Избор!!!
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
- Status: Извън линия
Re: Избор!!!
едва ли някой ще те посъветва да си купиш хлОпел...особено в този форум.
Същия въпрос си го задал предполагам и в хлОпел форума и там отговора е бил аналогичен....
Същия въпрос си го задал предполагам и в хлОпел форума и там отговора е бил аналогичен....
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Една и съща тема, в двата форума...
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=15522" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... etlastpost" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=15522" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... etlastpost" onclick="window.open(this.href);return false;

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Яко хранилка за смотаните Фокуси... Вземи си Опел, много са добри, здрави, икономични, красиви и вървят. И са еФтини. А за Фокуса има теми бол във форума, търси ги.
Има една истина в написаното там - Зетекът не е предвиден да работи на газ, без значение обикновена уредба или газов инжекцион. Клапаните издържат около 50000км при стари двигатели, 80000 при чисто нов. По принцип се продават и клапани за двигатели на газ, има такава серия Фокус.
Има една истина в написаното там - Зетекът не е предвиден да работи на газ, без значение обикновена уредба или газов инжекцион. Клапаните издържат около 50000км при стари двигатели, 80000 при чисто нов. По принцип се продават и клапани за двигатели на газ, има такава серия Фокус.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
ееейй много ни мразят тези от опел клуба....специално марката форд им е като трън в очите.Начетох се на глупости от т.н.р шофьори на служебни фокуси и тинейджъри с "тате си купи новия фокус и почнаха проблемите...".
Срещнах мнение,че фокуса имал 4 бобини-голям специалист е явно автора.
Срещнах и такова,където един тип твърди,че за да смениш ремъка на фокуса трябва да смениш и болта на шайбата на коляновия вал-и той е голям специалист в смяната на ремъци явно.
Друго срещнах,че климатика се пуска когато си иска и няма никаква индикация за това,както и че духа само към стъклото-пореден специалист,даже напреднал специалист.
-На фокусите им били меки спирачните дискове,ами меки са като им слагат твърди накладки....
-Всичко по фокуса пращал от простотия...бих казал,че автора на тази мисъл пращи от простотия....
-Зетеците много често палели на 3 цилиндъра,щото компютъра им натрупвал грешки-поредния специалист с Елкон в гаража си
-Защо полицаите карали астри,а не фокуси-а защо не карат Зилове например?
Разбира се има и противоречиви мнения:Един казва,че частите на астрата били много по евтини от на форда,друг твърди
Аз също не съм карал опел и нищо не мога да кажа за тази кола-нито добро нито лошо.
Вземи си колата,която ти е на сърце,която е в най-доброто техническо състояние,защото понякога марката няма значение пред техническото състояние на конктретната бройка.
Срещнах мнение,че фокуса имал 4 бобини-голям специалист е явно автора.
Срещнах и такова,където един тип твърди,че за да смениш ремъка на фокуса трябва да смениш и болта на шайбата на коляновия вал-и той е голям специалист в смяната на ремъци явно.
Друго срещнах,че климатика се пуска когато си иска и няма никаква индикация за това,както и че духа само към стъклото-пореден специалист,даже напреднал специалист.
-На фокусите им били меки спирачните дискове,ами меки са като им слагат твърди накладки....
-Всичко по фокуса пращал от простотия...бих казал,че автора на тази мисъл пращи от простотия....
-Зетеците много често палели на 3 цилиндъра,щото компютъра им натрупвал грешки-поредния специалист с Елкон в гаража си
-Защо полицаите карали астри,а не фокуси-а защо не карат Зилове например?
Разбира се има и противоречиви мнения:Един казва,че частите на астрата били много по евтини от на форда,друг твърди
От всичко изчетено оставам с впечатлението,че 99% от авторите на мнения си нямат и представа от форд,никога не са карали такава кола,но иначе са специалисти от всякъде.обаче съм чувал от колеги които карат такава астра, че са много чупливи и частите има са скъпи - например не може да смениш само спирачни цилиндърчета когато протекат и др. от сорта "
Аз също не съм карал опел и нищо не мога да кажа за тази кола-нито добро нито лошо.
Вземи си колата,която ти е на сърце,която е в най-доброто техническо състояние,защото понякога марката няма значение пред техническото състояние на конктретната бройка.
-
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2008, 18:16
- Модел на автомобила: Лада
между другото в друг форум не съм пускал такава тема, та тая тема в опелклуб не е мояcenzor написа:Една и съща тема, в двата форума...

