Форд Галакси- проблем с мощноста
-
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 12:11
- Модел на автомобила: Galaxy
- Status: Извън линия
Форд Галакси- проблем с мощноста
здравейте всички собственници на форд Galaxy.
имам един проблем с моят форд:
когато започне да загрява се получава едно прекъсване
и колата губи мошност.натискам педала на газта а колата
забива предницата,губи мошност и не иска да върви.като върна малко газта за малко се изчиства.на моменти от самосебе си без да променям положението на педала на газта колата се отпушва и започва да набира скорост.
вчера на дълъг път започна така да прекъсва така че почти гаснеше.
преди това във форд мото-пфое ми смениха дебитомера и ми казаха
че компютъра така отчел грешката че е в него. сега пак го прави.възможно ли е да има ниакъде отдолу на купето някакъв филтър който да е задръстен и горивото което се подава да не е достатъчно?
иначе колата е внесена на ход от германия началото на ноември.за 2500 км. колата не показа никакви колебаниа в нищо. 115 к.с. 2000 куб.см. пълна инжекция форд-ов двигател.
ще ви бъда много благодарен ако ми дадета някакви съвети.
kolata niama gaz.sve6tite sa 4isto novi platineni(taka ni kaza maistora)
na 150 000 km e
имам един проблем с моят форд:
когато започне да загрява се получава едно прекъсване
и колата губи мошност.натискам педала на газта а колата
забива предницата,губи мошност и не иска да върви.като върна малко газта за малко се изчиства.на моменти от самосебе си без да променям положението на педала на газта колата се отпушва и започва да набира скорост.
вчера на дълъг път започна така да прекъсва така че почти гаснеше.
преди това във форд мото-пфое ми смениха дебитомера и ми казаха
че компютъра така отчел грешката че е в него. сега пак го прави.възможно ли е да има ниакъде отдолу на купето някакъв филтър който да е задръстен и горивото което се подава да не е достатъчно?
иначе колата е внесена на ход от германия началото на ноември.за 2500 км. колата не показа никакви колебаниа в нищо. 115 к.с. 2000 куб.см. пълна инжекция форд-ов двигател.
ще ви бъда много благодарен ако ми дадета някакви съвети.
kolata niama gaz.sve6tite sa 4isto novi platineni(taka ni kaza maistora)
na 150 000 km e
Последна промяна от rotury на 12 фев 2008, 17:48, променено общо 1 път.
- schrack
- потребител
- Регистриран: 14 сеп 2007, 13:09
- Модел на автомобила: Ескорт 1997 1.6 v16
Трябва задължително да са моторкрафт както и кабелите и растоянието на свещите да е 1.1мм повечето майстори ги намалят и тя се пъне, пробвай да я изфорсираш 2-3пъти и виж дали предимява черно може и да се дави как ти гори на бензин засякал ли си доло-горе, може да я качиш на компа на Мото Пфое да видиш лабда сондата дали работи в параметрите си 

-
- потребител
Галаьъ
един приател ми каза 4е имало ниакакжа труби4ка коиато жземала жуздух за резержоара. поразжих малко капа4ката на резержоара и като 4е ли се опражи тожа предрупжане и загуба на мо6ност.
жузмойно ли е да има такажа труби4ка коиато да се запу6жа?
жузмойно ли е да има такажа труби4ка коиато да се запу6жа?
- schrack
- потребител
По принцип това може да стане когато си го напълнил до гърловината и да има запушен отдушник и трябва да караш около 2-3 часа може и повече и то бързо че да стане факум но пак не се вързва защото помпата кача със 11-14 атмосвери налягане със гориво към ДВГ така че отпада вариянта със капачката остава само да е горивният филтър той се намира зад предната дясна гума и струва към 15 кинта пробвай това... 

-
- потребител
Благодаря ви много на всички!
Опитах да сваля капачката на резервоара.Колата се отпуши-направо ракета изтребител. Като я свалях се чу едно изсъскване като от вакум.
Казаха ми че или се е развалила клапата на капачката или има задръстен отдушник на резервоара.После като я сложих и продължих да карам нямаше и помен от прекъсването.
Извода е следния: резервоара на Галакси не се пълни до гърловината.
Опитах да сваля капачката на резервоара.Колата се отпуши-направо ракета изтребител. Като я свалях се чу едно изсъскване като от вакум.
Казаха ми че или се е развалила клапата на капачката или има задръстен отдушник на резервоара.После като я сложих и продължих да карам нямаше и помен от прекъсването.
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Аз не бих издържал на изкушението да напълня отново резервоара до гърловината. Най-лесно е, ако пак се появи проблемът, да дръпнеш 5л.
Редно е да възстановиш вентилацията на резервоара, която едва ли е просто дупка в капачката...
Остава въпросът: дали си спонсорирал МП или не
Редно е да възстановиш вентилацията на резервоара, която едва ли е просто дупка в капачката...
Остава въпросът: дали си спонсорирал МП или не

Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...
- schrack
- потребител
Аз моят винаги го пълна до гореrotury написа:Благодаря ви много на всички!