Различни предни тампони
- Todor
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2005, 09:58
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1996
- Status: Извън линия
Различни предни тампони

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: Различни предни тампони
носача ти е сменен
Има един модел носачи,които са с малко по тесни тампони.Те се монтират също като другите,тоест оригинални са си и двата размера,просто ако през годините вместо тампони са сменили цял носач ,а той е от новото производство върви вече с тесен тампон.
Това го разбрах като сменях моите,в магазина ми дадоха и двата размера и ми казах да върна излишните,защото често ставали такива работи.
Между другото тесните тампони са с няколко лв. по евтини.
Незнам само за тегленето на страни дали не оказва влияние разликата в тампоните на единия и другия носач.
А сигурен ли си,че някое колело не задържа по-рано от другото ,това също е предпоставака за дърпане на страна при спиране.
Има един модел носачи,които са с малко по тесни тампони.Те се монтират също като другите,тоест оригинални са си и двата размера,просто ако през годините вместо тампони са сменили цял носач ,а той е от новото производство върви вече с тесен тампон.
Това го разбрах като сменях моите,в магазина ми дадоха и двата размера и ми казах да върна излишните,защото често ставали такива работи.
Между другото тесните тампони са с няколко лв. по евтини.
Незнам само за тегленето на страни дали не оказва влияние разликата в тампоните на единия и другия носач.

А сигурен ли си,че някое колело не задържа по-рано от другото ,това също е предпоставака за дърпане на страна при спиране.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Колега, не се притеснявай от 1997г. почват да монтират носачи с едната селенова втулка усилена , от това не ти носи проблема е другаде.
- Todor
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2005, 09:58
- Модел на автомобила: Ford mondeo 1996
Колеги, да ви попитам- имам книга за форд мондео и там пише, че от 1997г. предната втулка(селенова) на предният носач е с по-голям диаметър от задната, а при мен е обратно-задната е по-голяма от предната? Да не са разменени носачите? Изтеглих и от интернет Haynes Manuals - Ford Mondeo, и там има снимка на носача. Там е дадена стрелка 5, и както си го превеждам - това е отпред на автомобила, то ест, това е посоката на движение. А при мен носача е обратно, широката част на носача с ръбовете от долу дето се виждат, са от зад (позиции 1 и 2 ми се явяват отзад на движението, към задницата). Така ли трябва да бъде или нещо е сгрешено при монтажа?
-
- потребител
Колега не се панирай единия носач е от стар модел другият е от нов модел, точно така трябва да бъде карай спокойно , ако са здрави.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Бе с два различни носача ми е странно. Аз бих сменил поне единия, а най-добре и двата, за да уеднаквя предницата и после да търся причина за носенето. Иначе където и да ида "масторите" ще разправят, че е от различните носачи.
-
- потребител
Значи толкова са и майстори! Геометричните точки и при двата носача са едни и същи.Но ти решаваш.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
А тампоните различни. Количеството материал което носи натоварването различно.g.taskov написа:Геометричните точки и при двата носача са едни и същи.
Щом са променили размерите са имали нещо в предвид.
Чудно ми е как при ускорение няма ядове.