Кутия от Сиера на Скорпио?
- AUTOMAX
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2006, 12:18
- Модел на автомобила: Ford Мондео 1.8 16в 95г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Кутия от Сиера на Скорпио?
Здр колеги. Искам да попитам дали автоматична скоростна кутия от сиера 2.0i, е същата като на Скорпио 2.0i 89 годиина и ще пасне ли без преправки?

- mladen1984
- потребител
- Регистриран: 14 апр 2006, 12:16
- Модел на автомобила: ford scorpio 2.8i Ghia 204к.с.автоматик
ford scorpio 2.0i Ghia 136k.c. DOHC (1995)
ford scorpio 2.9i Ghia 210k.c. V6 (1995)cosworth - Местоположение: Пловдив
Скоростна кутия
Мисля че няма да пасне.Скорпиото е с кутия тип A4LD, полу електронна.
АКо и на сиерата е била същата ще стане.Но пак казвам - не съм сигурен!
АКо и на сиерата е била същата ще стане.Но пак казвам - не съм сигурен!

- mladen1984
- потребител
скоростна кутия
Ако кутията на Сиерата е А4LD(полу електронна) и типа на двигателя е същия няма да има проблем.Но ако една от колите е била с ръчна скороста кутия и някой иска да слага автоматична ,трябва да се смени и управляващия компютър на двигатела.Защото автомат. кутия се управлява от двигатела.По-точно казано 4 скорост се включва посредством импулси подадени от електронния блок ЕЕС 4!
Чевал съм че има и по-стари изцяло механични автоматични кутии А4LD, и ако се заменат с полуелектронна такава няма да може да се вкл 4 скорост!!
Чевал съм че има и по-стари изцяло механични автоматични кутии А4LD, и ако се заменат с полуелектронна такава няма да може да се вкл 4 скорост!!

- AUTOMAX
- потребител
- Контакти:
Re: скоростна кутия
Значи Скорпиото си е автоматик, но се прецака и съм намерил от един колега кутия от Сиера. За съжаление не знам как да разбера дали кутията е А4LD. Аз все си мисля, че беше три-степеннаmladen1984 написа:Ако кутията на Сиерата е А4LD(полу електронна) и типа на двигателя е същия няма да има проблем.Но ако една от колите е била с ръчна скороста кутия и някой иска да слага автоматична ,трябва да се смени и управляващия компютър на двигатела.Защото автомат. кутия се управлява от двигатела.По-точно казано 4 скорост се включва посредством импулси подадени от електронния блок ЕЕС 4!

Ако по тези номера може да се разбере нещо...

- mladen1984
- потребител
Автоматик
http://www.zetecinside.com/xr2/gearbox.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Виж този сайт ако можеш да се ориентираш.Но и аз по номера нищо не мога да ти кажа.Ще ти дам и друг вариант.Отиваш в Мото-Пфое и питаш за скоростната кутия на сиерата да ти дадат повече информация .Рових се в нета и нищо съществено не намерих.Чувал съм че има сиери с A4LD но само толкова!И още един въпрос не може ли да се ремонтира скоростната кутия на скорпиото?В какво се изразява проблема(неработенето)Ако ми опишеш проблемите мога да ти дам някаква информация!Може проблема да е елементарен и да може да се отстрани!Успех
Виж този сайт ако можеш да се ориентираш.Но и аз по номера нищо не мога да ти кажа.Ще ти дам и друг вариант.Отиваш в Мото-Пфое и питаш за скоростната кутия на сиерата да ти дадат повече информация .Рових се в нета и нищо съществено не намерих.Чувал съм че има сиери с A4LD но само толкова!И още един въпрос не може ли да се ремонтира скоростната кутия на скорпиото?В какво се изразява проблема(неработенето)Ако ми опишеш проблемите мога да ти дам някаква информация!Може проблема да е елементарен и да може да се отстрани!Успех

- AUTOMAX
- потребител
- Контакти:
Re: Автоматик
Значи като гледам на снимките много прилича на тази A4LD. За ремонт - орворихме я - свалихме и "мозъка", но един колега който прави само автоматици каза, че не бил там проблема и е най-вероятно в турбината или помпата. Затова и търся друга кутия направо да я сменя.
- mladen1984
- потребител
Автоматик
Ако проблема е в хидротрансформатора скоростната кутия няма да превключва нормално скоростите от 1-4,получава се боксуване.Друго характерно за повреда в хидротрансформатора е че ако колата се остави на по стръмен наклон и се включи на D,DE,2,1 тя тръгва назад ,а нормалното е или да седи на едно място или да започне бавно да върви напред.Друг вариант за неработене е отделните дискове вътре феродовия им слой да се е износил.А за помпата ме съмнява тя да е проблема.Мисля че беше зъбна и е с много голям живот.

- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
еми С3 е другия автоматик от сиера ама тя е с 3 скорости2.9 написа:а някой да знае друга автоматична освен А4LD?Ако годините са същите/или поне в еднакъв производствен диапазон/,еднакви показания на селекторите-не виждам причина да не стане без проблем.Още повече и двете коли са 2.0i и EECIV са идентични.

- AUTOMAX
- потребител
- Контакти:
Имаш кутия или цяла Сиера?2.9 написа:може-имам такава в гаража и ще я погледна за някакъв код за да я проверя.

Още едно питане... могат ли кутиите да се разберат с колко скорости са по лоста - в смисъл на някой кутии лоста има позиции 1, 2, D, DE, N, R, P - а на другите са 1, 2, 3, D,.... и пак същото... това означава ли че първите са 3 степенни, а другите 4 степенни?
- 2.9
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2006, 19:09
- Модел на автомобила: Scorpio2.9 24V COSWORTH Ghia,Scorpio 2.9 12V Ghia;Еscort XR3i 1.8 16V cabriolet
Само кутия.150 кинта.Не знам дали работи-никой не знае.А по въпроса с предавките-не съм много сигурен.Аз знам едно-други казват друго а литература почти няма.Моята бъдеща е 1,2,3,D,N,R,P и със сигурност знам че е 4степенна.Но тя има 12 кабела за свързване и коректното и качване е лудница.Принудих се да взема цялото Скорпио за да съм сигурен че ще стане.
- AUTOMAX
- потребител
- Контакти:
Re:
А само турбината продаваш ли я, че се оказа там проблема на моята кутия2.9 написа:Само кутия.150 кинта.Не знам дали работи-никой не знае.А по въпроса с предавките-не съм много сигурен.Аз знам едно-други казват друго а литература почти няма.Моята бъдеща е 1,2,3,D,N,R,P и със сигурност знам че е 4степенна.Но тя има 12 кабела за свързване и коректното и качване е лудница.Принудих се да взема цялото Скорпио за да съм сигурен че ще стане.