Помооооооооооощ!!!!
-
- потребител
- Регистриран: 07 ное 2005, 14:40
- Модел на автомобила: Sofia
- Status: Извън линия
Помооооооооооощ!!!!
Момчета, понеже съм от онези жени-шофьори, които имат някакво минимално понятие от коли имам нужда от помощ. Заредих преди малко газ - карам Фиеста`94 - 1.1 и като тръгнах от бензиностанцията започна да ми гасне на газ. До момента не ми е правила такива номера, но се притесних. Има ли някой да помогне? Какво може да е? 

-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
А на бензин гасне ли ти?
Въздушен филтър кога си сменяла? Колите с газова искат редовна подмяна на въздушен филтър.
От колко време е газовата? И почистван ли е изпарителя? В него се натрупва мръсотия (от газта) стои като кал и изпарителя се задръства, така че не може да мине газта.
Виж си и кабелите и свещите дали са ок (или кажи на някой да ти ги види)
... Засега толкова се сещам
айде успех
Въздушен филтър кога си сменяла? Колите с газова искат редовна подмяна на въздушен филтър.
От колко време е газовата? И почистван ли е изпарителя? В него се натрупва мръсотия (от газта) стои като кал и изпарителя се задръства, така че не може да мине газта.
Виж си и кабелите и свещите дали са ок (или кажи на някой да ти ги види)
... Засега толкова се сещам

айде успех
-
- потребител
Любо
Не, на бензин не гасне. Колата я купих преди три седмици, а газовата е слагана някъде септември. За изпарителя май ще трябва да отида на сервиз
За свещите знам, че са чисто нови, защото като я купувах я водих на сервиз и там ги гледаха и мериха компресията и казаха, че всичко е ОК.
Междудругото сега я изкарах за една обиколка на квартала и не е гаснала? Възможно ли газта да е нещо калпава? Все пак ти благодаря много, много за помощта.

Междудругото сега я изкарах за една обиколка на квартала и не е гаснала? Възможно ли газта да е нещо калпава? Все пак ти благодаря много, много за помощта.
-
- потребител
Сигурно
Сигурно е от газта. Защото преди да заредя старата газ я употребих до дупка. Сега ще излизам пак и ще я видя. Ако пак ми гасне май няма да ми се размине сервизът. 

-
- Администратор
- Контакти:
Разбира се, че е за това.
Имах предвид, че е добре ако успяваме да си решим проблемите, които обсъждаме, щото като останат "висящи" - само си пишем, който има идея споделя ама като няма резултат...
В твоя случай се надявам ако проблема остава още някой да даде мнение, защото в момента нищо немога да родя
Имах предвид, че е добре ако успяваме да си решим проблемите, които обсъждаме, щото като останат "висящи" - само си пишем, който има идея споделя ама като няма резултат...
В твоя случай се надявам ако проблема остава още някой да даде мнение, защото в момента нищо немога да родя

- mitio
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 12:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi '93
Любо мисля, че си прав
. значи аз мисля, че също трябва да си погледне въздушния филтър. Смисъл примерно имам един колега който вярно кара голф 2 пак на газ де, но миналата седмица си смени въздушния филтър и на газ му гаснеше, а на бензин не и като отишал там дето му правили газовата майстора му казал че всеки път като се подменял филтъра газовата уредба трябвало на ново да се центрова пък дали това вече е и в този случай проблема не знам но предполагам и аз че може нещо с филтъра да де

-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi 92
- Контакти:
Здравейте ! Карам същата Фиеста и досега на газ съм нямал никакви проблеми от август месец (от както я сложих газовата де) докато не заредих от една попътна газостанция .............първият проблем стана като си плащах сметката ........при бутилка от 27 литра с работеща система против припълване (тоест винаги се пълни до 22-23 литра) хората ми казаха ,че са ми напълнили 27 литра и отгоре .......след като се разбучах само вдигнаха рамене, добре ,че се сетих да си взема касово бонче, после снимки на бутилката и на бончето и хайде по електронната поща към комисията за защита на потребителите .........втората изненада беше ,че колата с пълната бутилка въобще не пожела да запали на газ, трябваше да и се моля, да въртя стартера и да си тръгна ........на бензин , чак след 5-6 километра дрънкане по магистралата , благополучно минах на газ , в интерес на истината повече проблеми съм нямал , сега да видим колко километра ще мина с тази "пИрфектна" газ!

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
-
- Администратор
- Контакти:
mitio написа:... и като отишал там дето му правили газовата майстора му казал че всеки път като се подменял филтъра газовата уредба трябвало на ново да се центрова ...

Освен това обикновено първоначалната настройка на газовата се прави при чист въздушен филтър, най-малкото като ти сложат газова ти казвата да си смениш възд. филтър, ако не е нов, да изгориш една бутилка газ и да идеш да ти я доцентроват. Така че е при последваща смяна на въпросния филтър не виждам смисъл да се ходи изрично на центровка.
- seven
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:07
- Модел на автомобила: Orion 1.4i Ghia, CVH
За центровката майстора е решил че може да взима по някой лев след всяка смяна на въздушен филтър. По принцип на карбураторните се налага /не винаги/ да се отрегулира празния ход. Когато не се налага да се прави това най често той е оставен малко по висок и новия филтър не влияе толкова.Любо написа:mitio написа:... и като отишал там дето му правили газовата майстора му казал че всеки път като се подменял филтъра газовата уредба трябвало на ново да се центрова ...Възможно е и да си прав, но аз от 10 години карам на газ (различни коли - карбураторни и инжекционни, с различни газови уредби) и това го чувам за пръв път. Като съм сменял въздушния филтър просто се усеща как двигателя почва да работи малко по-чисто и в последствие пада малко разхода (при карбураторните го усещам по-осезаемо). ...
- mitio
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 12:01
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi '93
Ее мерси сега, вече ще ми е по-ясно положението 
а като гледам мацката се е оправила вече щом не пише
не гасне и всичко е ок :Р
а и има и друго нещо тя колата сутрин ако е студена и е спряна на газ докато загрее си гасне
поне сега аз не съм с фиестата ми защото е на ремонт
и съм с едно пежо на газ и нали нямам пари му сипя безин и го спирам на газ и ститрин бая зор виждам :Р
)

а като гледам мацката се е оправила вече щом не пише
не гасне и всичко е ок :Р
а и има и друго нещо тя колата сутрин ако е студена и е спряна на газ докато загрее си гасне

и съм с едно пежо на газ и нали нямам пари му сипя безин и го спирам на газ и ститрин бая зор виждам :Р

-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2005, 14:19
- Модел на автомобила: Ford fiesta
Спиране на газ не е проблем според мен. Паленето сутрин на студено е проблем. Аз си превключвам сутринта на бензин преди да завъртя ключа, помпам два пъти и пали, друг е въпроса че трябва да ходя да ми настойват кабуратора че нещо на бензин на пълен смукач се дави и трябва да върна малко смукача за да работи равномерно.