Моля ви за мнение за мондео
- Неделчо Неделчев
- потребител
- Регистриран: 27 окт 2007, 17:22
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD Turnie - 1996 год. 89 коня
- Status: Извън линия
Мондео гние стабилно без да е блъснато!g.taskov написа: Мондеото е здрава кола но зависи в какво състояние я вземеш, с корозия няма да имаш проблем ,ако не е ударена.
Гние дори второ поколение Мондео. Именно с Мото Пфое работим в гаража. Десетки Мондео-та 2000-2001 г. има изгнили. А първо поколение е пълна скръб от към антикорозионно покритие. Не върши никаква работа!
Между Вектра, Мондео и Мазда 626 - не бих се колебал да търся само Мазда 626.
Освен Мазда 626 бих търсил и Нисан Примера също и Пасат 3 - 96 г. или Ауди Бе 4 94-95 г.. А и вече се намира Ауди А 4 от първите - 95 г. за същите пари.
Опел и Форд недей купува за личен автомобил!!! Големи кочини са!
----> Мондео 1.8 TD - то ми!
- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
Епа ти се изказа. За селските Опели да ама Мондео нещо с гниенето грешиш. 93г Мони от 10 години в Бг живяла само навън без особени грижи и няма едно място с корозия. Имал съм и Вектра и баща ми кара Омега от всички Опели най добър и без толкова гниене е Рекорд друго всичко е кочина за скраб. Ами един приятел има Мазда 626 ха цялата задница изгнила,че чак и задния капак тръгнал. Егаси яката машина .Според мен в Бг всичко е набедено.
- ivo_drifting
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2008, 15:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 136 hp Ghia Седан
Подкрепям те изцяло моето мондео е 93 внос от австрия и също няма ни едно място с корозия.Това че гният са пълни глупости.Аз лично съм доволен от него,особено след втора се развинтва много добреnicko написа:Епа ти се изказа. За селските Опели да ама Мондео нещо с гниенето грешиш. 93г Мони от 10 години в Бг живяла само навън без особени грижи и няма едно място с корозия. Имал съм и Вектра и баща ми кара Омега от всички Опели най добър и без толкова гниене е Рекорд друго всичко е кочина за скраб. Ами един приятел има Мазда 626 ха цялата задница изгнила,че чак и задния капак тръгнал. Егаси яката машина .Според мен в Бг всичко е набедено.

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
И аз мога да кажа същото за моето - имам го от 9 месеца, 93-та година е произведено. Двигателя е като часовник - при -17 пали от половин ( колата цяла зима стоеше отвън на открито ) гледъл съм го отдолу внимателно и ламарините - гнило никъде не видях.
Няма никъде изгнило. Проблем са някои кабели около двигателя, че са се напукали малко и някои от пластмасите вътре, но това си му е от ЕГН-то а и там е постоянно нагряване/охлаждане. В момента ги сменям постепенно - от друго не мога да се оплача!
Няма никъде изгнило. Проблем са някои кабели около двигателя, че са се напукали малко и някои от пластмасите вътре, но това си му е от ЕГН-то а и там е постоянно нагряване/охлаждане. В момента ги сменям постепенно - от друго не мога да се оплача!
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Неделчо , виж приятелю няма кола която да е вечна но зависи как се грижиш за нея.Мондеото не трябва да се оставя с кал и то мокра и със сол от пътищата с месеци, това важи за всяка кола.Купето долната част на мондеото е галванизирана а кухините са напръскани с технически восък.В месеца колата трябва да се мие няколко пъти , а зимата с сол по-честои и да се обръща внимание на кухините на калниците и двете престилки щото на мивките ги мързи да се навеждат.Пък ако сте я обработили допълнително с восък от Кар Системс още по добре моята е обработена.Така че Неделчо извинявай!
- Неделчо Неделчев
- потребител
Напълно ясно е че Форд и Опел гният заради лугата пълна с много вредни химикали в България, но с други марки няма такъв проблем у нас!g.taskov написа:Неделчо , виж приятелю няма кола която да е вечна но зависи как се грижиш за нея.Мондеото не трябва да се оставя с кал и то мокра и със сол от пътищата с месеци, това важи за всяка кола.Купето долната част на мондеото е галванизирана а кухините са напръскани с технически восък.В месеца колата трябва да се мие няколко пъти , а зимата с сол по-честои и да се обръща внимание на кухините на калниците и двете престилки щото на мивките ги мързи да се навеждат.Пък ако сте я обработили допълнително с восък от Кар Системс още по добре моята е обработена.Така че Неделчо извинявай!
....остатъкът от марки се движат тук без проблем с ръждата, въпреки, че се пътуват по един и същи път!
Защо ли?! Защото във Кьолн, Белгия и Рюселхайм не си вършат качествено работата!
Затова и са толковая евтини тия боклуци!
- TURBOTO
- потребител
- Регистриран: 01 май 2007, 13:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Не смяташ ли ,че вече прекаляваш с обидите ако си тук само и единствено да се правиш на интересен и ръсиш наляво и надясно псевдокомпетентни мнения няма нужда...такива ги има във всички форуми.Няма перфектни коли включително и Форд но да ми сравняваш Форд и Опел по отношение на ръждата специално,казвайки че Форд също гният толкова това е най-голямата глупост която съм чувал някога!!!Мълчах си досега но това просто става прекалено-кочини били,боклуци били,ами добре не се чувствай задължен да ни информираш повече за това,прав ти път към следващия форум които ще бъде подложен на унищожителната ти критика,аман от "разбирачи"!!!Неделчо Неделчев написа:....
П.С.-Извинявам се за

