Ако не иска да ви зарежда инжекциона!!!
-
- потребител
- Регистриран: 09 сеп 2005, 00:43
- Модел на автомобила: pazardjik
- Status: Извън линия
Ако не иска да ви зарежда инжекциона!!!
Ако един ден седнете зад волана на вашия или семейния Форд (говоря за тези който разчитат на бензинките, а не на печките) сложите ключа на мястото му и завъртите, впоследствие не се чуе харектерния звук с който се отличава заредането на инжекциона (не се отнася за ТОТО, той неговата позволи да я урезилят) вследствие на което няма да можете да подкарете возилото. На първо място не се отчаивайте, абе то си е за отчаяние ама....
Причините за това може да са много поне така си мисля.
Преди да пробвате всичко др, седнете отнова на седалката на шофьора в случай че сте излезнали от колата и сте били два шута на лявата гума.
Та сядате поглеждате надолу и наляво и долу на купето на колата има едно пластмасово капаче, зад което има копче, то служи за спиране на бензина при удар.
Натискате го и ако пак не иска да запали вече може да си изкарате яда на предния капак.
При мен беше станало точно така. Надявам се само на едно релето или каквото и да е там да се е излкючило от дупки или някакво др сътресение. Дано да няма др причина.
Надявам ако не сега то поне някой ден да ви бъда полезен:)
Специални поздрави на ТОТО, и чакам компетентното и неангажиращото му мнение.

Преди да пробвате всичко др, седнете отнова на седалката на шофьора в случай че сте излезнали от колата и сте били два шута на лявата гума.
Та сядате поглеждате надолу и наляво и долу на купето на колата има едно пластмасово капаче, зад което има копче, то служи за спиране на бензина при удар.
Натискате го и ако пак не иска да запали вече може да си изкарате яда на предния капак.
При мен беше станало точно така. Надявам се само на едно релето или каквото и да е там да се е излкючило от дупки или някакво др сътресение. Дано да няма др причина.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
Re: Ако не иска да ви зарежда инжекциона!!!
Моето мнение е, че тези коли не са за нас. В смисал не трябва ние да ги поправяме. Просто въртим ключа, заплалваме, въртим кормилото и се возим. Стане ли така, че като завъртим ключа колата не заработи тогава си трябва майстор.ico_stoykov написа:Специални поздрави на ТОТО, и чакам компетентното и неангажиращото му мнение.
Не знам на другите колите как са, ама аз като вдигна предния капак и погледна надолу ми се завива свят. Само пишешта машина дето не са успяли да сложат...
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
е с това не съм съвсем съгласен.само се огледай из форума и ще видиш колко хора са си спестили пари, време и нерви, отстранявайки сами различни проблеми колите си. и не говоря само за стари коли. а иначе си прав,че по-новите фордове /включително и моя/ са доста по-сложни, но това не означава, че трябва да оставяме всичко в ръцете на "майстори"...toto написа:Моето мнение е, че тези коли не са за нас. В смисал не трябва ние да ги поправяме. Просто въртим ключа, заплалваме, въртим кормилото и се возим. Стане ли така, че като завъртим ключа колата не заработи тогава си трябва майстор.ico_stoykov написа:Специални поздрави на ТОТО, и чакам компетентното и неангажиращото му мнение.
Не знам на другите колите как са, ама аз като вдигна предния капак и погледна надолу ми се завива свят. Само пишешта машина дето не са успяли да сложат...
- toto
- потребител
- Регистриран: 20 юли 2005, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 97'
Ford Fiesta 1.25 Zetec-S 12' - Местоположение: Пазарджик
- Контакти:
Съгласен съм с теб само защото тук в България майсторита са калпави хора. Иначе съм на логиката - кой каквото е учил и от каквото разбира това да прави.racer11 написа:е с това не съм съвсем съгласен.само се огледай из форума и ще видиш колко хора са си спестили пари, време и нерви, отстранявайки сами различни проблеми колите си. и не говоря само за стари коли. а иначе си прав,че по-новите фордове /включително и моя/ са доста по-сложни, но това не означава, че трябва да оставяме всичко в ръцете на "майстори"...
Сега ще си помислиш, че съм човек който нищо не пипа по колата

Пък и айде нашите коли не са от последно поколение и пак някой може да пипне нещо тук там. Ами тези новите коли дето като вдигнеш капака и се вижда само една голяма черна пластмаса на която има логото на марката?
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
е там не се наемам да пипамtoto написа:Съгласен съм с теб само защото тук в България майсторита са калпави хора. Иначе съм на логиката - кой каквото е учил и от каквото разбира това да прави.racer11 написа:е с това не съм съвсем съгласен.само се огледай из форума и ще видиш колко хора са си спестили пари, време и нерви, отстранявайки сами различни проблеми колите си. и не говоря само за стари коли. а иначе си прав,че по-новите фордове /включително и моя/ са доста по-сложни, но това не означава, че трябва да оставяме всичко в ръцете на "майстори"...
Сега ще си помислиш, че съм човек който нищо не пипа по колатаЕ не е така. На времето на трабанта сам си свалях и си качвах двигателя и правих какво ли не, ама резултатът винаги е един и същ - рацете така се омазват с масло, че няма миене една седмица
Пък и айде нашите коли не са от последно поколение и пак някой може да пипне нещо тук там. Ами тези новите коли дето като вдигнеш капака и се вижда само една голяма черна пластмаса на която има логото на марката?

-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2005, 21:34
- Модел на автомобила: фиеста,1242 куб. ,зетек,1996 година
ico_stoykov написа:Ако един ден седнете зад волана на вашия или семейния Форд (говоря за тези който разчитат на бензинките, а не на печките) сложите ключа на мястото му и завъртите, впоследствие не се чуе харектерния звук с който се отличава заредането на инжекциона (не се отнася за ТОТО, той неговата позволи да я урезилят) вследствие на което няма да можете да подкарете возилото. На първо място не се отчаивайте, абе то си е за отчаяние ама....
Ами и мен ме сполетя същия проблем,само че съм пуснал темата под друго заглавие.Какво ли не проверих,а и един майстор днес вдигна ръце.Свалях и кутията с бушоните и релетата,вътре е като чисто нова,писти,всичко.Релетата работят,модула в ляво до краката е с копчето надолу,т.е. в ред е,но ток до свещите не достигаааа и помпата не се чуваааа!!!Утре на друг майстор!!!
П.С. Проблема е решен почти,но за подробности вижте мойта тема.Благодаря!!!