евтини и най-важното стандартни /тоест дизели ги ползват и ги има на всякъде/ горивен най-евтините са по 5лв., а качествените 8-10лв.; възд. филтър /за монди/ е от 7 за Филтрон до 12лв за Шампион.
Свещи /актуални цени от 27.02.07г./ Беру и то с претенции за ориг. 12.80лв. за брой /оказа се, че са много разпространен модел и се ползват в много от дизелите до 2000см/;
Ел. система - почти отсъства /почти няма електроника/ и досега не съм чул някой да е имал сериозни проблеми /дори при изгоряло ел. табло може да се прибереш/
Разход на гориво - има колеги във форума, които с Ескорти са сваляли под 4 на 100; при Монди в София зимате се върти около 8 на 100, а лятото около 7, на дълго при средна скорост 110км/ч. с четири човека и багаз се сваля разхода и под 5 на 100 /теста е от пълно до пълно за 1000км - София - Варна - София/
Гориво - върви с почти всичко без проблеми /абе с кофти нафта си вдига с ~ 1л. разхода/, но заредиш ли от ОМВ или Шел става направо фурия!

Ангренажни ремъци - да всъщност този двг е оборудван с два ангр. ремъка - продават се комплект /поне Бош са така/ - това е общо взето най-скъпия момент от поддръжката на 1.8д. , но много хора заявяват, че това е в плюс, тъй като конструктивно така е разчетен мотора, че се къса първо ремъка който задвижва ГНП и колата угасва като по-този начин двг. се спасява от преждевременна смърт /поне така било на книга/ - особено при многобройните ментета при нас!

Не е проблем свършването на гориво - сипваш нафта, помпаш и пали без проблем /пробвано е няколко пъти/.

Допълнителен плюс на комбинацията с този двг. е пътното поведение през зимата - предно предаване + дизелов двг = на снегорин - доста трябва да се постараеш за да закъсаш в снега!

T punchev
потребител
потребител
Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
Контакти:

Мнение от T punchev » 03 мар 2007, 14:19

Взимаи фиестата без да се чудиш,още пове че е луксово изпълнение и предполагам е с доста оютен салон! За двигателчето ако е 70 коня то е с турбо! Ако не е 60,които са напълно достатъчни за нормално предвижване както в гръда,така и извън него!Няма да е "самолет" но мисля че няма да имаш проблем.Аз съм карал орипн 1.8д обаче със Бош помпа,и вървеше много добре за кола от този клас,и както и да съм я карал повече от 5.7 извън града неможе да изхарчи(говоря за почти максимално натоварване) В гръда си слагаш литър ,литър и половина отгоре!

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”