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Вие докъто реагирате и 50-100 човека прочели това вече са си продали колите в паниката 
След малко отивам да и сипя на моята маслото и почвам да и се кефя
Мноо си ме кефи грозницата.
Като седна вътре в нея и я подкарам, забравям как изглежда от вън.
Все още няма ръждичка, но вече си е време и я очаквам - няма начин.
Качвах се в други кочини .... ми деа знам тази фца напрао ми се е залепила на задника
Мноо си допадаме 

След малко отивам да и сипя на моята маслото и почвам да и се кефя

Мноо си ме кефи грозницата.
Като седна вътре в нея и я подкарам, забравям как изглежда от вън.
Все още няма ръждичка, но вече си е време и я очаквам - няма начин.
Качвах се в други кочини .... ми деа знам тази фца напрао ми се е залепила на задника

- Неделчо Неделчев
- потребител
Който както иска да го разбира!TURBOTO написа:Не смяташ ли ,че вече прекаляваш с обидите ако си тук само и единствено да се правиш на интересен и ръсиш наляво и надясно псевдокомпетентни мнения няма нужда...такива ги има във всички форуми.Няма перфектни коли включително и Форд но да ми сравняваш Форд и Опел по отношение на ръждата специално,казвайки че Форд също гният толкова това е най-голямата глупост която съм чувал някога!!!Мълчах си досега но това просто става прекалено-кочини били,боклуци били,ами добре не се чувствай задължен да ни информираш повече за това,прав ти път към следващия форум които ще бъде подложен на унищожителната ти критика,аман от "разбирачи"!!!Неделчо Неделчев написа:....
П.С.-Извинявам се за![]()
ама просто не се сдържах
Какво съм се замъчил и аз да давам съвети?!
Купувайте смело Форд! Мерцедес пасти да яде пред уникално творение Форд!
- Неделчо Неделчев
- потребител
Мондеото го внесох преди 4 години и 3 месеца от Австрия. Там е карано в Белгия сглобено. Първата година о.к. Втората веждите ръждясаха. Оправих ги. На втора пак ръждясаха - оправих ги.g.taskov написа:Неделчо , виж приятелю няма кола която да е вечна но зависи как се грижиш за нея.Мондеото не трябва да се оставя с кал и то мокра и със сол от пътищата с месеци, това важи за всяка кола.Купето долната част на мондеото е галванизирана а кухините са напръскани с технически восък.В месеца колата трябва да се мие няколко пъти , а зимата с сол по-честои и да се обръща внимание на кухините на калниците и двете престилки щото на мивките ги мързи да се навеждат.Пък ако сте я обработили допълнително с восък от Кар Системс още по добре моята е обработена.Така че Неделчо извинявай!
На третата - майната ти белгийския боклук!
Отдолу е много добре, за 4 години не съм имал проблем там, но веждите типично по Опел-ски гният!
Колата не е блъскана. Знам и перфектно цялата история.
Още си бия главата, че не взех преди 4 г. една 190-ка - 92 г. от последните, когато ми я предложиха с Мондео-то.

От 2 месеца имам и Нисан Примера от 3 години в България. Автомобилът свети! Няма восъци-мосъци. Японците знаят как да си вършат качествено работата!
Единствения му недостатък е разходът.
Не мога да поддържам два автомобила, а и си изкарвам хляба, като шофьор и ми идват нагоре, защото от двама души в моето семейство, само аз съм шофьорът. За съжаление пети месец, не мога да се отърва от Форда.
- Неделчо Неделчев
- потребител
Какво значи не съм случил на кола? Не съм срещал не изгнило Мондео някъде!isoiso написа:Неделчо, просто не си случил на кола. Ако те кача в моето Мондео твоето ще го изхвърлиш на скраб. Няма нужда да се изказваш толкова обобщаващо, разбирам те напълно и аз съм се изшивал с таралясник какво да се прави. Няма да си убием децата сега.
Няма какво да се качвам, вътре е добре, вън - не е!

Твоя мотор 1.8 Бензин - 116 к.с. е добър за купето на Мондео.

Защо обаче не са отпуснали дори за МК 2 един 2 - 2.2 литров дизел 120-130 коня за Мондео Комби, както Вектра Вегън 2.2 дти - 125 коня - 99 г.?
- ivo_drifting
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2008, 15:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 136 hp Ghia Седан
Аве Неделчо ти пиян ли беше като писа тия глупости,пак ще се повтора моето е набор 93 и няма и грам изгнило,рядко се среща изгнило мондео,а да и като гледам състоянието на колата ти бая време няма да се оттървеш от нея,поне гледай и нисана да не стана така та после да няма тия шибани японци за нищо не стават
-
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2004, 11:51
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8TD (1996 ... в пенсия) & C4 1.6HDi(2009) & Avensis 2.0 D-4D (2010)