Луда цена :(
- ctpyrap
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2007, 14:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 97 hatchback 1.8 Zetec 16V
Ford Mondeo 2004 2.2 Duratorq TDCi, 155 HP - Status: Извън линия
Луда цена :(
Тез изроди от Мото-Пфое ми обявиха цена на задна биалетка плюс втулките 127 лева?!?!
Възможно ли е?
Възможно ли е?
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Луда цена :(
За коя година Мондео става въпрос?ctpyrap написа:Тез изроди от Мото-Пфое ми обявиха цена на задна биалетка плюс втулките 127 лева?!?!
Възможно ли е?
Аз ги сменях при тях преди 3 месеца. Точната цена ще те излъжа, но труда+биялетките+гайките+тампончето+болта от горната страна ми излезе с 15-20лв. по-скъпо отколкото ако бях сменил биалетките в друг сервиз. Ако ти интересува мога да потърся фактурата и да ти кажа кое колко струва съвсем точно.
П.П. Като отидох и ги попитах за задни биалетки и на мен ми казаха 100+лв. На което реагирах малко бурно. Последва въпроса "Нали за предни биалетки питате?" И работата си дойде на място

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Тази тяхна политика да пишат официални мейлове на маймуница ме отвращава!!ctpyrap написа:Мондеото е 97-ма година хетчбек. Сега ще ти цитирам е-мейл-а на Мото-Пфое: "CENA NA ZADNA BIALETKA + DWETE WTULKI =97+2x15=127 LV. OT EDNATA STRANA."
Карай, вече я смених в друг сервиз за 30 кинта + труд.
Аз също съм получавал подобни от тях, отговори на мое запитване.
Как не ги е срам, голяма фирма, по никакъв начин не им отива подобно отношение.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
А писани под въздействието на Flex Type?
Зетя така беше писал до една банка по някакъв въпрос и ми праща отговора да го дешифрирам.
Упрайх го и му казах ако ще отговаря да им препоръча да си сменят сис админа.
Я ги намерете тези части с гарантиран произход на по-човешка цена щом сте ревнали от МП!
Щото аз съм проверявал в друг магазин за оригинални части и цената е като в МП.
Сигурно пазаруват от МП?!?
Зетя така беше писал до една банка по някакъв въпрос и ми праща отговора да го дешифрирам.
Упрайх го и му казах ако ще отговаря да им препоръча да си сменят сис админа.
Я ги намерете тези части с гарантиран произход на по-човешка цена щом сте ревнали от МП!
Щото аз съм проверявал в друг магазин за оригинални части и цената е като в МП.
Сигурно пазаруват от МП?!?
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Любо е прав.Но биялетките са мексикански на тях си пише.Аз също ги сменяхпък ще видим колко ще изкарат.Колеги като купувате части гледайте баркода от коя държава са.Частите в М.Ф.не са за първо
вграждане а са също испански , италиански,англииски но на тях винаги пише моторкрафт но не винаги са от елитни вирми за първо вграждане.
вграждане а са също испански , италиански,англииски но на тях винаги пише моторкрафт но не винаги са от елитни вирми за първо вграждане.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
g.taskov, прав си. Но Мото Пфое поема 1 година гаранция за частите, при условие, че те извършат подмяната. Никъде не се споменава производителят на резервната част. Да не говорим, че при тях крайната цена не е с особено голяма разлика при част произведена например в Англия и същата произведена например в Китай. И в двата случая те си поемат гаранцията. Съответно мен лично не ме интересува къде е произведена биалетката. Ако изкара 1 година и за Мото Пфое няма да има значение къде е произведена.
-
- Потребител
- Регистриран: 07 авг 2007, 10:35
- Модел на автомобила: ford mondeo MK1 1.8 TD ex
ford focus 2 1.6 tdci 2007 - Местоположение: ruse
биалетки МП
миналата година смених предна дясна биалетка - в МП искаха 124 кинта за 1 биалетка без труда.Отидох при майстор познат - 25 -30 лв смяна + труд.Може албанска да е новата биалетка - нямам проблем до ден днешен, така че МП да го ....................т.Ако няма да си купувате нова кола не ходете даже до МП.
-
- потребител
- Регистриран: 13 яну 2008, 11:21
- Модел на автомобила: мл 320 , рекстън 270
здравеите колеги , само да се изкажа отностно биялетките аз на моито Мондео му купих от Опел Кадет 2 биялетки за по 8 и 50 лв. броиката
предимството е че са по евтини доста и по здрави ! на размер са еднакви !
аз питах тук в няколко магазина от стара загора и те ми казаха между 25 и 32 лв броиката . Един автомонтиор с доста стаж ми каза за този вариант
и аз го пробвах и стана нямам оплаквания . даже оригиналните на форд да покрити с някакви пласмаса ( бакалитова сиг.) а тези които купих аз са доста по голяма дебелина на оста .
предимството е че са по евтини доста и по здрави ! на размер са еднакви !
аз питах тук в няколко магазина от стара загора и те ми казаха между 25 и 32 лв броиката . Един автомонтиор с доста стаж ми каза за този вариант
и аз го пробвах и стана нямам оплаквания . даже оригиналните на форд да покрити с някакви пласмаса ( бакалитова сиг.) а тези които купих аз са доста по голяма дебелина на оста .

