Ел.стъкла на Фокус!
- ptashkov
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2006, 14:20
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Бензин 2009 г.
- Status: Извън линия
Ел.стъкла на Фокус!
Като си взех фокуса ,първоначално като натиснех бутона за смъкване на предното шофьорско стъкло, то тръгваше да се смъква изцяло.Но след като си смених акумулатора, сега се смъква докато е натиснат бутона, но тъй като идва лято и е много по-удобно с едно натискане на бутона да се смъква до долу-някой може ли да ми каже как да стане това!предварително благодаря!
- ptashkov
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2006, 14:20
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Бензин 2009 г.
Re: Ел.стъкла на Фокус!
Оказа се ,че бутона на шофьорското стъкло при натискане надолу има две положения-едното е докато го държиш натиснат, стъклото се смъква, когато го пуснеш -спира, а второто положение - натискаш бутона за смъкване надолу докато усетиш нещо като щракване-именно тогава стъклото се смъква автоматично до долу! Надявам се да съм полезен и на друго , които са се чудили относно този въпрос.
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Може би колата няма функция "комфорт" на стъклата. На моя и 4-те стъкла се вдигат и свалят сами при пълно натискане на бутоните, при леко натискане - се свалят до където искаш
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Така като гледам и двамата сте казали едно и също нещо, по два различни начина
.
И моя е така, всяко копче с по-две степени
.

И моя е така, всяко копче с по-две степени

-
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 13:29
- Модел на автомобила: Focus 2000
Е, ня моя е само шофьорското, но това няма значение относно моя въпрос. Не знам как го постигнах но се счупи машинката която вдига и сваля заден ляв прозорец, мъчих се да я лепя но не е достатъчно здраво, и сега имам една летва във вратата за да не пада стъклото. Нов съм във форума, не съм прочел всичко, така че съжалявам ако задавам вече зададен въпрос, но ми трябва да си купя целия механизъм, защото не можах да го побългаря... Някакви предложения? Мисля, че специално за това няма значение че форда е щатски и седан... Благодаря предварително.
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Пропуснал съм да напиша, че трябва всяко копче да се натисне поотделно, за да се "обучи". А относно машинката - някой беше споделял във форума, че се продавали заедно с целия механизъм. Но виж, имаше обява за Фокус на части. В mobile.bg в малките обяви също има
-
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 10:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1998
5 Door Saloon
ZETEC-E 1.8 EFI (115ps) - Status: Извън линия
glavunin, аз ще ти кажа как се чупят. Просто не са изчислени правилно смотаните пластмаси, и при мен се счупи, без натиск, без удар, единствено от умората на материала от нормалната му експлоатация. За щастие механизмите на предните врати са по-други, дано поне тях са изчислили правилно, защото те се ползват *много* повече!
Сега имам същият проблем като теб, трябва ми целият механизъм, 'щото номера с лепенето не вярвам да мине, не го виждам като надеждно решение.
И тук идва проблема, механизма се продава заедно с ел. мотора на цена от около 350 лева! Което е невероятно тъпо в предид, че дефектиралият детайл е малка пластмаска, която едва ли струва повече от 2-3 лева.
Ето картинка: http://picasaweb.google.bg/tsvetanov/Fo ... 7529571090" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Още по-интересно, излиза, че цената само на ел. мотора е по-висока отколкото на мотора заедно с механизма! А моето моторче си работи...
Кажи как си реши проблема ти? От къде намери механизъм без мотор? Аз се сещам за два варианта: да търся по автоморгите, или да търся фокус, който се продава на части.
Сега имам същият проблем като теб, трябва ми целият механизъм, 'щото номера с лепенето не вярвам да мине, не го виждам като надеждно решение.
И тук идва проблема, механизма се продава заедно с ел. мотора на цена от около 350 лева! Което е невероятно тъпо в предид, че дефектиралият детайл е малка пластмаска, която едва ли струва повече от 2-3 лева.
Ето картинка: http://picasaweb.google.bg/tsvetanov/Fo ... 7529571090" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Още по-интересно, излиза, че цената само на ел. мотора е по-висока отколкото на мотора заедно с механизма! А моето моторче си работи...
Кажи как си реши проблема ти? От къде намери механизъм без мотор? Аз се сещам за два варианта: да търся по автоморгите, или да търся фокус, който се продава на части.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
не разбрах какво ти се е счупило?
Имам механизми и пластмаски, на едната е счупено едното краче но не оказва никакво влияние за движението,
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=18883" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
При желание л.с
Имам механизми и пластмаски, на едната е счупено едното краче но не оказва никакво влияние за движението,
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 13&t=18883" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
При желание л.с