Fiesta 1.4 TDCi проблем
-
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 10:52
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 TDi
- Status: Извън линия
Fiesta 1.4 TDCi проблем
Здравейте колеги, нов съм във форума и отговор на моя въпрос не намерих никъде из него. Въпроса ми е следния имам Ford Fiesta 1.4TDCi от 2002г. забелязах, че си мени оборотите с около 100 об/мин. нагоре при празен ход след което ги нормализира. Но при движение на изключена предавка ги държи аколо 1000 оборота, когато спра ги сваля на 800 оборота, качва ги за секунда на 900 оборота и пак ги връща на 800 оборота.
Някой може ли да ми помогне и да ми каже евентуална причина за този интересен факт по моята кола?
Някой може ли да ми помогне и да ми каже евентуална причина за този интересен факт по моята кола?
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:

Вероятно не си търсил из форума както трябва. Нямам време да го правя вместо теб, но ...
Това не е проблем, причината е че когато изключих от скорост и се движиш има различни "потребители" на енергия по колата и те си искат своето. Когато си на скорост двигателя работи на по високи обороти от тези на празен ход и се осигурява енергията необходима за тях, когато изключиш компа подава инфо че трябват повечко обороти за да се гарантира потреблението.
Поздрави

-
-
- потребител
Съгласен съм с обяснението за консумацията, но защо това нещо не го правеше преди седмица, а започна сега да го прави. А и да не споменавам проблема, че когато е студено на вън стрелката на оборотите "ТАНЦУВА" на таблото и не може да си намери мястото.
Това е необяснимото, а дори и да спра всички консуматори фарове, касетофон и всичко останало, тя пак ги прави тези простотии което не им се вярва вече да е до консуматорите.
Това е необяснимото, а дори и да спра всички консуматори фарове, касетофон и всичко останало, тя пак ги прави тези простотии което не им се вярва вече да е до консуматорите.
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Thant написа:... забелязах, че си мени оборотите с около 100 об/мин. нагоре при празен ход след което ги нормализира. Но при движение на изключена предавка ги държи аколо 1000 оборота, когато спра ги сваля на 800 оборота, качва ги за секунда на 900 оборота и пак ги връща на 800 оборота. ...
Иначе казано, това е друга бира. В първият ти постинг не беше казал че това не го е правила. Като изключим танцуването на обороти когато навън е студено /това идея си нямам какво ще рече/ другото поведение е нормално според мен. Уточни каква е температурата на двигателя когато танцува, а не какво е времето навън. Вероятно колегите с нови дизели ще могат да кажат на какво се дължи танца.Thant написа:Съгласен съм с обяснението за консумацията, но защо това нещо не го правеше преди седмица, а започна сега да го прави. А и да не споменавам проблема, че когато е студено на вън стрелката на оборотите "ТАНЦУВА" на таблото и не може да си намери мястото.
...
Има един датчик който се нарича VSS ако не греша. Той отчита скороста на движение на автомобила. Според показанията на този и други датчици, компа на колата има заложени параметри когато колата не е на скорост какви обороти да държи двигателя. Не зная да има опция да се следят какви консуматори са включени. Така че ако имаш предвид че при движение като изключиш от скорост и нямаш включени консуматори колата пак си държи по високи обороти, то това е нормално. Ако имаш предвид танца, писал съм по горе.Thant написа:...
Поздрави

-
- потребител
Благодаря ви много колеги на всички, оказа се че сте прави за това че е нормално оборотите да седят на 1000 и да се менят в интервала между 10 и 60 км/ч, просто компютъра между тези скорости държи по високи обороти за по лесно превключване на предавките. ЗА това че стрелката играе нагоре на долу при -10 обяснението, е че нафтата ни е боклук и проходимостта и е различна. Заложено е на тази фиеста при температури под -5 градуса да държи в началото към 1000 оборота, но поради това че нафтата при -10 е станала на боза колата не може да задържи точно 1000 оборота и затова ту ги сваля на 800,ту на 900 и после задържа на 1000 и така. Това имах в предвид под танцува.
Благодаря още веднъж на всички. Темата може да бъде заключена.
Благодаря още веднъж на всички. Темата може да бъде заключена.