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Не е твоя. И двете не са твои! Погледни и двата линка и ще разбереш какво има предвид.speddy1 написа:
между другото в друг форум не съм пускал такава тема, та тая тема в опелклуб не е моя
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Не е лошо да се вземе пример от конкурентните форуми, защото тука доста често може спокойно да се почувстваш като в който и да бил форум, но не и на Форд. Поне мойте лични впечатления са такива за жалост.
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Двете коли са абсолютно аналогични като поддръжка, клас, мотори и т.н. Която ти хареса повече на външен вид.
- bochev89
- потребител
- Регистриран: 22 апр 2007, 17:43
- Модел на автомобила: Ford Sierra 2.0 Ghia Ford Mondeo 1.8TDI Ghia
Гледам, ние фордаджите сме интелектуално извисени, даваме независими съвети и препоръки на хората, а незапочваме
веднага да хулим и оплюваме другите марки!Иначе не мога да кажа коя от двете е по-добра, ама за да стигнат и двете
до пазарац значи са добри.Фокуса повече ми допада на външен вид, ама к'во да пра'иш секта
веднага да хулим и оплюваме другите марки!Иначе не мога да кажа коя от двете е по-добра, ама за да стигнат и двете
до пазарац значи са добри.Фокуса повече ми допада на външен вид, ама к'во да пра'иш секта

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колеги нека дам и аз моето скромно мнение.Колега вземи тази която ти е легнала на сърцето защото колата е като жената, но назад връщане няма или и сърбаш попарата или се развеждаш с нея.Опела не лоша кола но прочети малко за корозиятапо тях.За форда ако ти допада повече като кола вземи него ,а колегата където ти пише че Зетека не става на газ и там има лек .На тези мотори се монтира допълнително устройство -флаш лубе
което смазва клапаните така че няма проблем.Аз карам с такова устройство.Разхода на смазочна течност е 1 литър на 10000км.Порочети в нета плюсове и минуси за двете коли и взимай решение .
което смазва клапаните така че няма проблем.Аз карам с такова устройство.Разхода на смазочна течност е 1 литър на 10000км.Порочети в нета плюсове и минуси за двете коли и взимай решение .
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ако си над 25г, и особено ако си семеен, си вземи комби ако ще и Трабантче да е.
Инак гледаш да ти харесва на тебе и да ти пасва на цена. В общи линии, новите коли са почти еднакви и като изработка и като поддръжка.
Инак гледаш да ти харесва на тебе и да ти пасва на цена. В общи линии, новите коли са почти еднакви и като изработка и като поддръжка.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2008, 18:16
- Модел на автомобила: Лада
Мерси на всички 

-
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 12:52
- Модел на автомобила: MONDEO td 96g.
Колега,мен ако питаш-какво ще кажеш за новата Корола на Тойота.Онзи ден бях в шоу-рума на Тойота и бях повече от възхитен от Королата,аз ако имам възможност бих избрал нея,а и цената е приблизително като на Фокуса,Астрата,Октавията и др.
- chaosdd
- потребител
- Регистриран: 09 мар 2006, 09:17
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.6 EcoBoost 160 к.с. 2011
Тази Corolla, чийто интериор е от твърда, нискокачествено боядисана пластмаса, вместо задно окачване има торзионна греда, а волана е накриво, 'щото за инжинерите, които са я конструирали приоритет ПОСЛЕДЕН е удоволствието от шофирането?!icoc написа:Колега,мен ако питаш-какво ще кажеш за новата Корола на Тойота.Онзи ден бях в шоу-рума на Тойота и бях повече от възхитен от Королата,аз ако имам възможност бих избрал нея,а и цената е приблизително като на Фокуса,Астрата,Октавията и др.
Уфф, бех гаден, съжалявам. Извиняваме се. Corolla e добър автомобил всъщност. Въпрос на приоритети.
Призовавам: Преди да купите - карайте! Също, четете утвърдената специализирана преса! От немските: Auto Bild i Auto Motor und Sport. От Английските: Whatcar, Autocar, Fifth Gear. имат и чудесни сайтове. Някои са малко пристрастни, но иначе са супер професионалисти. Не съм акционер в никой от тях.
Ford. Feel the difference
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Някои японски коли имам чувството, че за японци са правени. Изгърбени сапунерки. Е има и добри екземпляри
http://nissanskylineclub.free.fr/photos ... %20GTR.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

http://nissanskylineclub.free.fr/photos ... %20GTR.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;