Фарове

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
ru2sf
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 11:15
Модел на автомобила: FordFiesta 1,3i 93г
Status: Извън линия

Фарове

Мнение от ru2sf » 26 сеп 2005, 16:59

Искам да си сложа допълнителни фарове с Халоген или направо да сменя крушките с халогенки.Кое е по-добро и трябва ли да правя нещо допълнително(подсилвене на ключа или слагане на някакви релета и др)
Никой не се ражда знаещ!
БОГ направи хората различни - КОЛТ ги направи равни
ru2sf

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 26 сеп 2005, 17:11

:!: Крушките на всички съвременни автомобила /може би от 1980 насам/ са с халогенни крушки :!:
А така наречените "халогенни фарове" са допълнителните фарове за мъгла.

Такаче, кажи какво по-точно те интересува - дай повече подробности

:twisted:

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 26 сеп 2005, 22:19

явно иска отделни халогенки на бронята или около нея ама за тях трябват допълнителни работи (ключ предпазител-бушон)

наи добре да отиде при Боби

ПП-ру2 сф информация за Боби в портала - работи с отстъпка за регистрираните тук работи добре лично съм се убедил а и не само аз

Потребителски аватар
ru2sf
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 11:15
Модел на автомобила: FordFiesta 1,3i 93г

за халогените

Мнение от ru2sf » 27 сеп 2005, 15:16

Казаха ми, че ако сложа допълнителни халогени на бронята и ги вържа към ключа за фаровете за мъгла(имам такъв ключ на таблото до ключа за нагревателя на задното стъкло) има опасност ключа да се стопи.Затова трябвало специален ключ или реле за включване.А под халогенни крушки , доколкото знам, имам в предвид тези които светят в бяло с лек синкав отенък.Може и да греша.Въпросът е , че стандартните къси светлини не са ми достатъчни.
Никой не се ражда знаещ!
БОГ направи хората различни - КОЛТ ги направи равни
ru2sf

Потребителски аватар
Brock
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
Контакти:

Мнение от Brock » 27 сеп 2005, 16:05

Това вече е друго нещо. Да, не може да вържеш фаровете директно за копчето, а ти трябва едно реленце, което обикновено се продава в комплект с допълнителните фарове за мъгла. Ако няма - не е скъпо 2-3 лева е. Самото копче командва това реле - същото е като оригиналните фарове, нагревателя на стъклото и въобще всички консуматори с по-голяма мощност.

За крушките грешиш. Всички са халогенни, а за цвета на светлината, която излъчват е отговорен газът с който е пълна крушката/балонът. Това е същото като при луминисцентните лампи - има с бяла, жълта, червена, зелена и т.н. светлина.

Имай в предвид, че е забранено да се кара на включени фарове за мъгла, освен в случаите на намалена видимост поради мъгла, силен дъжд или снеговалеж. И освен, че е забранено, полицаите пишат и доста актове за това.
Ако решиш да си вземеш крушки, които светят бяло или синкаво, първо пробвай да покараш кола с такива - на мене лично не ми допада тази светлина и ме изморява. И да знаеш, че тези крушки нямат нищо общо с ксеноновите фарове на новите автомобили :idea:

:twisted:

Потребителски аватар
Overclock
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2005, 19:19
Модел на автомобила: Sierra 1,8TD, BMW 316 96'
Контакти:

Мнение от Overclock » 28 сеп 2005, 11:31

Имай впредвид, че турските (китайските) "халогени" почерняват и се скапват само за една година, освен това светят накъдето си искат и ефекта от тях е НИКЪКЪВ, ако искаш наистина добри "халогени" трябва да се бръкнеш 120-160лв за HELLA.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”