MONDEO 2.0 16V , REXTON 270 CDI 198 hp . ML 320 I.
- plamenford
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2006, 17:22
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TDI
Задни биалетки сменявах на 3 месеца и все се късаше тампона на носача който е.Купих си от Мото Пфое само тампоните по 3,50 лв за 1 бр. и те изкараха 7-8 месеца.От горе на биалетката тампона е здрав само долния се късаше при мен докъто не го побългарих.На болта на биалетката сложих едим маркуч ,а от горе и от доло на носача по един тампон от задни амортисьори или от стабилизираща щанга на лада/не мога да си спомня какъв слагах/ срязан на половина защото е много дълаг тампона и не може да се завие гайката на биалетката.От доло на гайката задължително по голяма шайба да притисне хубаво тампона.Вече една година и половина нямам никакъв проблем с задни биалетки.
http://plamengolf.data.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://store3.data.bg/plamengolf/DSC01834.JPG
[/img]
[/img]
- paci
- Модератор
През тези месеци карате ли ги тея коли като давате такива срокове?plamenford написа:Задни биалетки сменявах на 3 месеца и все се късаше тампона на носача който е.Купих си от Мото Пфое само тампоните по 3,50 лв за 1 бр. и те изкараха 7-8 месеца.
Аз ако то кажа че на Ескорта ми за 4 години нищо не съм му ремонтирвал ?
Питай обаче колко е каран ?

- plamenford
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2006, 17:22
- Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TDI
Разбира се че се карат,що за въпрос.Ако седи в гаража няма да е нужно да се сменява нищо
http://plamengolf.data.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
[/img]
[/img]
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2008, 21:48
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.6i 16W ZETEC SE -2003
На мен ми се разчука предна дясна биалетка. Смених я с някаква немска -32ЛВ.,така поне пишеше на нея и изкара 4000 км.Сега сложих английска -35лв.да видим колко ще изкара.Ако и тя издаде багажа мисля да мина на ескортови, поне на пръв поглед ми изглежда че ще станат.Може и те да карат колкото фокусните но са на 1/3 цена
- paci
- Модератор
Ако 2 пъти в месеца сменяваш масло ще рече, че минаваш към 20 000 км на месец.plamenford написа:Разбира се че се карат,що за въпрос.Ако седи в гаража няма да е нужно да се сменява нищо
Ако на всеки 3 месеца сменяваш биалетка от 10-12 лв. имаш 4 биалетки на година за 40 лв. и си минал 80 000 км. !
Кво се оплакваш ?
Тва ми е мислълта!
Щото ако аз кажа, че съм с биалетки от 10 лв. и са на 4 години ще се втрещиш от всякъде по горните сметки.
-
- потребител
- Регистриран: 04 май 2007, 15:48
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 clx
- Контакти:
Re: Луда цена :(
МП са измикяри. Видят ли някой с по стара кола и го ориентират къде е Металекс